בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מת המעצב אליהו שוורץ

שוורץ היה ממייסדי המחלקה לעיצוב גרפי בוויצו חיפה ועמד בראשה שנים רבות

3תגובות

המעצב, האמן והמחנך אליהו שוורץ (מתוקה) הלך לעולמו אתמול. שוורץ היה בן 78 במותו והשאיר אחריו אשה ושני ילדים.

הוא נולד בבודפשט, הונגריה, בשנת 1935 ובילדותו, בזמן מלחמת העולם השנייה, נדד באירופה. מיד לאחר סיום המלחמה עלה לארץ והתחנך בפנימיית הנוער בבן שמן. את שירותו הצבאי עשה בשייטת של חיל הים, אז גם הוצמד לו הכינוי "מתוקה" (מישהו אמר לו שהוא מזכיר את אחותו, ששמה היה מתוקה. שוורץ נעלב מההשוואה והתפתחה קטטה, אולם לימים התרגל ואפילו למד לחבב את השם).

בין השנים 1958-1962 הוא למד במחלקה לאמנות בבצלאל. בשנת 1973 הצטרף למרכז האקדמי ויצו חיפה והיה אחד ממייסדי המחלקה לעיצוב גרפי. במשך 27 שנה, עד שנת 2000, הוא עמד בראשה, ובמקביל עבד כמעצב, תחילה ב"גראפיס", משרדו של האדריכל הארי פרנק, ולאחר מכן בסטודיו עצמאי שהקים יחד עם אורה שוורץ, אשתו. השניים עסקו בעיצוב בולים, כרזות ממלכתיות כמו אלו של יום העצמאות וסמלים, ביניהם סמל "כנפי העטלף" של השייטת.

לאחר שעזב את ויצו המשיך שוורץ לעסוק בהוראת עיצוב, היה שותף בהקמת המחלקה לעיצוב גרפי במכללת הגליל המערבי ושימש יועץ אקדמי של מכללת תילתן. פרופ' טרי שרויאר, שהחליפה אותו בתפקיד, אמרה לאחר מותו: "מתוקה הוא האב הרוחני של המחלקה לעיצוב גרפי בוויצו חיפה. הוא קיבל אותי ללימודים במחלקה בשנת 1982 ונהפך לדמות משמעותית מאוד בחיי. למדתי ממנו המון על החיים ועל עיצוב. הוא תמיד דאג להזכיר לנו לא לקחת את עצמנו ברצינות רבה מדי, כי אנחנו רק מעצבים ואף אחד עוד לא מת מטעות שעשינו. היה קשה מאוד להיכנס לנעליו הענקיות, אך הוא נתן לי את ברכתו והפקיד בידי את מפעל חייו. החוכמה שלו וחיוכו הנצחי יישארו אתי תמיד".

הלווייתו של שוורץ תתקיים היום בשעה 13:00 בקיבוץ החותרים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו