אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חמים וטעים: הליין החדש של מתחם הקונטיינרס ברמת-גן

כל הפרטים אודות הליין החדש של מתחם המכולות באזור הבורסה, במסגרתו יתארחו מידי שבוע וליום אחד בלבד מיטב השפים הישראליים

תגובות
שוק איכרים, מופעי מוזיקה ועוד. מתחם הקונטיינרס
מיי סושיאל

מתחם המכולות ברמת גן, שקיבל את השם האינדיקטיבי "קונטיינרס", הוא מתחם האוכל החדש והמסקרן של רמת גן, שנפתח לפני מספר חודשים. למי שבמקרה עדיין לא שמע, נספר שמדובר בפרויקט קולינרי מיוחד שנוצר מתוך ניסיון ליצור מקום בילוי אטרקטיבי באזור שפעילותו תתקיים לאורך כל שעות היום.

במסגרת הפרויקט, הוקמו בלב מתחם הבורסה, מול תיאטרון היהלום, מכולות אוכל צבעוניות, שלא רק מוסיפות מעט צבע למתחם הבורסה האפור ברובו, אלא גם אופציות קולינריות מגוונות לעובדי ותושבי האזור. על הקמתו ופעילותו של קונטיינרס אחראי היזם הקולינרי עתיר הניסיון יאיר בקייר, בשותפות עם מתי ברודו מבעלי R2M, עדי מחלו ורוני גולדשטיין, ובשיתוף פעולה עם עיריית רמת גן והנהלת מתחם הבורסה.

עכבר רמת גן - לכל מה שקורה בעיר

במתחם המכולות הצבעוניות, ניתן למצוא דוכני אוכל המנוהלים על ידי כמה מהשמות החשובים ביותר בסצנה הקולינרית הישראלית. השף שחף שבתאי ממסעדת "ניטן תאי" הקים את "סוי" האסייתית, בעוד שהשף עמיר אילן, האיש מאחורי כמה ממסעדות הבשר הבולטות בישראל, חולש על הדוכן "פריז טקסס". עוד תמצאו במתחם את המכולה האיטלקית של רשת ברי הפסטה בהרכבה עצמית "פיורי", ואת מכולת Coffee Station Twenty של השף ניר ווימן, המשמשת על תקן בית קפה וגם מכולת בר של בירת קלרסברג להשלמת חווית הבילוי.

התוכנית המגוונת של מתחם המכולות כוללת ערבים מיוחדים, דוגמת ספיישל שני צמחוני ושלישי בשרי, ליין "בראנץ' בקונטיינרס" בימי שבת, שוק איכרים, מופעי מוזיקה ועוד. כל אלו מסבירים מדוע מדובר למעשה במתחם בילוי לכל המשפחה, ולא רק במתחם אוכל המיועד לעובדי אזור הבורסה בלבד.

פיצה ביאנקה - תומר אגא ל"פיורי"
באדיבות מתחם הקונטיינרס

כמו כן, מזה שבועות ספורים, משנה המקום את האופי שלו בשעות הערב של ימי ראשון. הסיבה לכך היא ליין Star Chef (סטאר שף), במסגרתו מתארחים כאן שפים מהטופ הישראלי ונותנים את הגרסה שלהם לאוכל המוגש במכולות. התוצאה היא פופ-אפ חד פעמי טעים, מקורי ומפתה – בדיוק כמו שזה נשמע.

כשמנות השף פוגשות את דוכני הרחוב

הקונספט של סטאר שף די ברור: כל אחד מהשפים המעורבים בונה תפריט ייחודי של שמונה מנות, כלומר שתי מנות בכל מכולה, המוגשות אך ורק באותו יום ראשון. המנות מחברות בין עולם התוכן והתפיסה הקולינרית של השף לבין הסגנון הקולינרי והמנות המוגשות בדרך קבע בדוכנים, או אם תרצו בין מנות הגורמה לאוכל הרחוב. אחת המטרות העיקריות היא להנגיש את מנות השף המוצעות במקום במחירים אטרקטיביים של בין 30 ל-70 ש"ח. כמו כן, סטודנטים הלומדים באחד ממוסדות הלימוד הרמת גניים, חברי הבורסה ולקוחות אמריקן אקספרס נהנים מהטבה מיוחדת של בירה או יין ב-15 שקלים בלבד.

עד כה התארחו בסטאר שף שישה שפים ישראלים מובילים: תומר אגאי ממסעדת סנטה קתרינה, אבי ביטון מקפה פופולאר, יוגב ירוס מהוטל דה ויל, תומר טל מיפו תל אביב ואוהד לוי ומיכאל גרטופסקי ממסעדת צ'יקטי. התהליך מול השפים מבוסס על כמה וכמה פגישות, במהלכן לומדים השפים על המטבחים הייחודיים הפועלים במתחם, המכשור וחומרי הגלם. ביחד מתגבשות המנות, אחת אחרי השנייה, כשגם על אופן ההגשה ניתן דגש משמעותי. התפריט לערב נתון מפורסם כמה ימים לפניו, או אפילו באותו יום, וניתן להיחשף אליו בעמוד הפייסבוק של הקונטיינרס.

סקירת המנות שכבר הוגשו במסגרת הליין האטרקטיבי, מראה שהחיבור מאפשר להגיע לגבהים חדשים. כך למשל, כשתומר אגאי התארח במתחם, התפריט כלל קבב אורפאלי (אולי ה-מאכל המזוהה עמו) עם ירקות גריל וטחינה, רביולי לאבנה עם שרי צבעוניות, פיצה ביאנקה של סנטה קתרינה, גלידת מי ורדים ועוד. התפריט של אבי ביטון, הידוע בחיבור שלו למטבח האוריינטלי, הוליד מנות דוגמת חריימה קארי עם קוסקוס בעבודת יד, מרק חרירה מרוקאי בנוסח השף עם ברוסקטה איולי מעושן, פרעצל סביח ועוד. תומר טל ממסעדת יפו תל אביב, מהמומחים הגדולים בישראל למנות מבוססות דג, הגיש בין היתר מאכלים דוגמת ערייאס דגים, פיש בורגר או דגים על שיפוד עשבי תבלין. וכל זה ממש על קצה המזלג.

דוכני אוכל המנוהלים על ידי כמה מהשמות החשובים ביותר בסצנה
מיי סושיאל

"התוצאה משלבת בין ה-Fine Dining לבין ה-Street Food", מתארת סימי ליהיא מזרחי, מנהלת מתחם הקונטיינרס. "אנחנו משקיעים את מירב המאמצים, כדי שבסופו של דבר המנות יעמדו בכל הסטנדרטים שיש לנו מצד אחד ולשפים מהצד האחר". ביום ראשון הקרוב, ה-12 בדצמבר החל מהשעה 19:00, יגיע לכאן עומר מילר (קאליפסו, חדר האוכל, סוסו אנד סאנס) ובשבוע שלאחריו יתארח אוהד סולומון (קופי בר). בהמשך צפויים להתארח גם אביבית פריאל (מסעדת אוזריה), גיא קמזו (נו נו נו), ובקונטיינרס מבטיחים "עוד הפתעות רבות בקנה", ואולי גם מעורבות של שפים מחו"ל.

התכנון הראשוני של מתחם המכולות היה לפעילות בת שמונה שבועות. בעקבות ההייפ הגדול סביב הליין הקולינרי המסקרן וההיענות הגדולה של השפים (בין היתר בזכות הקשרים שפיתח בקייר לאורך השנים), הוחלט "להמשיך איתה עד שייגמרו לנו השפים", כך על פי מזרחי. "התגובות שקיבלנו עד כה הן מדהימות. השפים מתנסים באתגר ונכנסים למטבח חדש עם צוות שלרוב אינם מכירים", היא מסכמת. "היה לנו חשש מסוים, אבל בסוף אנחנו מגיעים לערב ומגישים מאכלים ייחודיים שאף אחד לא חלם להגיש. ציפינו לפעילות מעולה, וזה עולה אפילו על הציפיות שלנו".

איפה? קונטיינרס, היצירה 3 רמת גן
מתי? ימי ראשון עד חמישי בין השעות 23:00-11:30, ובשבת בין השעות 23:00-11:00. פעילות Star Chef מתקיימת בימי ראשון החל מהשעה 19:00.
כמה? בין 30-70 ש"ח למנת שף

התוכן נכתב על ידי מחלקת שיתופי הפעולה של הארץ/עכבר העיר, עבור עיריית רמת-גן

כתבות שאולי פספסתם

*#