אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

תגובות
הצצה שונה אל הקולינריה הירושלמית, פסטיבל "מסעדות פתוחות"
תומר פולטין

פרטים

ז'אנר: אוכל, שף מחיר: מחירים משתנים

הפסטיבל הקולינרי מסעדות פתוחות בירושלים, יתקיים בתאריכים 19-23 בנובמבר 2019 ברחבי העיר, בשעות משתנות. האירוע חושף את המבקרים לגיוון התרבותי והקולינרי של ירושלים, על ידי סדרה של מפגשים, סדנאות והרצאות של אושיות מקומיות בולטות וביקורים במטבחי המסעדות המפורסמות בעיר. במסגרת הפסטיבל יתקיימו אירועי אוכל שונים שישלבו גם אמנות, תרבות, חדשנות וטכנולוגיה.

המסעדות הכי טובות בירושלים
בתי הקפה הטובים בירושלים
כל הפרטים על גן החיות התנ"כי בירושלים

באירוע לוקחות חלק מיטב המסעדות ומוסדות העיר האהובים דוגמת מסעדת מונא או אדום, ג'קו סטריט, קונדיטוריית דוד לאור במבשרת ציון, לואיס טאקוס ועוד, אשר יפתחו את דלתותיהן בסיורים, סדנאות ואירועים שונים וייתנו הזדמנות להכיר, לטעום ולגעת בעולם המסעדנות הירושלמי באופן יוצא דופן וייחודי. 

בשנים האחרונות התרחב פסטיבל "מסעדות פתוחות" ופרץ החוצה מגבולות המטבח אירועים ייחודיים ומגוונים שמשלבים קולינריה עם תרבות, אמנות וחדשנות. בהקשר הקולינרי, ייערכו במסגרת הפסטיבל סיורים שונים, ביניהם ברחוב החרדי, שכוללים טעימות מהמטבח המזרח אירופאי. בנוסף, זו השנה השנייה שיתקיים במהלך הפסטיבל שיתוף פעולה ייחודי עם אפליקציית BiteMojo, בחוויית טעימות רחבה במוקדים שונים בעיר שבהם עוברת הרכבת הקלה, משוק מחנה יהודה ועד שער שכם והעיר העתיקה. 

כשקולינריה פוגשת תרבות וטכנולוגיה, פסטיבל מסעדות פתוחות
תומר פולטין

למידע נוסף והרשמה לכל האירועים לחצו כאן.

באירועים הבולטים בפסטיבל 

ביקור האופה
ריצ'רד הארט ("Tartine" ,"Hart" Bageri, "Noma") ואנומראל עוגן ("אופה הכפר", "בישולים") מתארחים במאפיית שוואר שפועלת כבר 400 שנים בעיר העתיקה בירושלים, למפגש על לחם, תרבויות ומסורות.
תאריך: יום שישי, ה-22 בנובמבר 2019
שעות: 10:00-12:30; 13:00-16:00
עלות: 120 שקלים
מיקום: מאפיית שוואר - הנוצרים 54, ירושלים

לקראת שבת בג'רבה
השפית חן קורן והצלמת אבישג שאר-ישוב מביאות את ג'רבה לירושלים ומשתפות בזכרונות, תמונות, מתכונים וטעימות מביקור באחת הקהילות היהודיות העתיקות בעולם, באי ג'רבה שבתוניס.
תאריך: יום שישי, ה-22 בנובמבר 2019
שעות: 9:30-11:00; 12:00-13:30
עלות: 180 שקלים
מיקום: ג'קו סטריט

לילה של אפייה
השף קונדיטור דוד לאור פותח את שערי הקונדיטוריה שלו אחרי שקיעת החמה ומארח שלוש סדנאות אפיה. כל סדנה תוקדש למאפה אחר: בריושים, בצק עלים ושטרודלים. אופים, טועמים ושוב אופים ושוב טועמים – אם כבר מרתון, אז רק ככה.
תאריך: יום רביעי, ה-20 בנובמבר 2019
שעות: 19:00-23:00
עלות: 180 שקלים. 
מיקום: קונדיטוריית דוד לאור

ולתפארת הפטיסרי בגוון צרפתי, קונדיטוריית דוד לאור
אפיק גבאי

Eat Tech
רוח הזמן והטכנולוגיה מעצבים את החומר שנקרא אוכל לפי הצרכים שלנו. האופן שבו אנו פוגשים את המזון, את המידע עליו, את הטעם, את הערכים שהוא חובק, הולכים ומשתכללים. האירוע יעניק חוויה רב חושית שמשלבת בין  תוכן עדכני הנוגע במדע, Food Tech (טכנולוגיית מזון) וטרנדים באכילה לבין מיצגים קולינריים אכילים שפותחו על ידי מעצבת ושף, מהם האורחים יוכלו לטעום בפועל.
תאריך: יום חמישי, ה-21 בנובמבר 2019
שעות: 20:00-22:00
עלות: ללא עלות
מיקום: בית הנסן

מאמא יו קרו - סיור וארוחה בין סירים של שתי אימהות ושתי תרבויות – סמירה המוסלמית ורבקה היהודייה החרדית. במהלך הביקור נטעם מטעמים מהסירים שלהן ונשמע סיפורים על חייהן כנשים ואימהות, בסביבה בה הן חיות.
אצל סמירה המוסלמית מבית צפאפא, נטעם ממטעמי המטבח הפלסטיני - עלי גפן, מקלובה ובסבוסה מתוקה ומשמחת - ונשמע על מרקם החיים בכפר שהיה חצוי בין ירדן וישראל וכיום הפך לשכונה ירושלמית. משם ניסע אל רבקה החרדית, שתכיר לנו את אורחות חייה, מנהגי השידוך והחתונה ותחשוף את הסוד הכמוס מכל - איך מגדלים משפחה גדולה בבית קטן? רבקה תפנק אותנו במטעמים האהובים על ילדיה: קוגל ירושלמי ועוגת לייקח.
תאריך: יום חמישי, ה-21 בנובמבר 2019
שעות: 16:30-20:00
עלות: 295 שקלים
מיקום: שמואל הנביא פינת אהרון פישל, ירושלים

סיור בעיר העתיקה במסגרת פסטיבל "מסעדות פתוחות"
תומר פולטין

כתבות שאולי פספסתם

*#