${m.global.stripData.hideElement}
 

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קרניבורים התאחדו: חמש קצביות מומלצות בתל אביב

הנתחים הכי מיוחדים, השירות הכי מסור, מי התחדשה ממש לאחרונה ואיזה קונספט מתחיל לתפוס תאוצה? את הקצביות האלה כדאי שתכירו

תגובות
אטליז ומעדניית איוו
אולגה אפל

כל קרניבור מוצא לעצמו את הקצביה שהכי מתאימה לו, ובדרך כלל נשאר נאמן לה במשך שנים. לפעמים זה בגלל המיקום, לעתים בגלל השירות, ברוב המקרים מדובר בפרסום מפה לאוזן, וכמובן הרבה מזה תלוי ברמת הידע של הלקוח ובתקציב שהוא מוכן להשקיע. היות ושם המשחק הוא לקוחות נאמנים, שוק האטליזים יציב יחסית ובלתי משתנה, והריענון העיקרי בשנים האחרונות הוא שקצביות שנפתחות מקפידות לתפקד גם כמעדניות (וחלק גם כמסעדות), שמציעות הרבה מעבר לבשר. אז מה בכל זאת חדש בתל אביב? אצל מי המסורת הכי רבת שנים? איפה תמצאו את הנתחים הכי מיוחדים ואיזה קונספט הולך לשנות את הרגלי צריכת הבשר שלכם? הכינו את המלקחיים.

» קיץ חם: החופים הטובים בתל אביב
» מוזיאון תל אביב לאמנות - כל האירועים
» המסעדות הכשרות הטובות בתל אביב

מתחדשת: חוות צוק המעדניה

ממש לפני שבוע המעדניה שכבר מיצבה את עצמה כמוסד קולינרי לכל דבר עברה חידוש והרחיבה את ההיצע שלה עם אוכל מוכן וירקות אורגניים מחוות צוק. למי שטרם שמע, מדובר במעדניה שצמודה למסעדה, במיקום שרק טריות ואיכות יוצאות דופן יכולות להפוך אותו למוקד קרניבורי ששווה להגיע אליו. ואכן הדגש כאן הוא על תוצרת מקומית שמגיעה היישר מחוות צוק שבעמק האלה, השייכת לתומר צוק, חצי מהבעלים של המעדנייה. החצי השני הוא השף אסף שנער, כשביחד הם מביאים לכם עופות אורגניים ממשק מלמד, בשר טלאים על כל צורותיו ובשר גדיים (ייחודיים למעדנייה),  מחלקת בקר מכובדת מאוד, ומוצרים מיוחדים נוספים – יינות מיקבי בוטיק ישראליים, טחינות, דבש מהערבה, תמרים, יוגורט וגבינות שחלקן מיוצרות בחווה (תלוי בתוצרת החלב), שמן זית מתוצרת החווה, פסטות, סלטים, רטבים, לחמים וקינוחים.
מחירים לק"ג: סינטה 179 שקלים; פילה בקר 279 שקלים; אנטריקוט מקומי (מיישנים במקום בין 40-60 ימים) 195 שקלים; צלעות וטיבונים של טלה 189 שקלים; נתח קצבים 190 שקלים; כתף לתבשיל 95 שקלים; שוק טלה 189 שקלים.
» חוות צוק המעדניה - לכל הפרטים

חוות צוק המעדניה
נתנאל ישראל

משלוחים בלבד: אופריאל חנות בשר

עודד פריאל ניהל את המיטמרקט שלוש שנים והחליט לפני שנה וחצי להיות עצמאי. אחרי שסיפק בשר למסעדות, עבר לפני כשלושה חודשים לספק ללקוחות פרטיים, כשהקונספט הוא משלוחים עד הבית בלבד, ללא אטליז פרונטלי לגשת אליו. את עבודת הניקוי והטיפול בנתחים הוא עושה במפעלון בשוק הכרמל, ואת הסחורה הוא בוחר בפינצטה מרפת שנמצאת בבית אלעזרי, כשהוא מקפיד לוודא שהגידול נעשה בצורה אנושית. אפשר לבצע הזמנה יום לפני ואפילו מוקדם בבוקר של אותו יום, כשההזמנה תגיע אחה"צ. חשוב לו מאוד לקחת בעצמו את המשלוח הראשון, להכיר את הלקוח באופן אישי ואת הרצונות שלו, והזמנה ראשונה לא מחוייבת בדמי משלוח. התפריט מחולק לנתחים לצלייה וגריל, בקר לבישול/קדירה, טחון, חלקי פנים, חלקי טלה, עופות, על העצם, נתחים שלמים לרוסט וחלק של מיוחדים בו תמצאו: איירון פלאט סטייק, נקניקיות מרגז, פלאנק סטייק וקרפצ'יו משני סוגים.
מחירים לק"ג: אנטריקוט 190 שקלים; נתח קצבים עבה (אונגלה) 105 שקלים; פיקניה 75 שקלים; פילה נקי 220 שקלים; צלעות טלה 140 שקלים; המבורגר 65 שקלים.
» Opriel- Butcher shop  - להזמנות - 054-3320125

אופריאל
עודד פריאל

השכונתית של נחלת יצחק: בשרה - בשר יין ואהבה

הקצביה המקומית של נחלת יצחק, ניבטת בתמימות אל עוברי האורח של רחוב עמק ברכה השקט, וקשה להתעלם מהעיצוב החיצוני והפנימי המזמין. קצביה ומעדנייה שמציעה בשר מקומי המטופל במסירות על ידי הצוות, שיכול גם להציל אתכם במצבים של אירוח ספונטני ולתבל עבורכם את הנתח כשכל שנותר לכם הוא להכניס לתנור ולהגיש. צלעות טלה, אונטריב, שפונדרה, עגלים, קבבים כולם מגיעים מרמת הגולן תוך הקפדה על תו התקן 'חי בריא', ולרוב גם מלווים בהמלצות קולינריות של הצוות, בין אם כמתכונים ממש או המלצות תיבול והגשה. רבים מהלקוחות מגיעים לכאן במקרה ונשארים בגלל השירות, איכות הבשר ומבחר המוצרים הנלווים - יינות, פסטות, מטבלים, תבלינים ואפילו קינוחים. לפעמים שווה לקפוץ רק בשביל המבצעים המתחלפים מדי חודש ולכבוד חגים ואירועים מיוחדים.
מחירים לק"ג: אנטריקוט אחרי 20 יום יישון יבש על העצם 169 שקלים; סינטה 139 שקלים; פילה עגל 209 שקלים; נתח אחורי 89-109 שקלים; עופות ללא אנטיביוטיקה - כרעיים 31.90 שקלים; שוקיים 33 שקלים; שניצל 39 שקלים; פרגיות 69 שקלים.
» בשרה - בשר יין ואהבה - לכל הפרטים

בשרה - בשר יין ואהבה
יהודה ארואס

שושלת קצבים: הבשרים של זלמן

מוטי חי ומשה גלקופ, בנו של זלמן ונצר לשושלת קצבים ענפה מיפו, דואגים לציין תמיד שהמומחיות שלהם היא בפירוק ויישון הבשר הטרי, על כל חלקיו השונים. בנוסף הם מציעים גם התמקדות מיוחדת בבשרים לעל האש, הזוכים לטיפול מיוחד ולהכנת מוצרים ייחודיים, כמו למשל קובה ביף - אנטריקוט יפני. הבשר הוא ישראלי בלבד, ותוכלו למצוא כאן בשר פרות, חלקי טלאים, עופות ועופות מים, וגם קישקע ביתי. הצמד מתמחה גם בייצור נקניקיות בקר עם כבש, צ'וריסו ומרגז. על מבצעים מיוחדים תוכלו להתעדכן באפליקציה של האטליז.
מחירים לק"ג: אנטריקוט 220 שקלים; צלעות טלה פרוס 165 שקלים; רוסטביף 245 שקלים; שוק טלה מתובל 120 שקלים; מיני-סטייק סינטה 150 שקלים.
» הבשרים של זלמן - לכל הפרטים

הבשרים של זלמן
אבי דואק

קו ירושלים תל אביב: אטליז ומעדניית איוו

*#