למה לעסוק באופנה כשאפשר לעצב עוגות? - אופנה - הארץ

למה לעסוק באופנה כשאפשר לעצב עוגות?

בוני גוקסון עבדה עם ארמני ופראדה עד שהבינה כי טעמה האופנתי יתאים גם לעוגות ופתחה קונדיטוריה יוקרתית בהונג קונג. השבוע יתפרסם ספרה שכבר מסתמן כלהיט - ככה זה כשרלף לורן ממליץ. הכל, היא מסבירה, הוא עניין של שילוב צבעים

דזירה או, ניו יורק טיימס
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
דזירה או, ניו יורק טיימס

בוני גוקסון עשתה קריירה שלמה ממכירת טעם טוב. בתחילת דרכה עזרה למותגי אופנה כגון ארמני, פראדה ושאנל להשתלב באסיה, ושימשה יועצת אמנותית לקבוצות מלונאות כגון W וריץ־קרלטון. אחר כך פתחה את “סייבור” (Sevva), בר־מסעדה ומוקד עלייה לרגל לסלבריטאים במרכז הונג קונג. בגלגולה הטרי היא נהפכה למלכת העוגות של העיר. "העיניים שלי מיומנות בשילוב צבעים, צורות ואסתטיקה – פשוט עכשיו המדיום שלי הוא עוגות", אומרת גוקסון. "העניין הוא סידור השכבות ומימוש של יצירה שאני רואה בעיני רוחי".

בסתיו הקרוב יעמדו העוגות האמנותיות של גוקסון במרכז " Butterflies and All Things Sweet" (פרפרים ודברים מתוקים), ספר בן 280 עמודים מלווה בתצלומים מאת אנדרו צ'סטר אונג ופטרינה טינזלי. "פרפרים נותנים לי השראה, בגלל הצבעים והעיטורים הרבגוניים להם ובגלל תוחלת החיים הקצרה שלהם", אומרת גוקסון. "עוגות הן כמו פרפרים, וכשנהנים מהן בעצם מתענגים על הרגע, ולכן זה שם הולם לספרי".

כצפוי, כוכבים וידוענים רבים יעטרו את מסיבות ההשקה. המסיבה בהונג קונג תיערך ב-4 בספטמבר בבוטיק ג'ויס במרכז הונג קונג, אחת מעשרות החנויות המשתייכות לאימפריית הקמעונאות שהקימה ג'ויס מא, בתה הבכורה של גוקסון. מסיבות השקה נוספות יתקיימו בהמשך בבייג'ין ובשנגחאי.

ראלף לורן, שמכיר את גוקסון שנים, ינחה ב-22 באוקטובר מסיבה שתתקיים בחנות הדגל שלו בשדרת מדיסון בניו יורק. ויוויאן טאם מעצבת שמלה בהשראת פרפרים, שגוקסון תלבש באירוע. "בוני חשבה על עבודה בהיקף גלובלי עוד לפני שחשיבה גלובלית נעשתה להיט. היא תמיד עשרה צעדים לפני כולם", אומרת טאם, ידידתה הוותיקה.

גוקסון אומרת שתמיד רצתה לעצב עוגות, אבל העסק נולד מתוך המסעדה שלה. "בהתחלה רציתי להביא את הקונדיטוריה הצרפתית לדורה (Ladurée) להונג קונג", היא אומרת. "אבל החברים שלי אמרו לי שחבל שאשקיע כל כך הרבה עבודה בבניית מותג של מישהו אחר".

ואז, ב-2008, התפנתה הקומה העליונה בבניין בלב מרכז הכספים של הונג קונג, וגוקסון החליטה לפתוח את “סייבור”. המסעדה רחבת ידיים ומורכבת מכמה חלקים, בין השאר מרפסת שמקיפה אותה ומשקיפה אל אזור שלטי הניאון המפורסמים של הונג קונג, מרחב גדול בעיר שיש הטוענים כי מחירי הנדל"ן בה הם הגבוהים בעולם. כוכבי הקולנוע המקומיים, אארון קווק וטוני ליונג צ'יו־ויי פוקדים את “סייבור” דרך קבע, ואורחים המבקרים בהונג קונג, כגון ביל קלינטון, ג'ניפר לופז ואלבר אלבז, ביקרו במסעדה וסעדו את לבם במנות מגוונות, מדג היום ועד חביתיות דוסה מדרום הודו.

"Ms. B's Cakery" (“הקונדיטוריה של גברת בי”, כינויה של גוקסון) היא כמעט הדבר הראשון שהאורחים רואים עם כניסתם ל”סייבור”. מקרר התצוגה המואר והמלא עוגות מודגש בנברשת וניני, אחת מצמד נברשות שקישטו את שגרירות בריטניה ברומא בשנות ה-50. "כשהייתי ילדה הייתי הרבה באוסטרליה וביקרתי בחנויות ממתקים בסגנון הישן. רציתי לשחזר את האווירה הנוסטלגית הזאת", אומרת גוקסון, הישובה על ספת סאטן אפורה בטרקלין המסעדה, וקיר של צמחים ירוקים ובשרניים מאחוריה.

מאחר שלא היה לה ניסיון קולינרי, היא קיבצה סביבה צוות של שפים־קונדיטורים והתחילה לעצב עוגות בדמיונה. "פיסת תחרה בעבודת יד, עלי כותרת של פרח האדמונית, וכמובן פרפרים – דברים כאלה משמשים לי השראה לעוגות", היא מספרת.

הקולקציה הראשונה כללה את העוגה שלימים נעשתה לפריט הנמכר ביותר במסעדה: קרנץ', עוגת שיפון שבמרכזה קרמל, עליו שכבת שמנת טרייה ומעל שברים פריכים של עוגת דבש. יש גם צמד עוגות מעוטרות בצמר גפן מתוק, לאירועים מיוחדים: “התשוקה של מרי אנטואנט”, עוגת שיפון פיסטוק עם ריבת עלי ורדים, מעוטרת במקרונים ובצמר גפן מתוק ורוד, ו”לה לואי”, עוגת שיפון שוקולד עם דומדמניות שחורות ואוכמניות, מעוטרת בצמר גפן מתוק בצבע תכלת.

"הצמר גפן המתוק היה זיכרון מקינוח שטעמנו ב’הוטל דה קריון’ בפאריס ב-2005, כשאחותי ג'ויס קיבלה את עיטור לגיון הכבוד מממשלת צרפת", מספרת גוקסון. לדבריה, הרעיונות לעוגה מיתרגמים למציאות בתוך שבועיים עד חודש של ניסיונות. "היה מהיר יותר להשתמש בצבעים מלאכותיים או בתמציות צמחים מוכנות, אבל אנחנו משתמשים במרכיבים טריים, למשל קולקס סגול או שורש סלק. היצירה של גוונים עזים וטבעיים דורשת המון עבודה, אבל זה משתלם".

ב-2011 גדל העסק לממדים כאלה, שגוקסון פתחה חנות עוגות בשאנג־ ואן הסמוכה, ובהמשך ייסדה גם את "סה לה בּי" ("C'est la B"), בית קפה ובר שיש לו כיום שלושה סניפים ברחבי העיר.

ארבעים עוגות מופיעות בספרה החדש, שהפקתו נמשכה שנה וחצי. הצילומים דרשו הקמת תפאורות מורכבות, כגון בית מהתקופה הקולוניאלית בסידני, המצולם בתמונה של מסיבת תה. באחת התמונות מופיעה עוגת שוקולד ועליה מטבעות זהב, על רקע של אוסף גברי של כוסות ויסקי ואסימוני פוקר - תצלום שלדברי גוקסון נעשה בהשראת טום פורד.

"בעיני, אופנה, אוכל, אמנות ועיצוב-פנים היו קשורים זה בזה מאז ומתמיד", היא מסכמת.

מאנגלית: אורלי מזור־יובל

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ