כשאושיות אופנה מחליפות סטילטו בסינר

המסעדות סגורות, רכישת בגדים היא מותרות ופאשניסטות שרוצות להישאר בכותרות מצלמות עצמן במטבח הביתי ומעלות לרשת מתכונים מוצלחים יותר ופחות. אז מי תיבלה עוף בפאסיב־אגרסיב ואיך מבשלת האשה ששיווקה לעולם רזון חולני?

קייט מוס מבשלת עוף. "כך אני ממלאת אותו!"
קייט מוס מבשלת עוף. "כך אני ממלאת אותו!"צילום: British Vogue
שירה פור
שירה פור
שירה פור
שירה פור

קייט מוס מכינה צלי עוף ליום ראשון בצהריים. נערת הפוסטר של ההירואין שיק, שחתומה על אמרת הכנף השערורייתית "nothing tastes as good as skinny feels" ("דבר אינו טעים יותר מאשר להיות רזה"), ניצבת במטבח המרווח בסוודר ומכנסי ג'ינס שחורים, שערה הבלונדיני פזור על כתפיה. היא מכריזה במבטא בריטי כבד: "אני הולכת למלא את העוף שלי", ולרגע נדמה שהיא אשכרה יודעת מה היא עושה. או אז היא תוחבת חצי לימון ובצל סגול שלם לישבניה של תרנגולת בחיוך מתנצל, מניחה על ירכיה שני ענפי רוזמרין וקובעת: "זה מוכן להיכנס לתנור". היא כמובן מתבלת בקורט ניימדרופינג ומספרת כי התקינה את המנה הזאת בעבר להארי סטיילס וריטה אורה.

שבע דקות תמימות נמשך הסרטון המוזר והספק פארודי של מגזין "ווג" הבריטי, שעלה ליוטיוב ב–1 באפריל אשתקד לרגל כיכובה של מוס על שער גיליון מאי והוצף באחרונה שוב ברשתות החברתיות על רקע המגיפה, שהסיגה את כולנו לבתים והובילה לאובססיית בישולים ואפייה קולקטיבית. הגולשים התקשו להאמין כי לא מדובר בבדיחה, וזה לא רק התאריך שבלבל אותם. מוס הלוא היתה סמל להרעבה של דור שלם ומזוהה עם תפריט שמורכב מסלט חסה ברוטב מים.

במטבח עם קייט מוס

ככל שנוקפות הדקות מתברר כי מוס רצינית לגמרי. היא מבשלת תוך כדי צחקוקים תכופים על רקע צלילי מוזיקת רגאיי מרגיעה לכאורה. היא מקלפת וחוצה תפוחי אדמה ומכניסה לקלחת מים רותחים. כשהם מוכנים, היא מסננת אותם ומעבירה לתבנית עם בצל סגול, שום ורוזמרין, ממליחה ומוזגת שמן זית, ומשם לתנור. גזרים היא לא מקלפת, רק שוטפת במים קרים ומאדה בסיר עם פרחי ברוקולי. כשהעוף משחים, היא מוסיפה לתבנית שבה הוא נצלה מים רותחים, כפית חרדל, רוטב ווסטריישר וקצת מלח ופלפל שחור, ומגרדת את התחתית בעזרת כף עץ. אם לשפוט על פי התוצאה, מדובר במתכון לאסון.

מראות קולינריים חריגים לא פחות מספקות בחודש האחרון גם אושיות אופנה מקומיות שמטה לחמן נשבר באחת עם שיתוק המשק, בהן מעצבות, דוגמניות ומשפיעניות שאיש לא חשד בהן מעולם שהן פודיז. בימים שבהם המסעדות סגורות, הציבור מהדק את החגורה ורכישת בגדים נחשבת כצריכת מותרות, גם הן חולקות מתכונים מהמטבח עם עוקביהן מתוך הבנה כי אין לשטח את עקומת הטראפיק ברשתות החברתיות וחשוב להישאר בתודעה, גם אם זה אומר להחליף את הבגדים המעוצבים בסינר מוכתם. כך, אל משפיעניות אופנה שמבשלות ומצלמות גם בשגרה, כמו מלכת היופי במיל' רותם רבי או המנחה ירדן הראל, הצטרפו שמות חדשים ומפתיעים כמו כוהנת בגדי הים נטע אלחימיסטר, שניסתה את כוחה החודש בהכנת פיצה עצובה למראה מכרובית, חצי בצל, כמה זיתים וחמש פרוסות גבינה צהובה, וחשה מיד לשתף את האינסטגרם בפאר היצירה.

אולי עדיף שתזמינו

הדוגמנית בר רפאלי, שהואשמה בניתוק בתחילת המשבר כשהצטלמה על סיפון יאכטה, בחרה לשתף עם עוקביה מתכון עממי, שלא לומר ממחוזות המאמאזון, של כרעיים וירקות בתנור, תוך שהיא מפצירה בעוקביה לתרום לנזקקים את 500 השקלים שקיבלו מהמדינה. רפאלי נתקפה יצירתיות בעת ההקלדה ושילבה בטקסט הקצר והפאסיבי־אגרסיבי דימויים ממוחה הקודח, בסגנון סיפור ילדים. כך זה מתחיל: "כרעיים, תפוחי אדמה, גזרים, בצלים, שום, תירס ופטריות שכבו בסיר. פתאום הגיע גשם ושטף אותם". הגשם הוא הרוטב, מבהירה רפאלי "לבעלי דמיון מוגבל", וכמובן שהוא כולל אבקת מרק עוף (לצד שמן זית, רוטב סויה, פפריקה, תבלין גריל עוף, פלפל שחור וענפי טימין). אחרי שעתיים בחום של 200 מעלות עם "מטריה" (כלומר, מכסה), רפאלי ממליצה להעביר את התנור למצב טורבו ולתת לעוף להישרף במשך חצי שעה. אנחנו ממליצים להזמין פיצה ולקרוא לחתולי השכונה.

מתכון העוף בתנור של בר רפאלי. גברת מתפלפלתצילום: מתוך עמוד האינסטגרם, barrafaeli
פיצת הכרובית של נטע אלחמיסטר. יש לך משהו עצוב בבצקצילום: מתוך עמוד האינסטגרם, neta_alchimister

בסרטון אחר שגרף 100,000 צפיות, מתועדת המשפיענית דנה זרמון כשהיא מנסה להתנקש בפסטה פנה. זהו המתכון הראשון שהיא משתפת, והיא רותמת אותו לקידום מכירות של משטח העבודה המעוצב שלה, הכיריים (גם לקים קרדשיאן יש כאלו בדירתה באל.איי, היא מציינת) והנגריה שבנתה את ארונות המטבח. כך, כשהיא לובשת פיג'מה ורודה עם הדפס של פופאי ולצדה כוס יין רוזה צונן, היא מכינה ארוחה "ממה שהיה בבית": בצל אחד, שתי בטטות בינוניות, חמש שיני שום וחבילת פטריות. את הכל היא חותכת לחתיכות "גדולות ודקות", מטגנת בסיר עם שמן זית על אש גבוהה ואז מוסיפה רבע כוס שמן עם תבלינים (אגוז מוסקט, פלפל שחור, מלח וכפית מיותרת של שום קפוא) ומבשלת על אש נמוכה. בזמן שהרוטב מתבשל, היא מכינה את הפסטה ואז מוזגת ¾ כוס ממי הבישול אל הרוטב. מי שרוצה יכול להוסיף גם פרמזן.

"אני מרגישה שהבידוד הזה הוציא ממני את השפית החבויה שבי", אומרת זרמון בשיחת טלפון ומפצירה בקוראי "הארץ" לנסות את המתכון. "גם לפני הקורונה הייתי מכינה אוכל מדי פעם, אבל אי אפשר להגיד שממש בישלתי. לא הייתי מאלה שמעמידות סירים. הייתי מארחת והכל אבל הכנתי דברים הרבה יותר פשוטים. אין לי ממש ספציאליטה, אבל אני חולת פסטה אז אני מתנסה עכשיו בכל מיני רטבים וממציאה מתכונים. היום אני מבשלת הכל — מרקים, בשר, דגים. פתאום אין לי את החשש שאני לא יודעת מה אני עושה. קליל, זורמים. יש כל כך הרבה זמן, שאם זה לא טעים אפשר להכין חדש". חרף חדוות הבישול שפרצה ממנה, זרמון מדווחת כי השילה קילוגרמים ממשקלה. "בגלל שאנחנו אוכלים רק בבית, אז גם אם זו פיצה, אנחנו בכל זאת מרזים", היא מסבירה. "אנחנו אוכלים יותר מסודר ויודעים בדיוק מה יש לנו בצלחת. חוץ מזה אני מתאמנת, באיזי".

דנה זרמון. פסטה בפיג'מה

מצב מטבח

לא רק משפיעניות ודוגמניות מעניקות הצצה לנעשה במטבח שלהן בעת המשבר, אלא גם בתי אופנה מבוססים שנסמכים כעת על פעילות מקוונת ונמנעים מקידום מכירות אגרסיבי מחשש להרגיז לקוחות המצויות במצב כלכלי מאתגר, ומתוך הבנה כי הדרך אל הארנק עשויה לעבור בקיבה. כך, הם פונים לטריטוריות תוכן לא מובנות מאליהן שמשאירות אותם בתודעה עד חלוף המגיפה. בדף הפייסבוק של המותג "אלמביקה", שמובילה המעצבת הגר אלמביק, מתארח בשבועיים האחרונים במסגרת "הרצועה היומית" הבלוגר ומחבר ספרי הבישול עז תלם לשידורי לייב ממטבח ביתו. הוא מכין מנות כמו דלעת בתנור או פסטה ברוטב בטטה ופטריות, ועונה תוך כדי תנועה לשאלות הגולשות.

קציצות הדגים של דורין פרנקפורט
עז תלם מכין פסטה בטטה ופטריות בחסות "אלמביקה"

גם המעצבת הוותיקה דורין פרנקפורט החלה לשתף את לקוחותיה במתכונים שלה, והיא עושה זאת באלגנטיות ובאנינות השמורות לה. בתקופה האחרונה פרנקפורט, צמחונית מגיל חמש שנמנעת כיום מגלוטן, מתעדת את המתכונים המאולתרים שלה במחברת עבור בנותיה, וכך אלה מצאו את עצמם גם בפייסבוק. "כל מי שמכיר אותי יודע שמאז ומעולם אני זקוקה לשעת השקט היומית שלי במטבח", היא כתבה בפוסט. "אני חוזרת מהעבודה, מחליפה לבגד בית נעים ומיד עוברת ל'מצב מטבח'". עד כה היא פרסמה מתכון מסקרן לקציצות דגים אפויות שהיא מרשה להכין משימורי טונה, וגם מתכון פשוט למרק עדשים צהובות שהיא אוהבת לאכול בשעת לילה מאוחרת "עם ספר וכוס יין, כשכולם סביבי ישנים".

כתבות מומלצות

מפגינים אוקראינים עם סמל חטיבת אזוב בקייב, החודש. הציבור לא מתמודד עם המורכבויות של העבר

בצל האשמות רוסיה בנאציזם, אוקראינה מתמרנת בין ניכוס הלאומנות למגננה

איור: עמוס בידרמן

דלתות מסתובבות: הנוטש, החוזרת באופן חלקי והיושב על הגדר

שי ופוטין בבייג'ין, בפברואר. התלות הרוסית בסין גדלה מאז הפלישה לאוקראינה ונתנה לסין מנופי לחץ

סין עשויה לנצח במלחמה באוקראינה, אלא אם המערב יתאחד מולה

סמי ברדוגו. "אין לי דמיון"

סמי ברדוגו מנוכר להומוסקסואליות, למזרחיות ולחיים עצמם

נתניהו בבית המשפט המחוזי בירושלים. דרעי היה ונשאר המורה הרוחני שלו

לא מת, לא גוסס, ולא בבית חולים: תיק 4000 חי ונושם

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ

כתבות שאולי פספסתם

בתביעה נכתב כי הראיון כולו "התנהל בצורה שאינה מכבדת או רצינית״ כלפיה

המועמדת התחברה לראיון עבודה בזום - וקיבלה מהמראיין מייל שהדהים אותה

ריי דליו

מייסד קרן הגידור הגדולה בתבל: מזומן הוא זבל - ממשלות יחסלו את ביטקוין

ישראל פישר

יוקרה זה רע? כך נראים החיים במגדל חדש בתל אביב

מפגינים נגד יוקר המחיה מול בית הנשיא בסרי לנקה

קו השבר שעלול לקחת את הכלכלה העולמית למקום אחר, אפל יותר

בת ים

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?