קישקע הוא כמו אינטרנט: צינור פס רחב - אוכל - הארץ
אזור למנויים
קישקע הוא כמו אינטרנט: צינור פס רחב
עופר אדרת
09/11/2013 | 15:21
האם סוד כוחו של העם היהודי הוא בנכונותו לאכול שאריות? ומדוע האוכל הפולני תמיד מוגש קצוץ, מגורד או מעוך? (רמז: כדי שלא נדע ממה הוא מורכב באמת) רשמים ממפגש סודי של "מסדר אבירי הקישקע", אגודת הסתרים של חובבי המטבח הפולני־יהודי
אחרי ארוחת הערב הדשנה, שכללה קישקע, מרק עוף, גפילטע־פיש וצ'ולנט, השתלט יוסי ורדי על המיקרופון והסביר לבאי מסעדת "סנדר" ברחוב לוינסקי בתל אביב מהו אוכל פולני אמיתי. השעה היתה כבר סמוך לאחת עשרה בלילה – סופו של ערב שהחל שלוש שעות וחצי קודם לכן, וכלל הרבה מאוד אוכל וגם וודקה. בקהל, שהורכב ברובו מזוגות אשכנזים כסופי שיער, נראו בין היתר פרופ' איתמר רבינוביץ', לשעבר נשיא אוניברסיטת תל אביב...