אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

דרינק באישור הרבנות: מה תשתו בפסח?

כשמדברים על פסח לא בדיוק חושבים על קרחנה, אלא אם כן אתם מאלה שמפרקים לבד את כל היין בליל הסדר. מרגישים שחוקי הכשרות מגבילים לכם את הכבד? בדקנו בשבילכם אילו משקאות כשרים לחג, כדי שתוכלו להמשיך לחגוג עם הטיפה המרה

תגובות
צ'ייסר כשר לפסח. פסח 2018
דניאל צ'צ'יק

חג החירות מגיע מיד אחרי פורים השיכור, ובכל מה שקשור לטיפה המרה - יצא לפסח שם רע ללא כל סיבה מוצדקת. זה נכון שכשחושבים על אלכוהול כשר לפסח נזכרים בבחילה - שנים של יין פטישים זול הותירו את עם ישראל בטראומה חמורה מזאת של 40 שנה במדבר. אבל אנחנו ב-2018, ושוק המשקאות התפתח בארצנו הקטנטונת, כך שהיום ניתן למצוא סוגים רבים ומגוונים של אלכוהול איכותי, תוצרת כחול-לבן ברובו (קראתם נכון, ישראלי איכותי) המאושר לשתייה בפסח על ידי הרבנות. אז שלא יצא לכם האוויר מהמפרשים, גם החג הזה הולך להיות שיכור. לא נותנים לכבד לנוח, מתחילים.

» פסח 2018 - המדריך המלא לחג
» פסטיבלים בפסח לכל המשפחה
» ללא חמץ: מסעדות כשרות לפסח
» תרימו - מסיבות פסח שוות במיוחד
» פסטיבלי המוזיקה הגדולים של החג

ליוצא הקיבוץ: ערק נסיך

האניס מוכר כאחד המשקאות הקלאסיים לימי הפסח. את הערק מייצרים מהתססה וזיקוק של ענבים או תמרים ותיבול הנוזל באניס. בארץ יצרנים רבים של ערק מקפידים במפעליהם על נושא הכשרות, ולכן קל למצוא סוגים שונים של המשקה עם אישור רבני לשתייה גם במהלך החג, למשל: אמיר הארק, אלוף הערק וערק עלית. בתוספת מיץ אשכוליות או לימונדה הם יעבירו לכם את החג בשלום, או שלא, תלוי כמה תשתו. אם ברצונכם לגוון נסו את ערק 'ירושלמי' שהוא ערק ביתי בטעם תמרים או תאנים, וגם הוא כשר למהדרין. לרוויה.

המשקה השקוף שיציף לכם את הדם באניס. ערק
דניאל בר און

מרוסיה באהבה: וודקה

פעם היו מכינים וודקה מתפוחי אדמה, אבל זה היה פעם. היום כמעט כל וודקה שתצליחו להגות את שמה היא חמץ, כיוון שבתהליך הכנתה מתססים ומזקקים דגנים. בכל זאת ניתן למצוא בשוק וודקה שעשויה מחומרים כשרים לפסח כענבים, מולסת קני סוכר ותפוחי אדמה. בתעשיית האלכוהול עשויים להתווכח האם זו בכלל וודקה, אבל לרבנות אין ספק כי זהו לא חמץ. את החג הזה תוכלו למלא בבקבוקים דוגמת וודקה קגלביץ', Tropical PASSOVER, טראמפ, או סארוס. זה לא משנה עם מה אתם מערבבים עם הוודקה שלכם, רדבולים למיניהם או קרנבריז, תקנו הרבה מהם - בחג הזה הוודקה תתן בראש.

ברוך בורא תפוחי האדמה. וודקה
דניאל צ'צ'יק

הדג'סטיף האיטלקי: לימונצ'לו

בארץ המגף נוהגים לשתות אותו אחרי כל ארוחה, אבל בארץ הקודש המשקה הזה הוא פשוט עוד דרך מעולה להשתכר. קל מאוד להכין אותו בבית, אבל אם אתם בווייב עצלני - ליקר הלימונים האיכותי של 'וילה מאסה' נושא בגאווה על בקבוקו המעוצב את חותמת הכשרות, וצ'ייסר קפוא של הליקר המתוק חמוץ הזה, ילווה באופן מושלם את הקומפוט המסורתי של ליל הסדר.

יעזור לכם לעבור את הסדר בשלום. לימונצ'לו וילה מאסה
באדיבות הכרם משקא

לשתיין האמיץ: Y Chilli

אחד החידושים המקוריים והמעניינים בתחום המשקאות הגיע משני חבר'ה ישראלים שהשתעשעו להם עם אלכוהול, תבלינים, והרבה צ'ילי. הם הצליחו לרקוח ליקר חריף וטעים בעל ארומות של קינמון, פלפל, והרבה צ'ילי שיחרוך לכם את החך וישכיח כל זכר מהטעם הקשוח של הגפילטע. את ה-Y שותים בשוט או צ'ייסר, כשהוא קפוא לחלוטין. מומלץ לשמור בקבוק בפריזר לשעת חירום, למקרה שהדודה מביאה רגל קרושה, או לתת כמתנה את אחד הבקבוקים החריפים האלה.

לא סתם קוראים להם משקאות חריפים. Y Chilli
באדיבות Y Chilli

בוכא

את המשקה הזה כל תוניסאי מכיר, והגיע הזמן שתטעמו גם אתם. את הבוכא מזקקים מתאנים ומתבלים, הוא חזק מאוד ונהוג למזוג אותו לכוסות קפואות, או אפילו לשמור את הבקבוק במקפיא. המותג המפורסם של המשקה הוא של משפחת בוקובזה התוניסאית, שמייצרת אותו על פי מתכון מסורתי משנת 1870. המשפחה הרחיבה את פעילותה גם לצרפת, שם היא מייצרת יינות כשרים ואפילו את הקוניאק הכשר היחיד.

בוכא, לא בוכה. בפסח הזה אין סיבה להיות עצוב
בוכא

משחקת אותה קשה להשגה: בירה

בירה לא יכולה להיות כשרה לפסח. האומנם? מבשלת מידן שממוקמת בכרמיאל בכלל חיפשה פתרון לצליאקים, וכך מצאה את עצמה מרכיבה בירה מכוסמת וחומוס, ללא חיטה או שעורה. לאחר שקיבלו היתר מהרבנות החלו לייצר בירה כשרה לפסח שעשויה מסילאן, וכיום הם המבשלה היחידה בארץ שמציעה לכם השתכרות מהירה מבירה בגרסה הכשרה, כי העובדה שבני ישראל הלכו 40 שנה במדבר בלי איזה פיינט - לא אומרת שאנחנו צריכים לעבור אפילו יום אחד בלי.

מחזקים את התמרים. בירה כשל"פית של מבשלת מידן

כשהחיים נותנים לכם ערק תעשו לימונדה: מחייה 13

עם כל הכבוד לערק שהרמנו לו רק כמה פסקאות למעלה, חייבים להודות שזה לא מתאים לכולם. בין אם זה הריח או האפטר טייסט, יש אנשים שלא יכולים לצרוך את הסם הזה נקי. בשביל אלה המציאו את הפטנט הקרוי בברים "ערק לימונים" ובגרסתו המרירה (אך לא ממורמרת) "ערק אשכוליות". מחייה 13 הולך על אותו קונספט רק חוסך לכם את מלאכת הערבוב. יותר מזה, לא מדובר בסתם ערק שדולל עם מיץ, אלא במתכון מדויק של פירות טריים שנסחטו ועורבבו במינון מושלם עם אניס ואלכוהול. האמת שהשילוב הזה טריקי למדי כי מהמשקה הזה שמכיל 13 אחוזי אלכוהול וקיים בטעמי לימונים ואשכוליות אדומות, אפשר להשתכר גם בלי לשים לב, אבל בעצם זה מה שחיפשנו. אגדה מפוקפקת מספרת שאת המחייה 13 שתו גם קלוני ופיט בין הטייקים בצילומי "אושן 13". אם להם זה הביא כימיה מנצחת, אז גם על שולחן החג שלכם יש לבקבוק הזה מקום.

תרימו. מחייה 13
שני רייך

הצ'ארמר: ברנדי Charm XO

ה-Charm XO הוא מה שקורה כשגוטייה, אחד מייצרני הקוניאק הגדולים בעולם מחליט שבא לו דרינק אחר ומתחיל לעשות ברנדי. ממבט ראשון על הבקבוק אולי תחשבו ששתינו יותר מדי ודחפנו לפה המלצת בושם לחג אבל זה לא המקרה. כמה שהמשקה הזה יפה ככה הוא גם טעים - קחו נגיעות של שוקולד, וניל ופירות יבשים, ותנו להן שש שנים בתוך חבית עישון שנושמת את האוויר הצח של אזור קוניאק שבצרפת, קאט - עכשיו לטעום.

איזה קסם. ברנדי צ'ארם
יח"צ

קראתם לה אסתר: מרטיני אסטי

מכורי ג'יימס בונד וסתם אנשים עם שיק, המשקה הבא בשבילכם. מדובר במרטיני מבעבע המורכב כולו מענבי מוסקט מזנים שונים מאזור אסטי הנמצא אי שם בצפון איטליה. גם בטעם וגם בארומה תמצאו נגיעות של דבש, הדרים, מרווה וורדים, כל אלה הופכים את המשקה הזה למתוק אמיתי שיעשה לכם את הפסח הקרוב.

מתוק ואלגנטי. מרטיני אסטי
באדיבות מרטיני

המאהבת הספרדיה: טקילה הרדורה

מותג הטקילה הספרדי שהוקם בסוף המאה ה-19 ופירושו, תאמינו או לא, "פרסת סוס" (זה לא הטעם), מציע כמה משקאות כשרים לחג בדרגות שונות של יישון. אחד מהם הוא ה"רפוסדו" - טקילה שיושנה כ-11 חודשים עד קבלת טעם שיחליק לכם מעולה בגרון וגוון שיקשט לכם יפה את הסדר.

אולה. טקילה הרדורה
יח"צ
*#