רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

גם אופה: עוגיות בננה ושוקולד צ'יפס

בלוג האוכל של מירי מציג הפעם מתכון מוצלח במיוחד של מרתה סטיוארט לעוגיות. ואיך יכול להיות אחרת, עם שילוב של בננה, שוקולד ועוד הפתעות?

תגובות

מאז ילדותי המוקדמת מאוד יש לי אהבה עצומה לבננות. אמא שלי אוהבת לספר איך כשהפסקתי לינוק, האוכל המוצק הראשון שאכלתי היו בננות, ובמשך כמה חודשים טובים סירבתי לשכן כל מזון אחר מלבדן בפי הקטן והמפונק (את ה"מפונק" אני הוספתי).

האהבה הזו, כאמור, דבקה ונשארה איתי עד ימינו אנו, בהם כל מתכון המכיל בננות, ישר תופס את תשומת ליבי והרבה פעמים מקבל עדיפות על פני אחרים. אז כמובן שאני אוהבת מאוד עוגות בננה בחושות, אם אפשר עם משהו קראנצ'י בפנים - מה טוב, וטארטים למיניהם המכילים בננה עושים לי את זה לחלוטין, אבל עוגיות בננה? מעולם לא טעמתי. מעולם אפילו לא חשבתי על הרעיון הפשוט אך גאוני הזה.

לפני כמה חודשים ביצעתי הזמנה מכובדת של ספרי בישול ואפיה מאמזון, וספר העוגיות של מרתה סטיוארט ביניהם. כשקיבלתי אותו דפדפתי וסימנתי לי מתכונים מבטיחים וזה כמובן היה ביניהם - הוא גם הראשון שיצא לי להכין מהספר. ובכן, העוגיות האלה פשוט מעולות, חברים! עשירות במרכיבים קראנצ'יים שאני מאוד אוהבת למצוא בתוך מאפים - שוקולד צ'יפס, אגוזי מלך וגם שיבולת שועל - מרקם העוגיה רך ועוגתי, בדיוק כפי שמובטח בספר, וטעם הבננה מלווה את כל שאר הטעמים באופן נפלא ומתואם, מבלי להשתלט עליהם.

כמה הערות וטיפים לגבי העוגיות:

* בעיה אחת הייתה לי עם העוגיות האלה - במתכון המקורי מצוין להוסיף כפית אחת של מלח גס. התלבטתי עמוקות ובסוף החלטתי לנהוג כמנהגי בקודש ולהיצמד להנחיות המתכון בפעם הראשונה שאני מכינה אותו. היתרון של המלח הגס, הוא שאפשר לפגוש גרגר מלח פה ושם בעוגיות, ואז מקבלים מליחות שמשתלבת (או לא, לפי דעתי ולפי דעת מרבית הטועמים) עם המתוק. אז אני מביאה כאן את המתכון עם כמות המלח שהגיונית לי, אבל אם אתם חסידי שילוב מתוק-מלוח, לכו על כפית שלמה של מלח גס.

* גם כאן, כמו במתכוני עוגיות אחרים, נדרשת הקרמה של חמאה וסוכר. החמאה צריכה להיות רכה, ואם שכחתם להוציא אותה מראש מהמקרר, זכרו שאתם תמיד יכולים לרכך אותה במיקרו באינטרוולים של 30 שניות בכל פעם, ובדיקה בין פעם אחת לבאה אחריה אם החמאה כבר התרככה דיה (כלומר שאפשר לדחוף אצבע לתוכה בקלות ויישאר חור לאחר שתוציאו אותה), אך לא נמסה!

* מתכוני עוגיות לרוב מניבים יותר מתבנית אחת של עוגיות. עם זאת, אני תמיד מקפידה לאפות כל תבנית בנפרד, במרכז התנור, על מנת להבטיח אפיה כמה שיותר אחידה של העוגיות. כמובן שאפשר לאפות שתי תבניות במקביל, אך אז צריך להיות עם היד על הדופק במהלך האפיה, ולהזיז ברגע המתאים את התבנית הקרובה יותר לגוף החימום למקום אחר. מי צריך את כל הלחץ הזה? תנו לכל תבנית את מלוא תשומת הלב והעוגיות יחזירו לכם אהבה.

רכיבים:1 כוס קמח לבן רגיל1/2 כוס קמח מלא1/4 כפית מלח1/2 כפית סודה לשתיה160 גרם חמאה, רכה1/2 כוס סוכר לבן1/2 כוס סוכר חום בהיר (דמררה)1 ביצה גדולה1 1/2 כפיות תמצית וניל1 בננה גדולה, מרוסקת לרסק באמצעות מזלג או מעבד מזון1 כוס שיבולת שועל200 גרם שוקולד צ'יפס מריר1/2 כוס אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס

הכנה:1. מחממים תנור ל - 190 מעלות.2. מערבבים יחד בקערה את שני סוגי הקמח, את המלח והסודה לשתיה.3. שמים את החמאה ואת שני סוגי הסוכר בקערת מיקסר ומקציפים באמצעות וו גיטרה במהירות בינונית עד לקבלת תערובת תפוחה ואורירית. ניתן לעשות פעולה זו גם ידנית באמצעות מטרפה. מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את הביצה ואת תמצית הוניל. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.4. מוסיפים את הבננה ומערבבים.5. מוסיפים את תערובת הקמחים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים פנימה את שיבולת השועל, השוקולד צ'יפס ואת אגוזי המלך ומערבבים עד להטמעה אחידה שלהם בתערובת.6. על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה מעצבים את העוגיות - נעזרים לשם כך בשתי כפיות.  ממלאים כפית אחת בתערובת, ובעזרת הכפית השניה מעצבים אותה לצורת עיגול יפה ומורידים אותה לתבנית. הקפידו לשמור על רווחים נאים של 4-5 ס"מ בין כל עוגיה לשכנותיה, היות שהן מתפשטות במהלך האפיה.7. אופים 12-13 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות. הקפידו לסובב את התבנית פעם אחת במהלך האפיה כדי להבטיח אפיה אחידה.8. מוציאים מהתנור ומצננים בתבנית 5 דקות, לאחר מכן מרימים את העוגיות יחד עם נייר האפיה שמתחתיהן ומעבירים לצינון על רשת.9. שומרים בקופסא אטומה בטמפ' החדר. מרתה כותבת שהן נשמרות למשך יומיים, אצלנו הן נמצאות כבר 4 ימים ומצבן עדיין מצוין וטעים ביותר. בלוג האוכל של מירי רביבו מתפרסם במלואו באתר  "Room for Dessert" ומובא בשיתוף מדור האוכל של עכבר העיר און ליין.

כרטיסים להופעות והצגות

tm_tools.isArticleType(story) : true