הסבתא שגילתה איך לגרום לנכדים לאכול

יצירתיות, חוש־אסתטי מפותח וסבלנות, הובילו סבתא צרפתייה ששמה מרטין קמיליירי להתחיל לבשל ולאפות ארוחות שלמות בעבור הבובות של נכדיה. אחרי שהתברר שהילדים עצמם פתאום טרפו את האוכל בהנאה גדולה, המתכונים התגבשו לספר שיצא כעת גם בעברית

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
דפנה ארד

מרטין קמיליירי היתה מתוסכלת מכך שסוזן וגספר, נכדיה הקטנים, לא היו מוכנים אפילו להריח את האוכל שהיא בישלה עבורם. אז היא נעלמה למטבח וחזרה עם ברוסקטות מיניאטוריות עם פרוסות דקיקות של מוצרלה, עגבניות שרי וגבעול עירית, ביצי שליו במיונז, פסטה ורודה ברוטב סלק, ועוגיות פרחים עם עלי מרציפן ירוקים, ואז, יחד עם הנכדים, פינקה את בובות המשחק שלהם בשפיצים של גביעי גלידה ממולאים בתותים טריים, וגלידת וניל, ואספה עלים אכילים מהגינה כדי לטבול אותם בשוקולד מומס, לפיקניק על גדת הנהר הסמוך. והפלא ופלא, כשהסיטה את מבטה לרגע, תכולת הפיקניק נטרפה בצורה מפתיעה על ידי בובות הפלסטיק חסרות מערכת העיכול; או שהנכדים, שכל כך נהנו לבשל ולשחק, רצו לבדוק אם האוכל טעים, ומפה לשם, לא השאירו פירור. ועדת החקירה עדיין לא הכריעה. מאותו היום, פיצות בקוטר של מטבע, מקפאי דובדבן שהוקפאו בריבועי תבנית הקרח של המקפיא, ונקניקיות שוקולד נהפכו לאוכל האהוב על הבובות וגם על הנכדים, שביקשו עוד ועוד. הם דחסו לעגבניות שרי גבינות ועשבים, לשו בצק לנחשי פפריקה, פרשו סלק לפרוסות שקופות, ויצרו מיונז מביצי שליו ובורגרים דרדסיים בפודינג־לחם.

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ