גם בגיל 80, "הטליבאן של המזון" ממשיכה להיאבק בקוקה קולה

מריון נסטל, פרופסורית לתזונה, מאשימה את חברות המזון ורשתות השיווק בפגיעה בבריאות הציבור. לרגל השתתפותה בכנס בישראל היא מסבירה למה כדאי לפקפק במחקרים המכריזים על פריצת דרך מדעית

נטע אחיטוב
נטע אחיטוב
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
נטע אחיטוב
נטע אחיטוב

"פוליטיקת מזון עוסקת בשאלה מי שולט במערכות המזון, מהייצור ועד הצריכה, ואיך הרגולציה הממשלתית מאזנת בין האינטרסים של תעשיית המזון לבין אלו של בריאות הציבור. מאחר שתאגידי המזון הם בעלי יותר כסף ויותר כוח מהאזרחים, האיזון בדרך כלל נוטה לטובתם". כך מסכמת מריון נסטל את תמצית המושג שהטביעה "פוליטיקת מזון" (food politics).

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ