הדלי יהודי, הבעלים מוסלמי והמציאות משתנה

הדלי המסורתי כמעט נעלם מרחובות ניו יורק, והתחלף במסעדות שמגישות אוכל יהודי עדכני. ביקור ב"דיוויד'ס בריסקט האוס", שהוקם בברוקלין על ידי יהודים ומנוהל כיום על ידי מוסלמי, מעלה שאלות על מקומו של האוכל היהודי בארה"ב

צח יוקד
ניו יורק
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
צח יוקד
ניו יורק

"מה זה משנה אם קוראים למקום דוויד או דאוד", אומר בחצי חיוך ריאד גזאלי, הבעלים של "David's Brisket House" במרכז ברוקלין, תוך שהוא רוכן לעבר מכונת חיתוך הבשר ומכין סנדוויץ' קורנביף, "גם אנחנו וגם אתם רואים בו שליח של אותו אל, גם אתם וגם אנחנו רואים בו צאצא של אברהם ובכל מקרה שנינו מאמינים במונותאיזם". חתיכות בשר נושרות מצדה השני של המכונה. "החלק של החיתוך הוא החלק הכי חשוב בסנדוויץ'", הוא מסביר. "חשוב שהחתיכות יהיו דקות, רכות, פריכות בפה, כמו שסנדוויץ' דלי יהודי אמיתי צריך להיות".

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ