הספר שמשיב לחיים את המעדניות היהודיות מהמאה הקודמת

כ־1,500 מעדניות יהודיות היו בניו יורק במאה הקודמת ושקקו חיים לצד סכסוכים. המאייר והסופר בן קאצ'ור, שעקב אחר ההיסטוריה החלבית והבשרית שלהן בספרו החדש The Dairy Restaurant, מספר למה הוא הכי מתגעגע

איור של בן קאצ'ור מתוך ספרו החדש
איור של בן קאצ'ור מתוך ספרו החדשצילום: בן קאצ'ור

"תמורת 40 סנט קיבלת ארוחה מלאה שכללה מרק עוף, מנת בקר או עוף, ליפתן, עוגה וקפה שחור", נכתב בעיתון "ניו יורק איוונינג" בכתבה שפורסמה בשנת 1887 על המעדניה היהודית המצליחה בעיר באותה תקופה "פליקס מרקס". "אווירה עולצת שרתה במקום בכל זמן, דוחקת הצדה כל מחשבה על עבודה", נכתב עוד. בכתבה אחרת, שפורסמה באותה שנה בעיתון "ניו יורק סאן", נכתב "ישנם לא מעט לקוחות יהודים אמידים שעדיין דבקים בחוקי הכשרות, כשהבולטים שבהם נפגשים מדי יום לארוחת צהריים באחת המעדניות היהודיות ברחוב מרסר".

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ