מה הפך את רוסיני למלחין הכי מצליח לפני 200 שנה?

בצעירותו חיבר רוסיני שלוש אופרות בשנה, בהמשך סבל מדיכאון, עבר לפריז, זכה לקצבה מעוררת מחלוקת ממלך צרפת ולמנה על שמו במטבח הצרפתי — וחזר להלחין. בסוף השבוע תעלה האופרה הישראלית את יצירתו הידועה ביותר, "הספר מסביליה"

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מתוך ההפקה החדשה של האופרה הישראלית של "הספר מסביליה"
מתוך ההפקה החדשה של האופרה הישראלית של "הספר מסביליה"צילום: Miklos Szabo
אמיר מנדל

האגדה מספרת שג'ואקינו רוסיני (1792–1868) פרש בשיא, יצא לפנסיה והתמסר לתחביביו. באוגוסט 1829 בוצעה בפריז בכורת האופרה האחרונה שלו, "וילהלם טל", ואחריה עבר רוסיני, שהפיק מהצלחתו גם ביטחון כלכלי, לפאזה חדשה. הוא התמסר לחיים הטובים, ובהן אכילה וגם בישול. לראיה, המטבח הצרפתי הקלאסי כולל מנה מפורסמת על שמו, "טורנדו רוסיני" — חיבור של ביף טנדרלוין עם כבד אווז, רוטב מדירה ופטריות כמהין.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ