הברמן הטוב בישראל: "רק שני צ'ייסרים מפרידים בין איפוק לשחרור אמיתי"

אלעד ברוך הוא לא הברמן הטיפוסי שאתם מדמיינים, אבל הוא הכי קרוב ללחיות את החלום. עם שני תארים נחשבים, טייטל נוצץ ואג'נדה ברורה על ביזנס ופלז'ר, הוא מרגיש שהוא מצא את המקום שלו בעולם. ראיון

אילונה אברמסון, עכבר העיר | צילומים: שוקו
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
אילונה אברמסון, עכבר העיר | צילומים: שוקו

“אני לא יוצא עם האורחות שלי, אבל אף אחד לא מאמין לי. חושב שלא צריך לשלב ביזנס ופלז'ר", מצהיר אלעד ברוך, וזה ממש לא הדבר היחיד המפתיע שתגלו עליו. הוא בן 32, מברמן בג'ספר ג'ונס בר, מחזיק בשני תארים נחשבים ובקרוב הוא גם הולך לייצג אותנו במיאמי, בתחרות World Class העולמית שמפגישה בין טובי הברמנים מכל רחבי העולם, ומגדירה רק אחד כמלך המיקסולוגיה הבלתי מעורער. לאחרונה זכה אלעד בתחרות World Class המקומית, לאחר שגבר על שבעה מתמודדים רציניים מאוד ששקשקו קוקטייל או שניים בחיים שלהם. "אלה היו ימים ולילות בלי שינה. הרבה אימונים, טכניים, פיזיים, עם הידיים והרגליים. הכל", הוא מספר.» רעמסס: אימפריית הסטלנות של יפו» יותם שילה מביא את דיזנגוף לסטנדרט חדש» הברים הכי שווים על החוף» בא בדיוק בזמן: איפה שותים בירה בשישי בצהריים?

האמנת שאתה הולך לקחת את זה?"אני אשקר אם אני אגיד שלא. לאורך כל שלבי התחרות הבטחון הזה התערער כי הרמה הייתה נורא גבוהה, ותמיד יש בלת"מים ודברים שאתה מתכנן בצורה אחת ויוצאים בצורה אחרת, אז ממש עד ההכרזה עצמה תמיד היה איזשהו שביב קטן של ספק. האמנתי שאני צריך לקחת את זה".

זה משהו שרצית? זה היה חלום שלך?"זה היה עוד יעד בדרך למטרה הגדולה שלי, שהיא להיות הברמן הכי טוב בעולם (צוחק במבוכה). עכשיו קיבלתי את ההזדמנות לייצג את ישראל בחו"ל ולהיות במעמד של אשכרה 'מייק איט אור ברייק איט'".משקשק ונהנה. אלעד ברוך בתחרות World Class ברמן, לא מה שחשבתם אם חשבתם לרגע שהחיים שלו הם טקילה סאן רייז, תופתעו לגלות שהסטריאוטיפ על הברמן שחי הפוך ומתכרבל בפוך עד הצהריים ממש לא תופס עליו. אלעד מאמין בעבודה קשה, שלפעמים נשמעת קצת קשה מדי ביחס למקצוע שהוא בחר, ואם נגיד שהוא לא עוצם עין לקראת הגמר הגדול במיאמי, לא נגזים. "בג'ספר עובדים החל מ-21 בערב וסוגרים 'עד אחרון הלקוחות', שזה בערך יוצא משהו כמו 8 או 9 בבוקר. ספציפית היום סיימתי ב-8, אבל לא הלכתי לישון והמשכתי לראות סרטים ולתרגל טכניקה, מתכונים, לטעום דברים חדשים ולקבל השראה מכל דבר אפשרי".

איך התגלגלת לתחום הזה? הרי גדלת בגני תקווה, אזור שדווקא הולך לישון ממש מוקדם"כל אחד שרואה ברמן בפעם הראשונה או השנייה רואה הילה שמקיפה אותו. לעמוד מאחורי הבר זה כמו להיות על הבמה. אני קיבלתי את הדרייב הזה כי רציתי להיות ברמן, להיות מגניב וסקסי, אחד כזה שעומד מאחורי הבר ומוזג צ'ייסר ובירה, ומפלרטט עם הבנות, אבל מהר מאוד הבנתי שזה לא מה שמשך אותי בעבודה. התחלתי את הקריירה בשירותי בר אקטיבי ותוך שנה כבר ניהלתי את החברה. את האהבה למיקסולוגיה רכשתי באירופה בזמן שגרתי שנתיים וחצי בווינה. עשיתי שם תואר שני במנהל עסקים וניהול בינלאומי, והאמת היא שהסיבה האמיתית, ואל תספרי להורים שלי, הייתה האופציה לשהות באירופה ולהתמקצע. נסעתי בכל רגע פנוי לסדנאות, קפצתי לאיטליה, ללונדון ולגרמניה, ופשוט הלכתי בעקבות הידע"."רק שני צ'ייסרים מפרידים בין איפוק לשחרור אמיתי". אלעד ברוךואיך ההורים שלך מתייחסים למקצוע שבחרת לעצמך?"זה לא קל להגיד להורים 'כן אני יודע, יש לי תואר שני ביד וסיימתי לימודים בהצטיינות, אבל זה מה שאני רוצה לעשות'. אני מאמין שהם היו מעדיפים שאהיה מיושב, נשוי עם ילדים ועבודה מ-9 עד 5, אבל בואי נגיד שעכשיו הם לוקחים את זה הרבה יותר ברצינות. מאז ומתמיד הם סמכו עליי. הם מבינים ותומכים ואפילו ישבו אצלי על הבר ושתו דרינקים. אנחנו משפחה מאוד פתוחה"

אגב נשוי ומיושב – אתה חושב שהמקצוע הזה תורם לך בפן הרומנטי?"חלק גדול מהעבודה הזאת מתבסס על פלרטוט וקסם, אבל לי יש חוק לא כתוב – לא לערבב ביזנס אנד פלז'ר. את מוזמנת לשלוח לקוחה סמויה ולבדוק אותי".

פסל הקרח שהביא לו את הניצחוןשיכור, ולא מיין

אחרי שפיתח תחומי עניין שונים מאלה שעניינו אותו בגיל 25, ברור שברוך מצא את מקומו בעולם. כמובן שהפוזה, ההילה והתהילה הם חלק בלתי נפרד מחייו של אדם שמתעסק בלעשות קסמים במוחות של הלקוחות שלו, לגרום להם להשתחרר ולשכוח את מה שהביא אותם אל הבר, אבל ברוך עדיין חושב שלקהל הישראלי יש מה ללמוד. "מבחינת תרבות השתייה אנחנו עוד לא נמצאים במקום שבו אתה מגיע כדי ליהנות באמת. אנשים באים לשתות קוקטייל או שניים ולא להתפרק לחלוטין. אנשים פה מאופקים מדי, ורק שני צ'ייסרים מפרידים בין איפוק לשחרור אמיתי".

למה נראה לך שזה עדיין לא קורה כאן?"אני חושב שאנחנו קצת בפיגור אחרי אירופה וארצות הברית, אבל אנחנו מחנכים את הציבור הישראלי לתרבות שתייה והטרנד הזה לא יחלוף. בלונדון יש תרבות קוקטיילים כי זה נמצא שם וזה נכנס למיינד של אנשים. אנשים קופצים בסוף היום לשתות בירה או קוקטייל, אבל גם פה זה יקרה".מה לדעתך העניין עם הקוקטיילים? למה אנשים עדיין מעקמים פרצוף כשהם שומעים את המילה הזאת?"זה פשוט עדיין לא הושרש. היה פה איזה בליץ של קוקטיילים בניינטיז, ובשנתיים-שלוש האחרונות אנחנו הבנו שזה הדבר הבא, ולקחנו את זה בשתי ידיים. היום כמעט אחרי שלוש שנים ישראל נמצאת במקום נורא טוב וגבוה בתחום הזה. אנחנו יודעים לקחת דברים טובים שקורים בעולם, לאמץ אותם לעצמנו ולעשות אותם הכי טוב שאפשר. אנחנו נקח את זה למקומות שבעולם עדיין לא חשבו עליהם".

אתה רואה את עצמך נשאר בארץ כשליח של פיתוח התרבות, או שהיו לך מחשבות לעזוב ולקבל קצת יותר כבוד?"אני לא יודע. אם היית מדברת איתי לפני חודשיים הייתי אומר לך שברור. אני מתכוון להשאר בארץ, אבל זה לאו דווקא חייב להיות בפורמט של לגור ולעבוד פה. יכול להיות שנקח את האמנות שלנו ואת הידע שיש לנו החוצה לחו"ל, אבל לא בקטע של לעזוב פה. גרתי בווינה ולפני שנה חזרתי, כי המשפחה זה פה והאהבה היא פה".

רק רצה להיות סקסי, הפך לברמן הטוב בארץיכול להיות שמה שמשאיר את ברוך בארץ זה דווקא הקהל הישראלי, אותו הוא אוהב "לקחת לטיול" לדבריו, ומרגיש שדווקא כאן שומרים איתו על רף כנות גבוה. "לא הרבה אנשים יגידו את זה, אבל מתוך הניסיון והחוויה האישית שלי –  הקהל הישראלי כן פתוח להתנסות. ברור שמגיעים אנשים שהם מקובעים ורוצים את הבירה והיין שלהם, אבל אני גיליתי שאם יש לך את הגישה הנכונה, האורח יזרום ויתנסה איתך. אם הוא יאהב או לא יאהב, הוא כבר יגיד לך בפרצוף", הוא מסביר.באופן כללי אתה מרגיש שמפרגנים לך?"יש פרגון מדהים. אנשים באים לבקר ורוצים לראות, ואת יודעת, לכל אחד יש את הזמן שלו. כמובן שאין מה לעשות, אנחנו בעולם תחרותי ובתחום תחרותי, אבל יש אחלה פרגון. בשנה שעברה לא עברתי את החצי הגמר, ולייזגולד לקח (אריאל לייזגולד, הברמן של הבל בוי, א.א), והוא חבר. אנחנו מפרגנים אחד לשני ולומדים אחד מהשני, אין מקום לקנאה".

שאלון האלכוהול הקטן מה המשקה האהוב עליך? "נגרוני".

אתה עדיין משתכר? "אני לא אקרא לזה להשתכר, יוצא לי להתבסם. אבל אני כבר לא משתכר בקטע של 'יואו מה קרה אתמול?'"

מתי השתכרת בפעם האחרונה? "וואו, אני לא זוכר. סתם, התעוררתי בבוקר לא במיטה שלי לצד בחורה שלא זכרתי שהכרתי, וזה היה נורא משעשע על הבוקר"

מה שתית שגרם לך להגיע למצב הזה? "אני זוכר שערבבתי וזה שורש כל רע. לערבב אלכוהול זה הדבר הכי נורא שאפשר לעשות. וודקה, ג'ין, רום, בירה, יין – לא לעשות".

מה ההאנגאובר הכי חמור שהיה לך? "זה היה האנגאובר משולב עם מחלה. כאבי ראש מטורפים, נמצדתי למים כמו לאינפוזיה, בחילות, קצת הקאות, אבל זה נגמר ביום אחד".

טיפ להתמודדות עם האנגאובר חמור כמו זה? "קודם כל תשתו אלכוהול. הפתרון הכי טוב להנאגאובר. בלאדי מרי טוב על הבוקר, מלא מלא מים, ולהשתדל לדחוף משהו בעל שומן כדי לספוג. לפני שהולכים לשתות הרבה – פרוסת לחם לבן, לטבול הרבה בשמן זית, לפזר קצת מלח ולאכול. זה עובד כמו שעון".

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ