אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בר באווירת בית מרקחת - לא מה שחשבתם

בין החופשים, השתיינים יוצאים לחגוג - האחים מגישים יין במחירי רצפה, הספייס האוס משתף את כולם בקוקטיילים והשגריר של 'הנדריקס' תורם מתכון למי שמעדיף לבלות בבית

תגובות

בתקופה שבה אין מנוס מפני שגרה משמימה, והזיכרון מהחופש הארוך מדי בחיק המשפחה הולך ומטשטש, הפיתרון הראוי שיהפוך את המציאות לשמחה יותר, נמצא בבקבוק. טוב שיש את הספייס האוס החדש, בו ניתן לחלוק עם חברים קוקטיילים מיוחדים באווירת תקופה שחווינו רק דרך הקולנוע, הטיילור מייד חוגג יום הולדת עם המון אלכוהול ואוכל טוב, הטמפל בר עורך תחרות בניחוח אירי וחברת קרלסברג משיקה סיידר חדש, שמתאים לשתיינים חובבים - חגיגות האלכוהול נפתחות.

קוקטיילים לחלוקה

אריאל לייזגולד הוא האיש שיצר את תרבות הקוקטיילים בארץ. בזמן שקיטרנו על ברים מקומיים בהם נאלצנו להסתפק בוודקה עם ספרייט כאלטרנטיבה לבירה, לייזגולד, שהקים את ה-223, הגיש קוקטיילים אמיתיים. כאלה שכוללים מרכיבים כמו חלבון ביצה וכוסות מותאמות, הרבה לפני שזה הפך לטרנד. היום תמצאו בכל בר תפריט קוקטיילים ואביזרים מתאימים, ועדיין לייזגולד בולט בשטח. לפני שבוע פתח את ספייס האוס. על פניו מדובר בעוד בר קוקטיילים,  אבל כאן הדגש הוא על חלוקה: "לא יהיו כאן כוסות גדולות עם קשים בולטים מתוכן", מרגיע לייזגולד, "קונפסט השרינג שומר על הסגנון שלי". שותפיו למקום הם אבירן אבידן, שהולך איתו מ-223, יותם שילה ואליאב בן חמו (גלינה ושלוותא).

ככה שתו את זה פעם. קוקטייל בספייס האוס (צילום: טל לוין)

המקום, הגדול במונחי בר קוקטיילים מקומי, כולל 150 מקומות ישיבה. ללוקיישן, על הריסות אידלסון 10שנסגר לאחרונה, הייתה השפעה על הקו העיצובי - בעבר הרחוק שכנה באזור מכולת שהייתה גם בית מרקחת. אל תתפלאו כשתתקלו במלצרים ובברמנים לבושים בחלוקים לבנים, ותלגמו קוקטיילים מצנצנות, קערות לבנות עמוקות ומבחנות. האוכל אמור לחקות מנות שהיו קיימות במאה ה-19, דוגמת המבורגר ריבס עם המון רוטב בתוך לחמניה ו"בתול על פרעצל", שהוא למעשה דג אינטיאס על פרעצל.

אם כבר מדברים, איך אתה חש עם עליית הטרנד של ברי הקוקטיילים?"קודם כל, זה מחמיא לי. יפה לראות שמשהו שהתחלתי תופס ככה, ועכשיו רק נותר לראות מי יחזיק מעמד. בר קוקטיילים זה המון עבודה - בניגוד לברים שכונתיים. רמת ההשקעה חושפת מי נמצא בתחום הזה מתשוקה אמיתית, ומי סתם דחף כמה משקאות לתפריט שלו, בלי לעשות אותם מכל הלב".

» ספייס האוס - דיזנגוף 117, תל אביב

הגיח מהמאה הקודמת. תפריט בספייס האוס (צילום: טל לוין)

בר האימפריאל שרק לאחרונה זכה בתואר הבר הטוב במזרח התיכון ובאפריקה, לא מפסיק להתחדש. תפריט הקוקטיילים רוענן עם מבחר חדש בו אפשר למצוא את קוקטייל הלואיזיאנה בריז עם בובת התנין שרק ממתינה לתקוף, וה-RASTA CRUSTA עם רום מאיירס, תמצית גינס וליים, וכעת תשמחו לדעת שלא תצטרכו להמתין לשעות הערב, כי המקום יפתח בימי שישי כבר בשעות הצהריים. כשגם תפריט האוכל מתעדכן, הצעד הבא מבחינתכם יהיה להזמין חדר במלון, כי את הדרך חזרה הביתה תתעצלו לעשות.

» אימפריאל קוקטייל בר - הירקון 66, תל אביב

משתכרים בשישי בצהריים. האימפריאל קוקטייל בר (צילום: יח"צ)

מזל טוב טיילור

אם כבר בברי קוקטיילים גדולים עסקינן, אי אפשר לדלג על הידיעה שהטיילור מייד, בר הקוקטיילים הגדול בעיר, חוגג שנתיים. המקום, שפרט להיותו גדול וייחודי עם עצים וחצר שמשתלבים באוירת הבר הפנימי, היה גם מחלוצי תחום הקוקטיילים, ועדיין מגיש את המשקאות שלו עשויים בקפידה. גם פה יש קוקטיילי חלוקה, וכל עוד יודעים לבחור נכון (קוקטייל קאריבי זה טוב, אבל לחלוק מרטיני הוא רעיון פחות מוצלח), נהנים מאווירת קופקבנה נחמדה סביב השולחן. לכבוד יום ההולדת, הבר משיק תפריט חורף פרי יצירתו של השף בני אזולאי. בין המנות תמצאו נתחי שייטל צרובים, קרפצ'יו סלמון והמבורגרים ביתיים. כדאי לנסות את הסיגרים הממולאים בכבד קצוץ, שאובחנו על ידי הטועמים כמוצלחים, ואת כדורי הריזוטו כמהין והכרובית בפרמז'ן .

» טיילור מייד - אלנבי 99, תל אביב

יין אחים, יין!

מסעדת האחים היא מסעדה שמחה, ולא רק בגלל האווירה שבה. בעקבות עליית המחירים בשנה שעברה, החליטו האחים לשנות את המגמה, ולמכור אלכוהול במחירים סיטונאיים. עכשיו הם עושים את אותו הצעד עם היינות. מתוך רצון להוכיח ששתיית יין במסעדה לא חייבת להיות עסק יקר, יימכרו יינות של יקבים ישראליים גדולים במחירים נמוכים במיוחד. כך, למשל, שרדונה של הר תבור יעלה 16.80 שקלים לכוס, ו-67.20 לבקבוק (האגורות הינן עסק מוכר במקום שמתעקש לתת מחיר בדיוק לפי האחוזים שהחליט להוסיף למחיר), ובקבוק הרי יהודה של יקב צרעה 2012 יעלה 125.20 שקלים. בנוסף, מתוך רצון לקדם עסקים קטנים, הוחלט לשים במקום דגש על יקבי בוטיק קטנים שאינם זוכים לייצוג מספק במסעדות הארץ: מלבק שיראז פטיט סירה 2013 של יקב מונטיפיורי ב-25.60 שקלים לכוס ו-102.40 לבקבוק.

» האחים - אבן גבירול 12, תל אביב

זה מה שתאכלו לצד כל האלכוהול. תירס מקסיקני באחים (צילום: יח"צ)

זמן התפוח

סיידר תפוחים "סומרסבי" של חברת קרלסברג, כן, אלו מהבירות, נחת לאחרונה בארץ ונמכר בכ-8 שקלים לבקבוק. בשונה מסיידרים אלכוהוליים אחרים המותירים בפה תחושת יובש וטעם לוואי לא נעים, סומרסבי הוא מתקתק וקליל, ולמעשה, אם לא התוית המכריזה על 4.5% האלכוהול שבו, ניתן לחשוב שמדובר במוצר נטול אלכוהול. יופי של אופציה לאוהבי התפוחים ולנמנעים מגלוטן.

מתיקות קלילה ללא גלוטן. סיידר סומרסבי (צילום: סטודיו פירמה)

חידושי הטמפל

נובמבר הוא חודש עמוס ברשת טמפל בר. קודם כל התחדשה בתפריט חורפי, בו אפשר למצוא לינגווני עם שמן זית, צ'ילי וטוביקו (59 שקלים); רצועות עוף מאודה עם רוטב טונה ואנשובי (33 שקלים) וסלט סביח (55 שקלים). ברשת הגדילו לעשות, ויצרו מנת פתיחה לרעבים, שמורכבת מחמש מנות מכל העולם: פטה כבד עוף עם ריבת בצל, משאוושה, גבינה בולגרית עם רוטב חצילים ופלפלים קלויים, סלט רוסי ותירס מקסיקני. המנה מוגשת עם חלה אישית (69 שקלים). בנוסף, עד סוף החודש תתקיים בסניפים השונים תחרות מזיגת הפיינט המושלם של גינס. כל המזמין לעצמו מהאירית השחורה יוכל למזוג לעצמו את הפיינט, לקבל ציון  ואף את הסיכוי לזכות בתואר אלוף הפיינט ובטיול בן שלושה ימים לדבלין, כולל ביקור במרכז המבקרים של Guinness.

» הטמפל בר - לכל הסניפים

מנות חדשות ותחרות אירית. טמפל בר ברוטשילד (צילום: דרור כץ)

טראפ פעולה!

סינגל דראם (single drum) היא חברת המוזיקה של די.ג'יי סמיילי, שעוסקת בכל ההיבטים הנלווים לדבר עצמו, דוגמת כלים, בגדים ואביזרים. האמנים החתומים אצלם מגיעים מקשת רחבה של סגנונות, ויוצרים סצינה שבה האחד מפרה את השני. 'מלא סוואגה' הוא קטע טראפ ששוחרר על ידי הדי.ג'יי ספנז עם נצ'י נצ' המזמר.

»  יופי של הפרייה >>

הנדריקס משוקשק

דיוויד פייפר, שגריר הג'ין הפופולרי 'הנדריקס', קפץ לביקור בישראל והשאיר אחריו מתכון לקוקטייל ליטל ג'יני:

מרכיבים:

50 מ”ל הנדריקס20 מ"ל מיץ רימונים10 מ"ל קרם דה קסיס10 מ"ל מיץ ליים או לימון

משקשקים המרכיבים עם קרח, מסננים בכוס מרטיני מקוררת ומקשטים בטימין.

תאוות הג'ין. קוקטייל ליטל ג'יני (צילום: באדיבות 'הכרם')

*#