אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות לילה: הפופ אפ חוזר לשפגאט

השפגאט סטור נפתח מחדש, ברבן סטריט חוגגים האלווין עם המון אלכוהול שמפחיד בעיקר את הכבד, וירושלים מתחדשת בבר קוקטיילים - כל מה שחדש בסצנת הלילה

תגובות

חודש של חופש מאחורינו וחנוכה עוד לא נראה באופק, מזל שבינתיים אפשר להתנחם בחגים שמעבר לים. הברבן סטריט מרימים ערב שמוקדש לליל כל הקדושים, דיג'יי EPROM לא מתחפש, אבל כן מספק הצצה להופעה הקרובה בפסאז' ומיטב הברמנים המקומיים מנסים להיכנס להיכל התהילה של חברת בקרדי, ואפילו מנדבים מתכון על הדרך.

בר השפגאט עבר מתיחת פנים, הרחיב את שעות הפעילות ונפתח כעת גם משעות הבוקר כבית קפה. מלבד השינוי הזה, שמחנו לגלות שחנות הפופ אפ, ה"שפגאט סטור" חוזרת למתחם, ומביאה איתה את הקונספט הייחודי של בר-קפה המעניק במה למותגים מקומיים. המקום יארח מדי מספר שבועות מעצבים מתחלפים, בעלי אמירה תרבותית ואסתטית, ויאפשר שופינג לאורך כל היום והלילה, החל מ-12:00.    

אירוע הפתיחה יתקיים בשישי הקרוב (31.10), ובו ימכרו תיקים ואביזרים של המותג SACKPACK, שיציג במתחם עד ה-15.11, ויהיה יריית הפתיחה לתצוגות נוספות, בהן של נווריש דוג, עידן לדרמן ועוד. אם גם אתם מעצבים ייחודיים או אמנים פורצי דרך, אל תהססו להציע את עצמכם. לפרטים - 050-8442744.

» השפגאט סטור - נחלת בנימין 43, תל אביב

אחרי מתיחת הפנים. שפגאט (צילום: יח"צ)

הדי.ג'יי האמריקאי EPROM מגיע לפסאז' בחמישי הקרוב. אחד מחלוצי סצינת מוזיקת הביטים והבאסים, שמשלב במוזיקה שלו בין EDM וטראפ לביטים ובאסים, פותח בתל אביב את מסע ההופעות האירופאי שלו. "לפני שהתחלתי לתקלט, הפקתי מוזיקה אלקטרונית", הוא מספר. "זה היה בסביבות שנת 2000. הייתי נער ומאוד אהבתי את צלילי ההארדקור של דראם אנד בייס וטכנו, ורציתי ליצור משהו דומה. לימדתי את עצמי להשתמש בתוכנות לוג'יק וריאקטור עם קצת עזרה מאנשים כמו בורטה (מהגליץ' מוב). פיתחתי לי סטייל וקראתי לעצמי EPROM, כרפרנס לצ'יפ אלקטרוני. כילד, אהבתי לפרק מכשירים יוצרי סאונד ולחבר אותם כך שייצרו סאונד חדש, כך נולד השם".

איך אתה עובד על טרק?"אין לי שיטה קבועה, אבל הרבה פעמים אני מתחיל בתכנות הבס, ואז מריץ תופים דיגיטליים דרך אפקטים אנלוגיים, ובסוף מוסיף אלמנטים מלודיים, פדים וסימפולים. כל טרק הוא שונה ואני ממציא ומחווט מחדש את הסטודיו שלי כל הזמן".

את ההשפעות שלו הוא שואב ממדע בדיוני, כמו הפסקול של סולאריס: "אני מאזין למוזיקאים ניסיוניים כמו טוד דוקסטאדר וקרטיס רודס. אני מושפע מהטכניקות שלהם, אבל גם ממוזיקת דאנס וראפ. כשאני מנגן אני משתמש בשיטות האלה, אבל הפוקוס שלי הוא על רחבת הריקודים. אני לא מנגן מוזיקה אקדמית, אבל אשתמש בטכניקות אקדמיות לעצב את הסאונד, ומי שמאזין מקרוב יוכל לשמוע את זה בפרטים הקטנים".

למה נוכל לצפות בהופעה הקרובה בתל אביב?"אני מאוד נרגש לפתוח את מסע ההופעות האירופאי שלי בתל אביב. זו עיר כל כך יפה, ויש לי הרבה מוזיקה חדשה לנגן לכם. אני אתקלט מוזיקה מקורית ורמיקסים. אם תבדקו את הסאונדקלאוד שלי תקבלו מושג על סוג המוזיקה שתנוגן, אבל חוץ ממנו יהיה המון חומר חדש שעוד לא שוחרר בשום מקום".

» פסאז' - אלנבי 94, תל אביב

מעצב סאונד עם ביטים ניסיוניים. EPROM (צילום: יח"צ)

אמריקה

סוף שבוע של שיגועים ב- Bourbon Street, הבר האמריקאי בהרצליה. ביום רביעי טל פרידמן יופיע עם הלהקה, וכמו בכל רביעי, יתקיים ספיישל בירה ללא תחתית ב-59 ש"ח, במסגרתו תוכלו לבחור מתוך 40 סוגי בירה מהחבית. בשישי יחגוג הבר את ליל כל הקדושים האמריקאי. הבר יחלק פינוקי אלכוהול, הצוות יהיה מחופש ולהקת "Good vibrations band" תקפיץ את הערב. הצטיידו בתחפושות מפחידות.

» ברבן סטריט - המנופים 8, הרצליה

חוגגים את האלווין. ברבן סטריט (צילום: אנטולי מיכאלו)

אחרי שבתל אביב נפתחו כבר כמה וכמה ברי קוקטיילים, הגיע הזמן שגם בירושלים יהיה מתחרה ראוי. ככל הנראה, ה'גטסבי' הוא יותר מראוי. הבעלים, יונתן שגיב ואלכס ווליבניק, מבעלי הבר המיתולוגי 'החבית', רצו להתמקד במקום חדש ואקסקלוסיבי יותר. הם פנו לאסף רותם שניהל את בר ה-Mirror במלון ממילא, והתייעצו איתו. "מהעבודה שלי במלון ראיתי שיש לאנשים צימאון לתרבות שתייה", מספר רותם. "לשבת עם משקה מחוכם ולשלם עליו בהתאם, וכך עלה הרעיון לבר קוקטיילים". השלושה עשו כמה סיבובי ברים בתל אביב, למדו איך פועלים הברים מבחינה שירותית וניהולית, ואז פתחו את ה'גטסבי'.

המקום הגדול יחסית במונחי בר קוקטיילים, מכיל 50 מקומות ישיבה ומעוצב במיטב קלאסיקות שנות ה-20. הוא כולל חדר מבוא דרכו נכנסים לספרייה שנפתחת וחושפת את הבר. על הקוקטיילים אחראי המיקסולוג יובל סופר, שבשנה שעברה חזר לישראל אחרי 12 שנים של חקר האלכוהול בארצות הברית. "העברנו לברמנים שלנו הדרכה של חודשיים", מוסיף רותם. "איך משתמשים בג'יגר (כלי מדידה), איך משקשקים. לאחד מהם היה כבר נסיון עם קוקטיילים, וכל השאר למדו ממנו". במקום גם תפריט חלבי, עליו אמון ניר שגיב ובו מגוון מנות דוגמת טונה צרובה ופלטת גבינות, וגדלים שנעים בין טאפאס למנות גדולות.

ממש לאחרונה התחילו במסורת הופעות ג'אז, ובין 19:00-20:00 מציעים במקום האפי האוור של 1+1 על כל המשקאות. מי שממש יתעקש, יוכל לבחור בין שתי בירות מהחבית, "אנשים הולכים על קוקטיילים. אבל חשוב לנו שאדם ייהנה ממה שהוא מזמין. אם מישהו מזמין משהו שאינו מרוצה ממנו, נחליף עד שנקלע לטעם שלו".

» גטסבי - הלל 18, ירושלים

קוקטיילים נוסח שנות ה-20. גטסבי (צילום: קובי שרביט)

בסוף השבוע האחרון נערך חצי הגמר של תחרות 'בקרדי לגאסי', שמטרתה להמציא את הקוקטייל הנצחי הבא. גלעד לבנת  מבר האימפריאל, אליעד זמיר מהג'אספר בר ועומר גזית שלו מ-223 עלו לגמר לצד מתמודדים מ-37 מדינות ברחבי העולם. לרשותם עומדים כעת שלושה חודשים וחצי, תקציב מוגבל ובקבוקי בקרדי לקידום הקוקטייל שלהם, שאמור לעמוד במבחן הזמן והמקום. המנצח בגמר ייסע לייצג את מדינת ישראל בגמר העולמי באוסטרליה בחודש מאי 2015.

אליעד זמיר תרם מתכון לקוקטייל 'Winter honey comb', או בעברית - יערת דבש חורפית:

45  מ"ל בקרדי סופיריור30  מ"ל מרטיני רוסו15  מ"ל קלואה20  מ"ל חלבון ביצה 30 מ"ל דבש

לקישוט - פולי טונקה מגוררים

משקשקים בשייקר עם קרח. מסננים, ומשקשקים שוב בלי קרח. מעבירים את המשקה סינון כפול, מוזגים לכוס מרטיני ומגררים מעל את פולי הטונקה.

יעמוד במבחן הזמן? קוקטייל יערת דבש חורפית (צילום: אמיר יעקבי)

תומיקס וגניש הם שני חבר'ה צעירים, ילדים כמעט, שעושים את האוס הכי קלאסי - ביטים שבורים עם דיבור שנשמע מדי פעם, כדי שנוכל גם אנחנו למלמל משהו בזמן הריקודים. המיקס שהם עשו ל-You've Got a Friend in Me  של רנדי ניומן הוא דוגמה טובה לקלאסיות כזו - שיר מוכר שמקבל דחיפה אלקטרונית. כאן בחרתי לשים דווקא את הקאבר לטומהוק שיצרו עם אמיר הדיו. הביט נחמד ואם זה מה שהם עושים בגיל 17, בהחלט יש למה לצפות.

*#