אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מבשלים פלייליטסט: הבלוגים שייקחו אתכם רחוק

"מדבר מהבטן" זולל באיטליה, קייטי מצלמת בסידני, "פתיתים" עושה את יפן ו"שירה אכילה" צולה חסה בניו יורק. שדה התעופה אולי סגור, אבל המטבח תמיד פתוח לבישולים מרחבי העולם

תגובות

לאות הזדהות עם העורכת הראשית של עכבר העיר, שרצתה להגשים את אם כל הקלישאות ולהפוך לתל אביבית בביקור בברלין אבל במקום זה מגשימה אחד הפחדים העמוקים של חברי המערכת - להיתקע בישראל ללא אפשרות יציאה, אספנו חמישה בלוגים שיטיסו לחו"ל לפחות את בלוטות הטעם. בין מהדורת חדשות מורבידית אחת לזו שאחריה, זה הזמן להיכנס למטבח ולהתחיל לבשל.  

» גם החומוס ידע ימים טובים יותר » אושר אינסטנט: פלייליסט מתוק לימים קשים» איך עושה צל: פלייליסט נעים לימים קשים

בימים, יובל הוא סטודנט לתואר שני בעבודה סוציאלית קלינית באוניברסיטת ניו יורק. בערבים הוא צולה חסה, מכין פניני חומץ בלסמי, משדך להם את דליה רביקוביץ ולאה גולדברג, ומשלב את הכל בבלוג שירה אכילה. המגורים בארצות הברית מניבים מתכונים השואבים השראה מבתי קפה ניו יורקים ודיווחים מקפיצות לסן פרנסיסקו, אבל הייחוד של הבלוג הוא בשירים השזורים בו, שבימים אלו מנחמים יותר מתמיד את הנפש והבטן גם יחד.   http://ediblepoetry.wordpress.com/

תהילים נגד טילים. צילום מסך מהבלוג

החיים הטובים של עמית אהרונסון, לשעבר כתב האוכל של גיא פינס, יכולים על פניו ליצור אנטיגוניזם קל. אבל אנחנו לא ניפול לקנאה, אלא נזיל ריר מול מסך המחשב (בפרגון, כמובן שבפרגון) למראה התמונות והסיפורים של אהרונסון מאיטליה, שם הוא מבלה בשנת לימודים קולינריים. לא ברור מתי בדיוק הוא מספיק את הלימודים הפורמליים, אבל כן ברור שתחומי ההצטיינות שלו כוללים אכילה במסעדות מעוטרות כוכבי מישלן, טיולים בין כפרים פסטורליים, גילוי חומרי גלם חדשים (כרובית חשמלית, מישהו?) ודיווח על כל אלו בבלוג הוותיק מדבר מהבטן. המתכונים אמנם נרקחים בארץ המגף, אבל בהחלט מתאימים להכנה גם במטבחים המקומיים.

http://thefoodblog.co.il/

    צ'או גיא. צילום מסך מהבלוג

גל מפתיתים אמנם גר בישראל, אבל את הקיבה שלו הוא כנראה השאיר במזרח, ובפרט ביפן, שם בילה לאחרונה בכמה טיולים חוצי מטבחים. התוצאה היא מתכונים סטייל טרמיסו עם משחת מיסו, איים צפים עם תה ירוק, טארט ביצים הונג-קונגי, מרק סרטנים עם שוקולד לבן, וההברקה הטבעונית החדשה: טראפלס שוקולד אבוקדו. אם למדינאי העולם הייתה לפחות חצי מהיצירתיות שיש בבלוג הזה, אולי מצבנו היה קצת יותר טוב.

רכיבים מוכרים, מתכון חדש לגמרי. צילום מסך מהבלוג

קייטי קווין דייביס, צלמת אירלנדית באוסטרליה, הפכה את האובססיה הקולקטיבית - תיעוד כל פירור שעולה על צלחתנו - לסוג של אימפריה. השילוב בין הסקרנות הקולינרית, להיותה צלמת מסחרית מקצועית שיודעת איך להפוך את הקישוא החיוור ביותר לממתק פוטוגני, הופך את הבלוג שלה, What Katie Ate, לכזה שאפשר לשוטט בו שעות. הצילומים כוללים כל דבר שבא לה לצלם, שזה בעיקר אנשים אוכלים וסירים גדושי כל טוב, והמתכונים כוללים כל דבר שבא לה לבשל באותו רגע, מדיניות שמניבה מנות כמו מרק דלעת ותפוח עץ, עוגת לוז-מוקה-קרמל נטולת גלוטן או צ'אטני פלפלים וחצילים - והכל במקום אחד.   

http://www.whatkatieate.com/

אסקפיזם במיטבו. צילום מסך מהבלוג

נכון שכדי להכין את המתכונים שבבלוג הזה צריך ללכת לחנות מיוחדת ולקנות מצרכים מיוחדים, אבל זה עדיין יותר פשוט מלטוס לתאילנד. או לפחות הרבה יותר זול. בכל מקרה, נתב"ג חצי-סגור בעוד הבלוג סאנוק פתוח לרווחה, וחוסר החשק לצאת מהבית מזמין את הפיכת המטבח הביתי למעבדה של תבשילים מתובלים במיוחד. עוד אופציה היא כמובן לשבת במזגן (או בממ"ד), לבהות בתמונות, לפנטז על הטיול הבא ובינתיים ולהזמין טייק-אווי מבית תאילנדי.      

http://thai-food-blog.com/

*#