שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

11 סיבות לאהוב את תל אביב: אוכל

כי בעיר הזאת יש כריכים בכל מקום, מתחמים מתחדשים מבחינה קולינרית, יש כנאפה באבן גבירול, האוכל מגיע עד הבית וכיף אצל קיוסק משיח

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עכבר העיר

כל הסיבות לאהוב את תל אביב השנה»16 סיבות לאהוב את תל אביב: תרבות»23 סיבות לאהוב את תל אביב: עירוני/ לילהבגלל הויטרינה עזבו את הנקניקיות, איפה בפריפריה יגרדו לכם לימון ובזיליקום על הצ’יפס?ויטרינה - אבן גבירול 54, תל אביב.

בגלל שהסינבון כאן התורים אולי היו מוגזמים, אבל בינתיים מסתמן שהוא מספיק טעים כדי לא ללכת בדרכה של דאנקן דונטס.סינבון - אבן גבירול 62, תל אביב.בבקשה אל תלך. סינבוןבגלל שהמעדניות חזרו המעדנייה כמקום עתיק ומתפורר שמוכר קרפיונים ונקניקי כבד במשקל היא קונספט שעבר מן העולם, אבל לה מזון, שנפתחה לפני שלוש שנים בטשרניחובסקי, הוכיחה להססנים בינינו שמעדנייה יכולה להיות גם שם קוד לחנות בוטיק יוקרתית, שלא לומר אופנתית. כמו כל רעיון טוב, גם לה מזון גררה טרנד: בחודשים האחרונים נפתחה מעדניית פרונטו סטרדה של רפי אדר מפרונטו, עם מוצרים המיובאים מארץ המגף, כמו פסטות בעבודת יד, נקניקים, יינות ואנשובי. L’angelo שפתחה מיטל ינאי־פישר, יוצאת פרונטו, בשבזי 33, מתיימרת להעניק לתושבי נוה צדק חוויה דומה. האות הסופי להפיכת המעדניות לטרנד חם בא מכיוון מתי ורותי ברודו הבלתי נלאים, בעלי איפריית הבראסרי, שמתכננים לכם ממש בקרוב מעדנייה חדשה. (נטע הלפרין)דליקטסן - המקום החדש של מתי ורותי ברודוכמו ניו יורק, רק בתל אביב. פרונטו סטרדהבגלל שבכל מקום אפשר לתקוע סנדוויץ’ איכותי נכון, RUBEN איתנו כבר שלוש שנים. שלא לדבר על איציק ורותי. אבל 2011, יותר מהרבה דברים אחרים, היתה השנה של הסנדוויצ’ים. פתאום הם הופיעו בכל מקום: ב־Deli, בבוטקה, ב־Meat Bar Next Door, אפילו רשת סאבוויי חזרה לסיבוב נוסף ואומרים שגם השף אביב משה בכיוון של סנדוויצ’יה. לא מדובר עוד בלחם שחור עם ממרח סלט ביצים ונקניק שידע ימים יפים יותר, כי אם בכריכים ממותגים, מעוצבים, מושקעים, עשירים, יצירתיים, מושחתים, קרים, חמים, כמעט אפשר לומר – ובזהירות – ניו יורקיים. יכול להיות שמדובר בטרנד חולף, כמו רבים לפניו, אבל תרשו לנו להמר שהסנדוויצ’ים פה כדי להישאר ולהפוך למה שההמבורגרים היו כאן באמצע העשור הקודם – האוכל הכי נכון בעיר. (ערן לאור)הסנדוויצ'ים הכי טובים בתל אביבהכי נכון בעיר. סנדוויצ'יםבגלל ששוק הכרמל מתחדש תחתונים במבצע הם מזמן לא האטרקציה הכי נוצצת של שוק הכרמל. בחודשים האחרונים נפתחו בו la cafe (אח של la fromagerie בשוק הנמל), המציע קפה מעולה של דיאמה, ברז בירה ופינוקים מתחלפים; לפני שבוע התמקם באזור mae – בית קליית קפה וחנות קונספט לקפה; סניף שלישי של מאפיית לחמים צץ בכרמל לפני חודש ומציע מאפים, עוגות ולחמים טריים; כמה מטרים משם נפתח עוד סניף של olia עם שפע זיתים, שמנים וממרחים; סניף של ניצת הדובדבן הצטרף לנוף ולקינוח גם סניף של תבליני פרג. כשמוסיפים לכל אלה את הבסטה הוותיקה, גדרה 26 הצעירה, The Bun הטרייה ממש והקרבה הנינוחה למנזר ולסלון ברלין – מקבלים מה שנהוג לכנות מתחם בילויים. תחזיקו את התחתונים.(דנה מלמד)מנות השוק הטובות בתל אביב

דברים קורים בשוק. the bun  בגלל דרום אבן גבירול בינינו, אבן גבירול הוא לא רחוב נוצץ, ורוב הזמן אנחנו פשוט חולפים על פניו בדרך ליעד מפתה יותר. אבל בשנה האחרונה התחלנו לפתח רגשות, שלא לומר ריר, ביחס למתחם שהתפתח בדרום הרחוב: אייל שני עם הפיתות המסוגננות במזנון, זאב טנא מנופף בנקניקיות בפרנק, ממול מכינים המבורגרים בסגנון ספרדי בהמבורגסה, קצת דרומה הדיינר של גוצ’ה ובצמוד אליו – פיצה דה פפה. עוד התחדשו באזור השנה: האחים של יותם ואסף דוקטור מהקרפצ’יו בר, בר היין פיפה בבית ציוני אמריקה, קצת צפונית משם לחם ארז עבר מתיחת פנים מסיבית, וגם למון גראס, שלא רצתה להישאר מאחור, הפכה אחר כבוד לקלצ’ר ביי. בשביל להגיע לקינוח לא צריך אפילו תל אופן: שוגר דדי, בוטיק קפה ועוגיות, נפתח בסביבה לפני מספר חודשים כדי לסגור לכם פינה. (לירי הלפרין)אבן גבירול - המקום החם לרעבים של תל אביב

כשאתם לא באזור של השוק. דרום אבן גבירול

בגלל הכנאפה הסודית באבולעפיה החדש הסניף שלהם באבן גבירול הציל אותנו ממשבר כנאפה די חמור.

בגלל שכל כך נוח לעשות משלוחים, שזה נס שעוד יש לנו מטבח קל להיות עצלן בתל אביב. כל מה שאתה צריך נמצא מתחת לבית, וגם משם, רוב הסיכויים שתמצא מי שיעשה לך משלוח. אבל השנה עלינו מדרגה: גם בשביל סיבוב בשוק לא צריך לצאת מהבית. שוק לוינסקי פתח השנה שירות משלוחים עד הבית שפועל בסופי שבוע, ומייבא לכם לסלון את כל מה שהייתם מוצאים בו אם הייתם טורחים להיכנס לטינופת של פלורנטין: מבורקס טורקי ועד דגים. במקביל, גם שוק האיכרים בנמל פתח שירות משלוחים ישירים באינטרנט – מיני בטטות אורגניות, עגבניות מנומרות או סחלבים יופיעו אצלכם במטבח בלחיצת כפתור. פרזיטים!  (לירי הלפרין)מבשלים לשבת - מנות חורפיות עם שפים מנמל תל אביבאצא לי השוקה? פפפחחחח. משלוחים בגלל קיוסק משיח המקום הקטנטן והלא מחייב שפתחו אורן בן סימון ובוגי בן בקינג ג’ורג’ פינת העבודה אולי הקדים את טרנד הקיוסק־ברים, אולי איחר אותו ואולי רכב עליו (לצד קיוסק מוני על הטיילת ושבע וחצי בלבונטין). זה לא ממש משנה: קיוסק משיח תקוע לא רק בתוך חצר חצי סודית, כזאת שאפשר לפספס בקלות גם כשבאים אליה בפעם המאה, אלא גם מחוץ לזמן. העיצוב ייקי־סיקסטיזי, מנת הדגל היא קיגל והמשיח חי בשכנות טובה עם מרכז חב”ד (שנמצא עמוק יותר בתוך אותה החצר). בקיצור, שטעטל במרכז תל אביב. מומלץ: יין הפורט, הקיגל האמור והוויכוחים המשעשעים של אורן ובוגי. (עמית קלינג)ייקי-סיקסטיז וקוגל. קיוסק משיח

בגלל הבירות המקומיות המושקעות נכון, מכבי היא ברירת מחדל נסבלת, אבל בשנה האחרונה הגיע ים של בירות בוטיק מקומיות לעיר, המאיים להטביע אותה בסחף. בירה מלכה שהיגרה לעיר מהגליל מגיעה בשלוש צורות (בהירה, כהה ואדמונית), ממבשלת הנגב הגיעה בירת פסיפלורה, בירה אלכסנדר עלתה מבית חפר, וגם בירות תל אביביות אורגינליות נכנסו למדפים (מלאפינג בודהה ועד מידאס, שעשויה לפי מתכון שהורכב על סמך ממצאים ארכיאולוגיים שנמצאו בחפירות קברו של המלך מידאס). וד״ש מהשכנה: בירה גבעתיים הביאה לנו השנה את אינגליש רויאל, גולדן סטייט וטראפיסט. משכר.(מיכל גרוסברג) »חמש בירות הבוטיק שאתם חייבים להכיר

בגלל שוק האיכרים בנמל הנמל עצמו מסוייט כמו תמיד, אבל חומרי הגלם שאפשר לקנות בו שווים את זה.הצד הטוב של הנמל. שוק הנמל קרדיט צלמים: צילומים א.ס.א.פ קראייטיב/INGIMAGE ,מוטי מילרוד, גדי דגון, כריסטיאן פרייס, מרב שחם, מישל גבינט, קטיה סורינוב, יח"צ, אורן זיו, אלון רון, סיון שחור, אור הרפז, רן חיימוב, איי.פי, דנה קסלר, אייל טואג, ניר קידר, דניאל לילה, דניאל צ'צ'יק, דודו בכר, דניאל בר און, אלברט ללמאיי, אביר סולטן, אליה מלינקוב, יוני פזי, זאב שטרן, דגן ולאד, אביעד הרמן, רונן מרגן, אייל פישר, אסף עברון.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ