סבסטיאן בהרצליה: אל תצפו להפתעות - לילה - הארץ

סבסטיאן בהרצליה: אל תצפו להפתעות

בבר "סבסטיאן" שבהרצליה, לא לוקחים צ’אנס ומוודאים טלפונית שאתם מגיעים לטעום מהתפריט החדש. התפריט לא ממש השתנה, אבל בהחלט תוכלו ליהנות מהבירות החדשות

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
לירי הלפרין, עכבר השרון

ביום שישי חגגתי עם בן זוגי את ולנטיינז דיי באיחור קליל של כמה ימים. למרות שתיכננו (תיכננתי) סוף שבוע רומנטי בפריז, החלטנו בסוף ללכת על בחירה סולידית יותר. הזמנו מקומות לבר של מסעדת סבסטיאן בהרצליה. עיצוב צרפתי, שם עם ניחוח אירופי ובר - אולי המפנק בהרצליה. המטבח, לעומת זאת, רחוק חמש שעות טיסה מהמטבח הצרפתי. בסבסטיאן הסתפקו רק באווירה הצרפתית עם מנת דגל מאוסטריה - שניצל וינאי שקיבל במסעדה (ובמדינת המרכז בכלל) את השם “שניצל נואר”. אל דאגה, לא מדובר בהפרת זכויות יוצרים אלא באותם הורים, שבין היתר מנהלים את קפה נואר באחד העם בתל אביב ואת אולם האירועים הקומה הרביעית בדרום העיר הגדולה.סבסטיאן - כל הפרטיםביום שישי בצהריים קיבלתי שיחה מטלפון חסוי. עניתי בחשדנות. מעבר לקו דיברה אשה דיגיטלית ממענה מוקלט: “שלום, הזמנתם מקום לשעה 22:00 בבר במסעדת סבסטיאן”, צודקת. “לאישור הקש אחת”. הקשתי וניתקתי. שתי מחשבות עלו במוחי לאחר השיחה המפתיעה. אחד, איזה כיף שמחכים לבואי. ממש כמו אמי שמתקשרת כבר בבוקר יום הארוחה לוודא שאני נוכחת. רק חבל שאצלה זה לא קצר ותמציתי כמו הדיגיטלית מסבסטיאן. הדבר השני שהרגשתי או יותר נכון חששתי ממנו הוא שאני מסומנת במסעדה כ”בעייתית”. במסעדות כיום מסמנים אותך אם הברזת, ואתה זוכה לתואר של לקוח מבריזן. בעיה. הגענו בעשר בדיוק כפי שהבטחנו. בלי בעיות. התיישבנו בפינה על הבר המלבני בביסטרו. בתוך שניות פנתה אלינו מלצרית עם משקפי היפסטרים, תלבושת שחורה ועניבה תואמת. כל הברמנים לבשו שחור. המלצרים - לבן. קיבלנו את התפריטים והתחלנו לשמוע את המלצרית מספרת על הספיישלים. החלטנו לשתות יין ירדן סירה מכרם תל פארס 2006 (56 שקל) - למרות המחיר המופקע החלטתי להתנסות. יום האהבה אחרי הכל. הבן זוג הזמין שיראז אוסטרלי מיקב רוקבר (37 שקל). למנות ראשונות טעמנו את מנת הספיישל - טרטר סלומון עם קוביות אבוקדו, גבינת פטה ממשק יעקובס, סלק, נענע וכוסברה לצד ברוסקטות עם מעט צ’ילי (49 שקל). מנה רעננה וקלילה לפתיחת הארוחה. בנוסף הזמנו חציל קלוי עם אותה גבינת פטה, עגבניות צרובות ועשבי תיבול. מנה עם ניחוח גחלים שרק עושה חשק לעוד (38 שקל). יכולנו לפרוש אחרי המנות הראשונות ושתי כוסות היין. היו זוגות על הבר שעשו זאת. אבל הם נראו בדייט ראשון, גג שני. אנחנו התחברנו יותר לאלו שלא פחדו לפרק סטייק זה מול זה. החלטנו להזמין את מנת השניצל עגל חלב הידועה. לא המנה הכי רומנטית לאירוע שלשמו התכנסנו, אבל קשה לוותר. המנה הגיעה דקה דקה, לצד סלט ירוק (79 שקל). מומלץ להוסיף למנה את הפירה בטטה (כלול במחיר). מי שמעוניין לחסוך מעט, יכול בלב שלם להזמין את מנת השניצל עוף הזולה ב־20 שקל מהעגל. ההנאה מובטחת. למרות השמועות שהתפריט במקום השתנה, אל תצפו להפתעות אלא לשינוים קוסמטיים קלים בלבד. ההפתעות מחכות  בברזי הבירה שהוחלפו לאחרונה בבקס, בס ופרנסיס קאנר הגרמנית. בחירה מעניינית של בירות. אם אתם זוג, מומלץ לשבת על הבר וליהנות משירות מקצועי ונוף של מגוון פרצופים שהתחלפו מולנו כל הזמן. אם אתם חבורה, שווה לשבת באחת הפינות על הספות האדומות שבמסעדה וליהנות מהמרחב המעוצב של המקום. הסתכלתי על שעון הרכבת שמוצב בכניסה למסעדה ולא האמנתי שכבר רבע לאחת. הסתכלתי על השניצל, הסתכלתי על החבר, הסתכלתי שוב על השניצל והבנתי. הדפוק הזה עושה לך טוב. 

סבסטיאן - כל הפרטיםחניה: בחניון קטן ליד או ברחובות הסמוכיםמהחבית: בס, בקס ופרנסיס קאנרמסננת: חשבון הוצאותמוזיקה: בין בלקן ביט בוקס לשנסונים צרפתיים

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ