חמש בירות הבוטיק שאתם חייבים להכיר

בישול בירות בוטיק הפך בשנים האחרונות לתחביב נפוץ. הנה כמה שלקחו את העניין קצת רחוק יותר ומנסים להרחיב את שוק הבירה הישראלי

עמנואל אמינוף | צילום: נועם סרנה, עכבר העיר אונליין
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עמנואל אמינוף | צילום: נועם סרנה, עכבר העיר אונליין

זה לא סוד שתעשיית היין בישראל קפצה מדרגה בשנים האחרונות וכמו פטריות אחרי הגשם צצים להם יקבי בוטיק פרטיים לנהנתנים. עכשיו, האח הקטן התעורר והוא מסרב לשבת בשקט - תעשיית מבשלות הבירה מתחילה לבעוט. בניגוד לתעשיית יין הבוטיק שאחראי עליה המעמד העליון - בעלי היקבים, תעשיית הבירות עובדת מהבטן והיא מבוססת ברובה על עובדים פשוטים שבשעות הפנאי שלהם מייצרים ומבקבקים בירות מחתרתיות. בנוסף, ישנה הבנה משותפת בין המבשלות שהמלחמה לא מתנהלת ביניהם אלא על הגשמתו של אינטרס משותף: הגדלת נפח שוק הבירות מתוצרת כחול לבן.

הסיפור: מבשלת ה"דנסינג קמל" הוקמה בתל אביב בשנת 2006 על ידי דיויד כהן שעלה מניו ג'רזי לישראל. הבירה בחבית הנמכרת ביותר שלהם היא אמריקן דיל איל.  בין היתר, היא מכילה דבש, תמרים, לתת ולימון. לא מדובר בחטיף גרנולה אלא במרכיבי הבירה. "עם האקלים הארץ ישראלי זה פשוט חבל לא להשתמש במרכיבים מקומיים וטריים", אומר כהן, "גם בירה וגם אוכל באותה מנה כמו שהישראלי המצוי אוהב".

האגדה מספרת שבמקור הבירה הוכנה לחיילים האנגלים ששלטו בהודו בתקופה הקולוניאליסטית, זה יכול להסביר את אחוז האלכוהול שלה - 5.2%. לצורך ההשוואה, ניתן לומר שהבירה מזכירה קצת את "קרלסברג" רק יותר ארומתית ומרגשת. המרכיבים הטריים והמעניינים מורגשים  כשהם מתחלפים בהדרגה בפה. בנוסף, למי שמחפש מקום חדש ומעניין לשבת בו, ה"דנסינג קמל" היא לא רק מבשלה. היא גם סוג של בר בעל אווירה מיוחדת של אנשים טובים, שאוהבים בירה ויותר מכל את החיים.

Dancing Camel Midnight Stout - המוצלחת ביותר

הטענה היא שהאנושות מתחלקת לשניים: אוהבי הבירה וגברים (אוהבי הגינס). אז לגברים שבינינו שמוצאים את הגינס כבירה שלהם מומלץ לטעום את Midnight Stout. בירה שחורה שטעם הקליה ניכר בה עם ארומה של קפה ונגיעות וניל. זוהי בירה עוצמתית בטעמה ובעלת אופי ייחודי.

איפה ניתן להשיג: חדר האוכל, דנסינג קאמל ובכללי: באזור המרכז.

טלפון לפרטים - דייויד: 03-6242783.

הסיפור: אם הייתם פוגשים בולדימיר בסימטה חשוכה, לא בטוח שהייתם רוצים לצחוק, אולי יותר לרוץ מהר. החברה שאחראים על המבשלה הם בחורים קשוחים שבשעות הפנאי שלהם ואולי כדי להירגע, מתסיסים בירות. בימים הם רובם בכלל עוסקים בהיי טק (אמרתי לכם שהם קשוחים). ביקרנו במבשלה שלהם הממוקמת בתל אביב, דבר אחד מאוד בולט, הם עובדים ממש קשה בשביל להוציא מהבירות שלהם את המיטב . למרות הקושי הם משקיעים אהבה בכל בקבוק בירה שהם מבקבקים. הם התחילו את דרכם בנורמה ג'ין, שם נרשמו לסדנת בישול בירות. בנוסף, הבירות שלהם קטפו בשנים האחרונות מספר פרסים. לדעתי, הבירה המעניינת ביותר שלהם היא הwinter ale, בירה מבוססת על קמומיל ודבש ומזכירה  קצת מלבי קר, מה רע? הבירה חזקה ומתקתקה בעלת גוון אדמדם בהיר, יפה ומגרה את העין.

איפה ניתן להשיג: בירדי, נורמה גין

טלפון לפרטים - דימה: 052-6671241

הסתקרנתם? הנה סרטון שילמד אתכם את הבסיס להכנת בירה בבית:

הסיפור: אסף לביא מאס בחיי העיר הגדולה ועשה מהפך שהביא אותו לגליל. אם כבר לעבור לגליל אל השקט, אז למה לא לבשל בירה? "מבשלת מלכה" היא מבשלה מבוססת עם שטח נרחב וציוד איכותי, מה שמאפשר לשמור על גוון אחיד בטעם בין בקבוקי הבירה. כהה, בהירה ואדמונית הן שלושת הבירות המיוצרות במבשלה הממוקמת ביחיעם. הבירה המעניינת ביותר שלהם היא בירה מסוג pale ale, אנגלית קלאסית המאופיינת בטעם לחמי של שעורה וצבע אדום עמוק. חשוב לציין, שהבירות אינן עוברות פיסטור (בדומה לדובל המוכרת) ולכן תהליך התסיסה עוד ממשיך בבקבוק וטעמם לא נפגם ואף משתבח.

איפה להשיג: ב"חדר האוכל" בתל אביב  וכמובן בצפון

טלפון - אסף: 0544363424

הסיפור: אי שם בחווה קטנה הממוקמת בעיירה בדרום מרכז אלסקה, יוחאי (הבעלים של מבשלת הנגב כיום) נתקל ברעיון: לבשל בירה. כשחזר לארץ, הרעיון כבר הוטמע במוחו והוא החל לפתח מתכונים לבירות נוספות שחומרי הגלם שלהם מצויים בארצנו. מבשלת הנגב קטפה שני פרסי "הבירה הטובה ביותר", ואם כל זה לא עשה לכם חשק לבירה חכו שתשמעו על בירת הפסיפלורה! בירה זהובה ובהירה, הפסיפלורה מוכנסת לשלבים הסופיים של הבישול, מתיקות הלתת והפסיפלורה יוצרים טעם חדש שרוכש את אהבת החיך בקלות. 4.9% אלכוהול.

בנוסף, קיימות גם הבירות אמבר הייל - אדמדמה בטעם פירות קיציים ונגיעות כרמל והפורטר אלון - בירה כהה שזורקת אותנו לטעמי הקפה והקלייה המזוהים עם בירות כהות.

איפה להשיג: בחדר האוכל ובחנויות שונות באזורי הארץ.

טלפון - יוחאי: 054-7776301.

הסיפור: מבשלת הדובים היא מבשלה צעירה שהוקמה באמצע 2008 וכבר נותנת לשוק הבירות בראש. המבשלה ממוקמת בחצר בית ברעננה .דגן ורותם הם האחראים על הדברים הטובים שהמבשלה מנפקת. במקום חמישה סוגי בירות עם שמות מפוצצים, אתם מוכנים? "המכה הראשונה","יונק הדבש", "הדוב השביעי" ,"אידירה", "חצות" ו"סיבוב שני". כבר טעים לי. "בחרנו להתמקד במותג 'סיבוב שני', בירה בסגנון אייל עם מתקתקות בניחוח דבש ותבלינים שמוסיפים עניין ומעבירים את הלשון מספר תהליכים בכל שלוק"

טלפון - דגן: 0526402340

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ