המדריך המלא לקוקטיילים של "מד מן"

גם בעונה השישית הרגלי השתייה של גיבורי הסדרה עדיין מוציאים את העיניים. לקראת סיום העונה השישית בארצות הברית הברמנים של האימפריאל קראפט קוקטייל בר רקחו עבורכם את הקוקטיילים הקלאסיים של הסדרה

סיון שור, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
סיון שור, עכבר העיר

העיצוב הפך לנחלת הכלל, שמלות מהסיסקטיז כבר לא שייכות רק להיפסטריות ואפילו הנשים של דון דרייפר כנועות מדי כדי לקנא בהן. יש רק דבר אחד ב"מד מן" שממשיך לעורר כמיהה גם בסיום העונה השישית: הרגלי השתייה. בבוקר, בצהריים, במשרד, עם הלקוחות, עם האישה ובבר: כולם שותים כל הזמן ובכל מקום. צפייה בכל פרק של "מד מן" מביאה אתה ייסורים אלכוהוליים קשים ומעלה שוב ושוב את השאלה למה לא התפתחה בארץ תרבות שתייה. » "מד מן" - כל הכתבות והביקורות

הסוף הקרוב של הסדרה אולי העיר פה כמה ברמנים מנומנמים ובאחרונה אפשר לזהות גל חדש של ברים שנותנים כבוד למשקה. לקראת הקיץ הקרוב כדאי להכיר את המקומות החדשים ששמים שוב את הקוקטיילים במרכז, ולא רק בשביל טינאייג'ריות שחלמו כל חייהן להזמין "סקס על החוף". לדלי, שנפתח לפני שנתיים והיה הראשון לזהות את הטרנד, הצטרפו באחרונה האריה והאימפריאל קראפט קוקטייל בר.

את הבר הקטן, שממוקם בלובי של מלון אימפריאל ברחוב הירקון, פתחו שלושה שותפים: בר שירה, דרור אלתרוביץ' וגלעד לבנת. למרות ההצהרה שהבר מעוצב בהשראת התקופה הקולוניאליסטית (האימפריאלית...), קשה שלא לחוש את האווירה של "מד מן" עם הכניסה למקום. המוזיקה ברקע היא משנות החמישים, כל הברמנים לבושים בחליפות שני חלקים לפחות, והקוקטיילים? התגשמות של כל הפנטזיות הפרועות של פגי אולסון בעונה הראשונה. באימפריאל נותנים כבוד למשקה ומעודדים לשתות אותו כמו ב"מד מן" ישר אחר העבודה עם Happy Hour מפתה של 50% על התפריט.

לכבוד פרק סיום העונה השישית, שישודר בראשון הקרוב בארצות הברית ואצלנו בשבת הבאה, הברמנים שהפכו את הקוקטיילים לאמנות רקחו עבורכם את המתכונים המנצחים למשקאות המוכרים מהסדרה.

Old Fasioned המשקה הוא זכר לתרבות קדומה שבה נכנסו לקוקטייל רק אלכוהול, מים, סוכר וביטרס. כשברמנים התחילו לשלב בדרינקים מרכיבים נוספים, הוותיקים שהיו מגיעים לבר החלו לבקש את המשקה שלהם ומבקשים אולד פשאנד, בצורה "העתיקה". אין פלא שזה המשקה המועדף על דון.

מרכיבים: אנגוסטורה ביטרסקוביית סוכר60 מ"ל וויסקי בורבון איכותי או שיפון (RYE) אמריקאיתפוז טרי ויפה

מועכים פלח תפוז בכוס ומשליכים את מה שמעכנו כך שרק המיץ נשאר.מרטיבים את קוביית הסוכר באנגוסטורה, ומפוררים אותה היטב בכוס.מוסיפים קרח, ולאט לאט מוסיפים מנה של וויסקי תוך כדי ערבוב ומהילה של המשקה.מקשטים בקליפת תפוז.משקה עתיק לגבר עתיק כמו דון (צילום: תומר יפת ואפי צים) Bloody Mary

הבלאדי מרי נחשב לקוקטייל הבראנץ' האולטימטיבי. מאז העונה הרביעית שבה ג'ואן שתתה אותו אחרי שהיא גילתה שהיא בהיריון, הוא הפך להיות מזוהה אתה. שניהם אדומים, חריפים ועוקצניים.

מרכיבים:60 מ"ל וודקה90 מ"ל מיץ עגבניותקורט מלחקורט פלפלגרידת שורש חזרת לבנהטבסקו לפי הטעםמספר הזלפות רוטב ווסטרשייר15 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי10 מ"ל רוטב צדפותקמצוץ סלרי ביטרסמקל סלרי פלח לימון

בצורה האידאלית מכניסים את כל המרכיבים (פרט למקל הסלרי ופלח הלימון) לשייקר עם קרח ומגלגלים/זורקים בין שייקר אחד לשני, דרך היוצרת קירור ומהילה תוך שמירה על מרקם קטיפתי ועם זאת נוזלי ונעים. אפשר גם פשוט לערבב הכל בכוס.לקשט במקל סלרי, פלח לימון ועוד קצת מלח פלפל וגרידת חזרת.ארוחת בוקר סטנדרטית במשרד (צילום: תומר יפת ואפי צים)

Mai thai

המאי-תאי, בתרגום מטאהיטית  Out of This World,  נוצר ב-1944 באוקלנד במסעדת TRADER VIC והוא אחד הקוקטיילים הקלאסיים של תרבות הטיקי. מומלץ לשתות אותו ולהיזכר בחופשה החלומית של דון ומייגן בהוואי.

מרכיבים:60 מ"ל רום ג'מייקני כהה15 מ"ל ליקר תפוזים (טריפל סק) 15 מ"ל סירופ שקדים 25 מ"ל מיץ ליים טרי (מומלץ לא להחליף בלימון)

לקישוט: חצי ליים ותפרחת נענע

משקשקים הכל היטב בשייקר, ומזגים לכוס מלאה בקרח כתוש. מקשטים בחצי ליים ותפרחת נענע.חלומות רטובים על החופשות האקזוטיות של דון (צילום: תומר יפת ואפי צים)

Dry Martini 

על הדריי מרטיני נכתבו ספרים וכתבות רבות: המשקה של בונד, ווינסטון צ'רצ'יל וכמובן רוג'ר סטרלינג, התחיל את דרכו כמשקה מתקתק - MARTINEZ והתייבש לאורך ההיסטוריה.

מרכיבים:

90 מ"ל ג'ין איכותי או וודקה עבור וודקה מרטיני 10 מ"ל וורמוט צרפתי יבשלקישוט – שיפוד זיתים או קליפת לימון

מערבבים את המרכיבים על קרח עם כפית ומוזגים לכוס מרטיני מקוררת - ככל שרוצים את המשקה יבש יותר יש להפחית בוורמוט, ולהפך.משקה חריף לאנשים חריפים (צילום: תומר יפת ואפי צים) Manhattan

האגדה האורבנית מספרת כי המנהטן הומצא במנהטן קלאב בניו יורק בשנת 1870 לכבוד נשף שערכה אימו של ווינסטון צ'רצ'יל במקום, והוא הפך לפופולארי לאחר האירוע. המנהטן נחשב למשקה של פגי, לפחות בעונות הראשונות לפני שהיא נטשה אותו לטובת הוויסקי סאוור. זאת אומרת שהיא השלימה עם הפיכתה לאחד מהחבר'ה. מרכיבים:60 מ"ל בורבון איכותי (אפשר גם וויסקי שיפון איכותי במקום) 30 מ"ל וורמוט איטלקי מתוק (רוסו) קמצוץ אנגוסטורה ביטרסודובדבן מתוק לקישוט

מערבבים את המרכיבים על קרח עם כפית, ומוזגים לכוס מנהטן/מרטיני מקוררת.קלאסיקה נשית לשעת לילה מאוחרת (צילום: תומר יפת ואפי צים)

Mint Julep

המינט ג'ולפ הוא הקוקטייל הרשמי של מירוץ הסוסים המפורסם, הקנטקי דרבי.

המרכיבים:

60 מ"ל בורבון איכותי וחזק (מעל 44%)12 עלי נענע טריים10 מ"ל מי סוכר (1:1 מים לסוכר) קרח כתוש

מעירים מעט את הנענע בעזרת מכה או כתישה עדינה בתחתית הכוס, מוסיפים את בורבון ונותנים לנוזל לנוח במשך כמה דקות על מנת לספוג טעמים, מוסיפים את מי הסוכר והקרח הכתוש ומערבבים עד להיווצרות פרוסט על דפנות הכוס, מעמיסים קרח כתוש עד להיווצרות תלולית קרח מקשטים בתפרחת נענע מכובדת וקש לידה  (ככה שריח הנענע יכה באף כשניגשים ללגום). המרענן הרשמי של הקיץ (צילום: תומר יפת ואפי צים)» אימפריאל קראפט קוקטייל בר, הירקון 66, תל אביבהשתתפו בהכנת הכתבה: תומר יפת ואפי צים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ