אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פרסי עכבר העיר: בר היין הטוב של השנה

הפסטורליה של ג'ונו, ההתרחבות של ז'אז'ו וינו, מסורת הצהריים של פר דרייר, הריענון של בר יין, הרגישות של באשר, הסטנדרטים של האפנדי ומעצמת הווינברג. מי יהיה בר היין הטוב של השנה?

תגובות

עכבר העיר מזמין אתכם לקחת חלק בבחירת המופעים, המסעדות, המקומות ואירועי התרבות של השנה. איך משתתפים? נכנסים לאתר התחרות, בוחרים את המועמדים האהובים עליכם מבין האפשרויות בקטגוריות השונות, ממלאים את הפרטים ונכנסים להגרלה נושאת פרסים. במקום הראשון: טיסה זוגית לברלין או לרומא, מתנת ישראייר.פרסי עכבר העיר – לאתר התחרות

בשנה האחרונה חיי הלילה בישראל עשו מה שהם יודעים לעשות הכי טוב – נתנו מפלט מהמציאות, אל מקום שכולו מוזיקה, אלכוהול ושמחה. זו הייתה השנה שהכל היה גדול יותר, משוגע יותר ומהנה יותר: נפתחו אינספור ברים חדשים בכל רחבי הארץ, נערכו עשרות אלפי מסיבות מושקעות ואלפי די ג'ייז בינלאומיים חלפו בנתב"ג. גם אם לא כולם זוכרים הכל – אפשר להיות בטוחים שזו הייתה השנה שלקחה את חיי הלילה בישראל אפילו עוד יותר לקצה.

בין כל הטרנדים שישראלים מאד אוהבים לאמץ, כבר כמה שנים ניצבים ברי היין כנישה תרבותית וקבועה בחיי הלילה. עם קהל נאמן שיודע להעריך יין טוב, אוכל משובח ואווירה פסטורלית ורגועה, נראה שהטרנד הצרפתי כאן כדי להישאר. אלה הם ברי היין שהביאו איתם משהו מיוחד ועשו לנו את השנה.

במבט ראשון ג'ונו אולי נראה קטן וצנוע, אבל הוא מדגים, ממש בין כתליו מהי אנוטקה (מחסן יין איטלקי). ג'ונו מציג בר וחנות יין, עם תפריט מרשים הכולל 120 סוגי יין שונים ו-16 אופציות ליין בכוסות, עם חיבה מיוחדת ליינות איטלקיים וליקבי בוטיק ישראלים במחירים שפויים, כמו גם תפריט גראפה, יינות קינוח ומגוון סיגרים קובנים. ליד היין אפשר ליהנות ממעדנים איטלקיים, ביניהם מנות טאפאס, נקניקים, גבינות בוטיק, מאפים וקינוחים, הכל מחומרי הגלם האיכותיים ביותר. אולי זו הגינה הפסטורלית, האווירה הנינוחה או התחושה האירופאית, אבל מיום היפתחו - ג'ונו מככב ברשימת המקומות האופנתיים והנכונים שכולם אוהבים לאהוב.

מנימוקי השופטים: "בזכות ההבנה של אנשי הצוות בכל הקשור ליינות והתאמתם ללקוח, שירות מופתי שכולל שאלות וטעימות, והאווירה הנעימה. ג'ונו מתחזק גם חיי קהילה מגובשים, ובשישי בצהריים נערכת קבלת שבת, כשלצד היין אפשר ליהנות מבופה עשיר. בנוסף, אחת לחודש נערך במקום ערב טעימות יין, כל פעם בנושא אחר".

» ג'ונו - דה האז 1, תל אביב קטן קטן אבל ממזר. ג'ונו (צילום: תומר לוין)

כשעובד זיתוני הקים את בר ז'אז'ו בנווה צדק, הרבה אנשים הרימו גבה: מה לשחקן הטלוויזיה ולאלכוהול? ז'אז'ו הביא כבר מההתחלה רוח אחרת לשכונה וכשקם האח הצעיר, ז'אז'ו וינו, לא היתה ברירה אלא להכריז עליו כאחד מברי היין הטובים שקמו כאן, שלא לדבר על אחד היפים. אפשר לתלות את זה בעובדה שיש פה יינות שאין למצוא בשום מקום אחר, את הרומנטיקה והאינטימיות, ואת הנונשלנט בשירות ובעיצוב היפהפה. בכל מקרה, ז'אזו וינו הוא תמיד קפיצה קטנה לאירופה. שימו לב, מדובר בעסק לא זול, אבל לאור ההיצע אין ספק שזה משתלם: 150 יינות מתחלפים, תפריט חדש הכולל מנות מיוחדות ומוזיקה איכותית עם גוונים אוריינטליים.

מנימוקי השופטים: "השנה, לאור ההצלחה, הכריז זיתוני על כוונתו לפתוח בר יין שלישי במתחם היוקרתי שרונה (אמור להיפתח באביב). ההתרחבות של הז'אז'ו מחוץ לשכונת נווה צדק משמחת את חובבי היין, לא מעט בזכות העובדה שהז'אז'ו הוא אחד המקומות הבודדים בהם ניתן לשתות יינות בכוסות, שבמקומות אחרים מוצעים רק בבקבוק".

ז'אז'ו - שבזי 44, נווה צדק, תל אביבאינטימיות ורומנטיות. ז'אז'ו וינו (צילום: בועז לביא)

פר דרייר

ברחוב הכי מטונף של תל אביב, דרך סמטה צרה ומסתורית, קמה לתחייה מדי ערב ב-19:00 גינה פסטורלית שהיא גן עדן לרומנטיקה ויין. האווירה פריזאית, העיצוב מוקפד וכולל בקבוקי יין הפזורים בכל רחבי החצר, האווירה חמימה וברמקולים מתנגנת מוזיקת ג'אז ובוסה נובה. אלה הם הדברים הראשונים שמבחינים בו בפר דרייר, כשמתיישבים, מתגלה, בנוסף להכל, גם תפריט יינות ומבחר אלכוהול מרשים, לצד תפריט אוכל עשיר הכולל טאפאס, גבינות, נקניקים ועוד מנות מרשימות, כולן מבוססות על מוצרים טריים, הנקנים בשוק הסמוך מדי יום. 

מנימוקי השופטים: "בר היין פר דרייר קיים כבר ארבע שנים, והשנה התבלט במיוחד בזכות ההופעות הבריזלאיות בשישי בצהריים שהלכו והפכו למסורת תל אביבית נפלאה, כמו גם הופעות בערבים באמצע השבוע".

» פר דרייר, קינג ג'ורג' 4, תל אביב.

ויינברג 

גם הויינברג משתייך לעדה שמשלבת טאפאס עם בר יין, וחוץ מטאפאס מעולה יש פה גם יותר מ-60 סוגי יינות. המקום נפתח לפני כארבע שנים כסוג של פונדק עירוני קטן, על ידי אילן ודלית בר, מקימי האייסברג ששכן בצמוד (ואיננו). עם הזמן המקום גדל אבל האינטימיות נשארה וכך גם הדגש על האוכל והיין, שנותן כבוד למבעבעים ולבירות. השנה הווינברג זכו בתור בר היין הטוב ביותר באזור על ידי Trip Adviser, וכן פתחו גם את הביצ'יקילטה, ביר גרדן בגרוזנברג.מנימוקי השופטים: "בעלי הווינברג פתחו השנה את ביצ'יקלטה האופנתית, וכך חלשו על השילוש הקדוש של גלידריה, ביר גארדן ובר יין, בדרכם להפוך למעצמה".

ויינברג - בן יהודה 106, תל אביבשומרים על אינטימיות. ויינברג (צילום: דניאל צ'צ'יק)

בינואר יחגגו בבר יין יום הולדת חמש, אבל ההתחלה היתה שונה לגמרי. עודד חצבני, הבעלים והשף, הקים את המקום בשל אהבתו ליין, אסף למעלה מ-70 סוגי יינות מכל העולם והכין תפריט אוכל מצומצם. עם הזמן, נוצר לאוכל מוניטין שהביא קהל שרצה עוד, ומתפריט מצומצם, בר יין הפך למסעדה עם תפריט יצירתי ומושקע - ששומר מקום של כבוד ליינות. השנה חצבני עזב את בר יין, ובמקומו נכנסו השף עומר בן גל (מסעדת לילית, שאפה בר) ויואב היינבך (טבח לשעבר בבר יין). השניים שמרו על הצוות המקורי, על הקונספט והאווירה במקום, והציגו תפריט חדש ומרענן.

מנימוקי השופטים: "לעיתים חלופת בעלים יכולה לגרום לשינויים מהותיים מדי במקום או בקהל הלקוחות, אבל בבר יין הצליחו גם לשמר את הרוח והאווירה המוכרת, וגם לרענן את תפריט האוכל בצורה מדויקת".

» בר יין - נחלת בנימין 36, תל אביב

התרענן. בר יין (צילום: בועז לביא)

בר היין של אורי ירמיאס, הלא הוא אורי בורי, הוא אחד היפים בארץ. הבר ממוקם במלון הבוטיק שפתח ירמיאס לפני כשנה וחצי - היפה לא פחות. זה אחד המקומות הבודדים בארץ שאפשר למצוא בו מרתף יין מהתקופה הצלבנית, עם יותר מ-2000 בקבוקים על הקירות, מרביתם תוצרת מקומית. חוץ מתפריט יין מרשים, כרגיל אצל ירמיאס, מושם דגש רב על לאוכל שיוצר השף עידו זרמי (נסו ליפול על ערבי הטאפאס בימי חמישי או שישי). לא זול פה, אבל תכל'ס - היינו מוכנים לגור כאן.

מנימוקי השופטים: "האפנדי הציג בעכו רמה חדשה של סטנדטים בעולם המלונאות וכך גם בר היין שבמקום. כשיש אירועים מיוחדים או כשרוצים להתפנק, אין ספק שהאפנדי הוא המקום הנכון".

» האפנדי - רחוב לואי התשיעי, עכו העתיקהמתחת לאדמה. מרתף היין של האפנדי (צילום: אסף פינצ'וק)

באשר

באופן מפתיע בירושלים אין הרבה ברי יין (ונציין לשבח גם את הרופטופ במלון נוטרה דאם), אבל לפני כשנה וחצי הציל אלי באשר את כבודה של העיר ופתח לא סתם בר יין, אלא אחד מהמושקעים, המרהיבים והרציניים שראינו. כאיש גבינות הכניס באשר למסעדה-בר יין תפריט שמבוסס על הפרומז'רי שלו, יחד עם למעלה מ-100 סוגי יינות ואופציה ללגום 18 מהם בכוסות. את היינות שומר באשר במרתף היין, שבגלגולו הקודם היה בור מים. תושבי המרכז שמתעצלים לעלות לעיר הקודש, ניצלתם: לאחרונה פתח באשר פרומז'רי ובר יין ברעננה ובקרוב גם בתל אביב. 

מנימוקי השופטים: "כל סניף של באשר פרומז'רי הצליח עד כה לשמור על ההוויה הירושלמית המקורית וגם להתאים את עצמו למיקומו החדש ולקהל היעד. תענוג לעצור בכל אחד מהסניפים, בין אם זב כדי לעשות טייק אווי ובין אם מדובר בבילוי של ממש". באשר - אגריפס 21, ירושלים

כדאי לעלות לעיר הקודש. באשר מסעדה-בר יין בירושלים (צילום: יח"צ)

כמעט נכנסו: טורי, ויקי כריסטינה, שאטו שועלוינונה, פיאצה בר יין, מתושלח.

חבר השופטים: (לפי סדר ה-א' ב') 

מיטל פנחס - שדרנית רדיו במיל', מייסדת ה"בר שיח" ואשת לילה.רותם מימון - כתב האוכל של "עכבר העיר".רננה הלפרין - עורכת מדור לילה ופרויקטים מסחריים של "עכבר העיר".

פרסי עכבר העיר – לאתר התחרות

*#