אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פרסי עכבר העיר: ארוחת הלייט נייט הטובה של השנה

המחירים של הברבנאל, השנה בה כולם גילו את אלישע, הפחמימות של לחמים, הביתיות של המנזר, הגורמה של טוני וספה, הסמליות של הבראסרי ואמנות האפייה של לה גאטרי. איזה נשנוש לייט נייט הכי אהבתם השנה?

תגובות

עכבר העיר מזמין אתכם לקחת חלק בבחירת המופעים, המסעדות, המקומות ואירועי התרבות של השנה. איך משתתפים? נכנסים לאתר התחרות, בוחרים את המועמדים האהובים עליכם מבין האפשרויות בקטגוריות השונות, ממלאים את הפרטים ונכנסים להגרלה נושאת פרסים. במקום הראשון: טיסה זוגית לברלין או לרומא, מתנת ישראייר.פרסי עכבר העיר – לאתר התחרות

בשנה האחרונה חיי הלילה בישראל עשו מה שהם יודעים לעשות הכי טוב – נתנו מפלט מהמציאות, אל מקום שכולו מוזיקה, אלכוהול ושמחה. זו הייתה השנה שהכל היה גדול יותר, משוגע יותר ומהנה יותר: נפתחו אינספור ברים חדשים בכל רחבי הארץ, נערכו עשרות אלפי מסיבות מושקעות ואלפי די ג'ייז בינלאומיים חלפו בנתב"ג. גם אם לא כולם זוכרים הכל – אפשר להיות בטוחים שזו הייתה השנה שלקחה את חיי הלילה בישראל אפילו עוד יותר לקצה.

» הבר הטוב של השנה» ההאפי האוור הטוב של השנה» הליין הטוב של השנה» בר היין הטוב של השנה

במשך שנים רבות תל אביב ניסתה למתג את עצמה כעיר ללא הפסקה, וכך גם נשארה בתודעה של לא מעט אנשים, בתוכה ומחוצה לה. בפועל, איזה ללא הפסקה ואיזה נעליים: רוב המסעדות נסגרות בשעה אחת עשרה במקרה הטוב והברים נסגרים לא הרבה יותר מאוחר; מניו יורק הפכנו לפתח תקווה. מזל גדול שבתוך עולם הולך ונעלם זה, הבליינים וציפורי הלילה עדיין יכולים להספיג בשמן את שכבות האלכוהול, באי אלו מקומות. ומה בליינים אוכלים? הרבה פחמימות, קצת בשר ובעיקר מזונות שומניים שנועדו לספוח את האלכוהול, ולהרגיע את המאנץ' לפני השינה. אלה הם המקומות שאנחנו כל כך אוהבים לאכול בהם בשעת לילה מאוחרת:

פלורנטין נותרה מהשכונות האחרונות בעיר שעוד משלבות בין אזור מגורים למתחם בילויים, ולפיכך יש בה לא מעט אופציות לאכול בלילה. ברוח התקופה (שרידים של מחאה חברתית, עליות מיסים וגם - שכונה של תפרנים) בה כל שקל מבוזבז בקפידה, הברבנאל עלה על הברקה גדולה, שהקדימה את זמנה: פיצה בלתי מתוחכמת המתומחרת בזיל הזול ואלכוהול שגם הוא מתכתב עם מחירים בגובה הרצפה. (דיל של בירה ופיצה נע בין 24-28 שקלים, וכל מחירי האלכוהול עולים חצי מכל בר תל אביבי). על מנת שזה לא יהיה כמו עוד דוכן פיצה פשוט, נוסף בקומה העליונה גם בר לכל דבר. בעקבות ההצלחה פתחו סניף הברבנאל גם ברחוב הרצל, אפילו זול יותר מאחיו הגדול.

מנימוקי השופטים: "השילוב בין פיצריה למקום שיש בו מבחר של אלכוהול הוא שילוב מנצח. בשני הסניפים יש תמיד אווירה מיוחדת, יותר כמו בר שכונתי מאשר פיצריה. כשמוסיפים לזה מחירים זולים בצורה חשודה, אפשר להבין למה זה אחד המקומות שעשו לנו את השנה". 

סימני הזיהוי הם כאלה: תור מכוניות ארוך שחונה על המדרכה בדרך יפו וקומץ אנשים המתגודד סביב דוכן חשוך, ממנו בוקעות אמרות שפר, כגון: "אלישע איפה האור?" - "אתם האור" או "מה בשביל המלך?”, כאילו יש יותר מדי אופציות לבחור מהתפריט (תפריט? הצחקתם אותו). כאן אפשר למצוא בעיקר טוסט נקניק או נקניקיה מחוממת ומיץ ענבים. אבל היי, זה נשנוש הלילה הזול ביותר שתמצאו בתל אביב. 2013 הייתה השנה של אלישע, אלפי האנשים שהגיעו להתמנגל בתדר מדי ערב סיימו את הלילה שלהם קבוע בנקודת המאנץ' הפופולארית של השנה, המקום של אלישע.

מנימוקי השופטים: "אמנם הוא קיים כבר שנים, אבל השנה, הרבה בזכות הקרבה לתדר, אין כמעט תל אביבי שלא עצר אצל אלישע לפחות פעם אחת להתפנק על איזה טוסט".

» אלישע טוסט נקניק, דרך יפו פינת הרצל, תל אביב.

יש משהו שיכול להתחרות בלחם טרי שיצא הרגע מהתנור, בבגט רותח או בבורקס לוהט שעד לפני חמש דקות בילה בתנור עם חום מהגיהינום? ברור שאין. כך שברור מאוד למה נהפכה לחמים למקום הנכון להגיע אליו באמצע הלילה, ולסיבה למצוא בו כמות נכבדה של אנשים שמוכנים, כמוכם בדיוק, לטרוף פחמימה בעמידה ולבקש אחריה עוד אחת. לכן, למי שמגוון המאפים מסחרר אותו, נמליץ לעזוב הכל, לשבת ולשתות משהו ולהביט ביצירות הקולינריות שמסביב, או פשוט לקחת איזה משהו טעים לאכול. למתקדמים (ולמי שאינו מצוי בדיוק בדיאטה) כדאי ללכת על מאפה צאן, סוג של בורקס שערורייתי, מבצק קרואסון נוטף חמאה. ראו הוזהרתם.

מנימוקי השופטים: "בסוף השנה שעברה נפתח סניף בשוק הכרמל שזכה השנה לתנועה בלתי פוסקת. בתחילת 2013 לחמים התרחבו כבר לסניף במנהטן, שזוכה לביקורות מהללות ותורים עמוסים שהצדיקו את התואר "עוגת השמרים הטובה ביותר בניו יורק" שהעניק לו "ניו יורק מגזין" - בכל קנה מידה אפשרי, 2013 הייתה השנה של לחמים".

» לחמים - לכל הפרטים

אפשר פחמימה בעמידה? לחמים (צילום: דניאל לילה)

המנזר הוא כנראה הדבר הכי רחוק מעוד בר אופנתי בר חלוף. ממקום שכונתי מחוספס הוא הפך לחלק בלתי נפרד מהנוף התל אביבי, שמושך אליו קהל מגוון: אנשים שאוהבים את התמהיל בין אוכל מצוין לאלכוהול לא יקר, סחים, היפסטרים, צעירים, מבוגרים ותיירים שיכורים. לכולם מכנה משותף אחד – הם אוהבים לשתות. מאז שתפריט האוכל הלך והתחדד, המנזר הפך לסוד הגלוי של הפודי'ס שרוצים גם בשתיים בלילה לקבל לצד הבירה את המזון שלהם, העשוי מחומרי הגלם הטובים ביותר. התפריט מתחלף מדי יום וכל ביקור שם מזמן הפתעה חדשה וטעימה.

מנימוקי השופטים: "המנזר הוא בין המקומות הבודדים שאפשר למצוא בהם תפריט מגוון גם בשעות הקטנות של הלילה, שבניגוד לשאר המקומות הליילים, כולל גם כמה אופציות בריאותיות. וגם השנה האוכל שלהם רק הלך והשתפר".» המנזר, אלנבי 60, תל אביב.

לא בלי הבירה. המנזר (צילום: ניר כפרי)

השף ליאון אלקלעי נשלח על ידי האחים ירזין להביא לארץ את הפיצה הרומאית, שבניגוד לאחיותיה הנפוליטניות שפשו בעיר כמו מגיפה, הבצק שלה מעט יותר עבה ושמנמן ובעיקר – מרובע. מרגע לידתו, הטוני וספה הפך ללהיט היסטרי בקרב החוגגים בעיר ולא רק בגלל העובדה שזו הפיצה הטובה ביותר לבליינים באמצע הלילה, אלא בגלל מכלול הבונוסים מסביב: הנגישות ושעות הפתיחה שמגרדות את הבוקר מלמטה, אווירה גרובית, מוכרים עם טירוף בעיניים והעובדה שכל אחד יכול למצוא פה משהו שיאהב. השנה נפתח הסניף הרביעי של טוני וספה במיקום הנחשק לבליינים הכבדים: רוטשילד פינת אלנבי, ונהיה נקודת עצירה חובה בדרך הביתה מערב סוער בעיר.

מנימוקי השופטים: "בכל רגע נתון אפשר למצוא 16 סוגים שונים של פיצה, ביניהן אפילו פיצה טבעונית, וכולן גורמה. מושלם למי שרוצה אוכל מהיר אבל גם איכותי. בשנה הקרובה הם עתידים לפתוח עוד שני סניפים בתל אביב ולהפוך ללא פחות ממעצמה".

» טוני וספה - לכל הסניפים

גם באמצע הלילה, גורמה. טוני וספה (צילום: רותם מימון)

המבורגרים אימתניים, צ'יפס מושחת, פנקייקים הורסים ואגז בנדיקט מטורף, הם רק חלק מהסיבות שבגללן בראסרי נחשב לה-מוסד ב-ה' הידיעה של מרכז תל אביב ואחד מסמליה המובהקים של העיר. העיצוב, התפריט והבאזז, המוזיקה והאוכל שהביאו איתם משהו אחר לתל אביב, יחד עם פעילות מסביב לשעון והתחושה שזה המקום הנכון לראות ולהיראות בו, ממצבים את הבראסרי, כבר למעלה מעשור כאחת האלטרנטיבות הטובות לסגירת בילוי, 363 ימים בשנה. ומבחינתנו, כל שנה היא השנה של הבראסרי.

מנימוקי השופטים: "לפעמים גם לדעת איך לשמור על המקום שלך יציב היא סיבה מעולה להערכה. השנה, כמו כל השנים, הבראסרי הצטיינה במה שהיא יודעת לעשות הכי טוב, להיות האופציה הכי טעימה, בכל שעה".

» בראסרי, אבן גבירול 70, תל אביב.

ה-מוסד. בראסרי (צילום: מיקי קרצמן)

לה גאטרי היא בין הדברים הטובים יותר שקרו לשיכורים האנינים של תל אביב. האחים רועי ועדי פישמן הקימו את הסניף הראשון ונתנו מענה לכל חובבי הנשנוש הלילי, שלא הסכימו להתפשר על עוד לחמנייה עם נקניקיה ומצד שני אין להם חשק לאגז בנדיקט יוקרתי. האחים, אשר למדו את אמנות האפייה בצרפת, פשוט אהבו להכין מהקרואסונים שלהם סנדוויצ'ים לארוחת הבוקר וכך נולד הרעיון (המבריק) למכור אותם לאנשים. מאז נפתח כבר הסניף השני בקינג ג'ורג' שפונה אל אנשי היום שמגיעים ליהנות מדבר אחד בלבד – הקרואסון.

מנימוקי השופטים: "בשנה בה הרבה מקומות נסגרו ונדמה שלא נותרו אופציות למצוא אוכל שהוא גם מושחת וגם איכותי בשעות הקטנות של הלילה, לה גאטרי נשארו יציבים, ומתחזקים שני סניפים שתמיד עמוסים".

» לה גאטרי, בן יהודה 184, תל אביב.» לה גאטרי, קינג ג'ורג' 97, תל אביב.

פאר היצירה. קרואסון דושף (צילום: רותם מימון)

כמעו נכנסו: דיקסי, התחתית, סרגוס, בנדיקט, מאמא'ס בורקס, שירוקו, פרנק, הסובל, מטבח לילה, זינק

חבר השופטים: (לפי סדר ה-א' ב') 

מיטל פנחס - שדרנית רדיו במיל', מייסדת ה"בר שיח" ואשת לילה.רותם מימון - כתב האוכל של "עכבר העיר".רננה הלפרין - עורכת מדור לילה ופרויקטים מסחריים של "עכבר העיר".

פרסי עכבר העיר – לאתר התחרות

*#