אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

טור עורכת: מוות בידי שעועית מש מונבטת

החל מקטניות מונבטות וחליטות סטיביה ועד, השם ישמור, סופגניות ללא גלוטן. מתי בדיוק החלפנו את הפוד-פורן בצומות, ניקויים וקולורבי?

תגובות

"תגידי, ושעועית את גם מנביטה?""שעועית מש""אי אפשר לקנות מונבט?""אפשר, אבל לכי תדעי מה מכניסים שם""והפסקת גם קפה?""בטח, על הבוקר רק מים עם לימון""לימון?""עושה פלאות לעור הפנים"28 ימי ניקוי רעלים הסתיימו השבוע. 28 ימים בהם ייחלתי למותי כמה וכמה פעמים, וכמה וכמה פעמים אף ראיתי לנגד עיניי את מותי בידי קולורבי. אגב, קולורבי היה מותר רק מהיום ה-17, וגם - בלי הרבה שמן ומלח. כיף. מהלכים משונים כאלה בחיים מחייבים את מי שנוקט בהם לגייס אחריו מאמינים. כי למה שרק אני אסבול כאבי גמילה מקפה? אם אפשר לשכנע את כל העולם שהדבר הנכון לעשות בדיוק עכשיו הוא להנביט עדשים, אז למה שאשאר לבד בחושך?

הטבעונות, הצמחונות ושאר ענייני הבריאות הם כבר מזמן לא טרנד חדש, והפכו בשנתיים האחרונות לאחת משיחות הסלון הפופולריות. הן החליפו לא רק את השיחות על אוכל מושחת, אלא גם את השיחות על הקרם הכי טוב, האיפור הכי טוב לעור ואפילו על הפעילות הגופנית הכי אפקטיבית. למעשה בין שאתם מבית הילל או מבית קולורבי, שיחות התזונה מחליפות, גם אם לרגע, את השיחות על מחירי הדירות. בעיקר למי שעברו את ה-30, ומתחילים לחשב את קיצם לאחור, שיחת היום מתחילה במיץ ירקות, עוברת דרך אורז מלא ומסתיימת בחליטות שאסור, אבל ממש אסור, לשתות אותן עם סוכר (גג עם סטיביה). כמו בכל טרנד, גם במקרה הזה קיימת תחרות. מי יסבול יותר? מי יוותר על יותר תענוגות? האם המשתמש במלח הוא צדיק מספיק או שמא עליו להתנזר מהתבלין שמצר את עורקיו ומאיים על נפשו התמימה? ומה באשר לילדינו הרכים? האם קוואקר מלא יחסן אותם טוב יותר מאנטיביוטיקה? ומי יצליח להחזיק מעמד יותר זמן בלי ללכת לרופא קונבנציונלי?במקום קפה. מיץ ירקות (צילום: Dreamstime)המוצלחת שבשיחות הסלון היא כמובן שיחת ההנבטה, שמעוררת געגועים לכיתה א', אז השכבנו גרגירי חומוס קטנים על משטחי צמר גפן רכים, וחיכינו שהטבע יעשה את שלו. ההנבטה, כך מבטיחים הכוהנים, מאפשרת עיכול טוב יותר של הקטניות בבטן, וגם מחברת אותנו טוב יותר למזון שלנו (עלק). כמו בכל טרנד, גם כאן מתחלקת תל אביב לאסכולות - אלה שמעדיפים הנבטות בפינות חשוכות וקרירות, אלה שמחפשים את אור השמש ואלה שמלאימים את המקרר לצורך ביוטופ נחמד של שעועית מנומרת. ועוד לא דיברנו על תחליפי הגלוטן, תחייתם המחודשת של זרעי הפשתן והסגידה הבלתי נגמרת לצ'יפס הקרוע ב"זכאים". 

במערכת עכבר העיר כבר מתכוננים בצעדי ענק לחנוכה, מה שמבטיח שמצעד של סופגניות ומיני מטוגנים יעשה דרכו לכאן בחודשים הקרובים ויתחרה על התואר "הסופגנייה הכי טעימה של השנה". אחרי שעברתי לא מעט מבחני טעימות כאלה בשנותיי הקודמות במערכת (בשלל חגי ומועדי ישראל), השנה נדמה שקורה משהו חדש. כל המאפיות עובדות על קולקציית 2013, שכוללת גם סופגניות טבעוניות, גם סופגניות ללא גלוטן ובחלק מהמקרים - סופגניות שהן טבעוניות וללא גלוטן. כי אם כבר מטגנים בשמן עמוק, שלא יהיו מיני מזיקים. קצת כמו סמארטפון, אם אין לך איזו השגה לגבי המזון שאתה אוכל, אתה כנראה שייך לדור הישן.

*#