הברים עם האוכל הכי טוב בארץ

ברים טובים יש בשפע, אבל חוויית השתייה לא יכולה להיות מושלמת ללא הנשנוש האידיאלי ליד. אם אתם מחפשים משהו יותר מתוחכם מצ'יפס או מאנצ'יז - אלה המקומות שיודעים איך לספוח את האלכוהול בסטייל

דנה שחף
גל סידס
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מנה ביודל'ה
תשכחו מאוכל ברים בנאלי כמו שניצלונים וצ'יפס. יודל'הצילום: אסף סרי
דנה שחף
גל סידס

פה אנחנו קוראים לזה מזטים, הרומנים אומרים פרוסטי, ואילו אצל הספרדים אלה טאפאסים - אם לשים את השמות בצד, כל תרבות שתייה שמכבדת את עצמה יודעת שליד הכוס עם הטיפה המרה צריך לדאוג גם לצלחת עם משהו טעים שיספוג את כל הטוב הזה. ריכזנו עבורכם עשרה מקומות שיהפכו את החוויה השיכורה שלכם לטעימה ומפנקת. מהנקניקיות של הג'מס ועד הקובנה של היודל'ה - אלה הברים עם האוכל הכי טוב בארץ.

פורים 2020 - לכל האירועים
ברים עם האפי אוור שווה בתל אביב

האם בר הסילון בדרך למעמד מיתולוגי?
ברים ברחבי הארץ לחורף חם

ג'מס
מצאנו עבורכם סיבה מעולה לצאת מתל אביב: בירה ג'מס הפכה לאחד ממותגי הבוטיק המובילים ולאימפריה של לא פחות מ-13 פאבים. הפאב בפתח תקוה (שם גם נמצאת המבשלה) למשל, הוא סוג של פנינה בלב אזור התעשייה האפור של העיר. הבר הגדול ממוקם בתוך המבשלה, וצינורות ארוכים ודודי נחושת ענקיים הם רק חלק מהקישוטים במקום.
מה בתפריט: בירה יותר טריה מזאת שמגישים כאן - לא יכולה להיות. בג'מס תמצאו מגוון בירות לכל טעם וחך. יותר ממומלץ לנסות את ה-8.8 שקרויה על שם אחוזי האלכוהול שבה, ואת ה-pils המרעננת. התפריט מתמקד בעיקר בבשר וגולת הכותרת שלו היא הנקניקיות שמוכנות במקום. בצהריים ישנו תפריט עסקיות שגם הוא מוזיל את מחיר הבירה, והרי בשביל זה באנו.
מנות מומלצות: נקניקיות ג'מס - 64 שקלים, כבד קצוץ ביתי - 39 קלים.
ג'מס - פתח תקוה; ג'מס הרצליהג'מס באר שבעג'מס רחובותג'מס רמת החיילג'מס כפר סבאג'מס רעננה

ג'מס ביר פקטורי פתח תקוה
נקניקיה מושלמת בג'מסצילום: דרור כץ

פיקוק
כבר יותר מעשור שכל ערב ברחוב מרמורק שבתל אביב נפתח בר הפיקוק עם השקיעה היפה, שכמו בוקעת מתוך קצה שדרות בן ציון. הפיקוק מציע לשתייני וגרגרני העיר אופציה נעימה לבילוי של ערב בחוץ בסטנדרט קצת אחר. שחקניות ושחקני תיאטרון הבימה מגיעים לדרינק אחרי הצגה, ולעיתים אפילו מתקיימים ערבי שירה וסטנדאפ. מקום מושלם לדייט רומנטי תחת התאורה העמומה, או דרינק רגוע באמצע השבוע.
מה בתפריט: קוקטיילים, כוס יין צוננת, או בירה מהחבית. תפריט האוכל מציע להיטים ביניהם דגים נאים, כבד קצוץ, פיצות נהדרות והמבורגר משובח. כמו כן, המקום מציע ספיישלים משתנים.
מנות מומלצות: כל התפריט. אבל בעיקר: סביצ'ה דג ים - 48 שקלים, המבורגר עם צ'יפס (200 גרם) - 69 שקלים.
פיקוק

אוכל בפיקוק
הכל טעים. פיקוקצילום: דניאל צ'צ'יק

מנזר
המנזר, מוסד תל אביבי מיתולוגי שפתח את שעריו בשנת 1993, עבר גלגולים ותהפוכות רבות. הוא התחיל כמאורת רוקרים מחוספסת שהגישה טוסטים בלבד, ובחלוף השנים (והרבה ליטרים של בירה) הפך למוסד שתייה מכובד שמגיש כמה מהמנות הטעימות והאיכותיות בתל אביב, יש שיגדילו לומר - כאלה שהמציאו את המושג VFM. 
מה בתפריט: הרבה הרבה בירה. מדובר באחד המקומות האחרונים שעדיין מוזג בירה במחירים שנעים סביב ה-18-25 שקלים. כאן לא תמצאו קוקטיילים, אבל צוות המקום ישמח להגיש לכם וויסקי מהמבחר, או צ'ייסר של וודקה קפואה. בסופ"ש יש תפריט ספיישלים ואז מתחילה החגיגה האמיתית, עם סטייקים למיניהם, פטה, שלל נקניקיות, איברים פנימיים ואפילו חומוס.
מנות מומלצות: נקניקיית סליז - 38 שקלים, מטיאס בג'ין עכו - 22 שקלים.
מנזר

מנה במנזר
סוס מנצח כבר שנים. מנזרצילום: תומר אפלבאום

יודל'ה
האח הקטן והשובב של מחניודה הוא ללא ספק אחד המקומות הכי כיפיים בירושלים. מדובר בבר גדול ומרובע שחובק את המטבח של המקום, כשהצוות מבשל, מברמן, מגיש ומנגן על סירים ומחבתות עם המוזיקה הקצבית שמתחזקת אל תוך הלילה. למרות שכיף מאוד לשבת על הרחוב, מומלץ גם להצמד לבר, שם הצ'ייסרים עפים בקצב מסחרר.
מה בתפריט: כמו במסעדת האם, גם התפריט ביודל'ה נשען על כל הטוב מהשוק הסמוך. התפריט משתנה מדי יום ומגיש מנות קטנות בסגנון ים תיכוני. יש קוקטיילים, יין, בירות ודיספליי בר סטנדרטי. כל אלה יעזרו לכם עם מנות של פולנטה או קרפצ'ו, ואם באתם רעבים יותר - תוכלו להזמין סטייק מלווה במח עצם, או פילה דג.
מנות מומלצות: פולנטה - 53 שקלים, קרפצ'יו בקר - 56 שקלים.
יודל'ה

מעיין הבירה
מוסד ותיק שפתח את שעריו בשנת 1950, כבית משקה ומאכל לעובדי נמל חיפה התשושים והרעבים. 67 שנה לאחר מכן, זה נראה שהרבה מרוח התקופה ההיא השתמרה במקום, שכמעט ולא השתנה. האוכל והשתייה, אגב, גם הם שומרים על אותו פאסון מזרח אירופאי עתיק. המקום פתוח בכל יום למעט שבת עד השעה 17:00, מלבד ימי שלישי (אז פועל בשעות הערב בהזמנת מקום בלבד) וחמישי, בהם כל הרחוב מתמלא בשולחנות ארוכים ויוצא לחגיגה אל תוך הלילה בליווי מוזיקה מאת להקת הבית, קוסטיצה.
מה בתפריט: בירות מעולות. מבחר הברזים הוא עצום והבירות מוגשות תמיד קרות וטריות. בגזרה הקולינרית - חגיגה. החל ממיני דגים כבושים וממרחי איקרה וכבד, עד למגוון כיסונים מאודים או מטוגנים וממולאים בכל טוב. בנוסף תוכלו למצוא כאן פסטרמות, נקניקיות ונתחים מעושנים - הכל בתוספת הרים של שום.
מנות מומלצות: כיסוני בשר - 25 שקלים, פסטרמה לבנה - 60 שקלים, קבב רומני - 50 שקלים.
מעיין הבירה

מנה במעיין הבירה
להזיל ריר. מעיין הבירהצילום: חגי פריד

העוגן
החיפאים חזקים בלשמר מוסדות קולינריים ומסורות שתייה, וזה ניכר גם בזכות העוגן, שיש הטוענים שהוא הבר הוותיק ביותר בישראל, מה שאוטומטית הופך אותו למגניב, אבל לא רק. הוא הוקם ב-1942(!), פניו לים ולנמל חיפה, והוא מעוצב בהשראת ברים אנגליים. העוגן אפוף באווירה קסומה, כמעט אגדית, ותוכלו לשמוע אינסוף סיפורים מעניינים על באי המקום והצוות, בעיקר מפי חברי הפרלמנט החביבים שפוקדים את המקום כבר 40 שנה.
מה בתפריט: המקום מתמחה בבישול בשרים, ומציע מגוון רחב של קוקטיילים, בירות, יינות ובעצם כל משקה דיספליי בסיסי, וקצת מעבר. תפריט האוכל מציע כריכים מפנקים, פלטות חלוקה של גבינות ובשרים, סטייקים, סלטים ועוד.
מנות מומלצות: סנדוויץ' הרוסטביף המיתולוגי - 65 שקלים, פלטת פסטרמות - 97 שקלים.
העוגן

העוגן בחיפה
אוכל ואווירה קסומה של פעם. העוגן בחיפהצילום: Roshianu & Moloko

גמברינוס
גמברינוס הוא סוג של תופעה שיכולה להתקיים אך ורק מחוץ לגבולות תל אביב. מהפתיחה בשעות אחר הצהריים המוקדמות, המקום מלא בחבורות של צעירים שבאו ללגום בירה מהמבחר האדיר במקום, או באשדודים רעבים שבאו לסעוד באחד הפאבים עם המנות הנדיבות ביותר באזור. אל תצפו להרבה הוד והדר, וזה חלק מקסם המקום: שולחנות עץ כבדים, מזכרות בירה, והרבה הרבה, ובכן -  בירה.
מה בתפריט: מעל 15 בירות מהחבית מכל הסוגים והמינים. אין תפריט אלכוהול, אבל יש צוות מיומן שיעזור לכם לבחור בירה על סמך טעמכם האישי. מנות האוכל עצומות, רחוקות ממה שהתרגלתם ברדיוס התל אביבי. אם ציפיתם לאוכל ברים טיפוסי, תגדילו את הציפיות פי מאה, כי כאן תמצאו מנות סטייקים אדירות, ספייר ריבס וקדירות מהבילות של שרימפס בחמאה ושום. רצוי להגיע רעבים.
מנות מומלצות: שרימפס בחמאה ושום - 60 שקלים, 650 גרם אנטריקוט מיושן - 120 שקלים.
גמברינוס

שרימפסים בגמברינוס
שרימפס אלוהי בגמברינוסצילום: יוליה ניקנקין

בנג'י
הבר הסטודנטיאלי שומר כבר חמש שנים, מאז פתיחתו, על סטנדרט גבוה, בתחום האוכל בפרט ובתחום ההרמות בכלל. באמצע השבוע אפשר ליהנות מדרינק (או, כנראה, כמה) וממוזיקת פופ ומיינסטרים מקפיצה, ובימי שישי ממסיבות הצהריים המפורסמות. הצוות לבבי, הקוקטיילים טעימים והאוכל משובח, וכנראה בגלל כל אלה מומלץ להגיע בשעות הערב המוקדמות - אחרת כנראה שתתקשו למצוא מקום.
מה בתפריט: קוקטיילים ייחודיים וקלאסיים (בחורף יש סנגריה), שלל בירות מהחבית, מבצעים משתנים על צ'ייסרים, ותפריט אוכל המציע כריכים מצוינים, סלט טאבולה וסלט פאתוש, ואפילו גלידוניות.
מנות מומלצות: כריך BLT - 37 שקלים, פטאטאס בראבאס - 29 שקלים.
בנג'י

בנג'י
בנג'י. קראחנות ואוכל משובחצילום: בועז פרדקין

מוזה
המוזה בערד הוא סוג של תחנת חובה למי שנקלע לאזור בדרכו צפונה או דרומה, ומשמש בית חם לשתייני האזור וחובבי כדורגל (במקום מקרינים משחקים ומאות צעיפים תלויים על התקרה). הבירות שנמזגות כאן מטופלות באהבה, ומוגשות תמיד בכוסות קרות. גם האוכל, שרובו מהעדה הבשרית, טעים ויכול לנחם את לבו של מי שנקלע למדבר.
מה בתפריט: בירה שנמזגת ומוגשת בכוס הייעודית והתחתית שלה ומגוון של 30 סוגי וויסקי. תפריט האוכל מציע כאמור הרבה בשר, כריכים, וגולש גם אל תחום הפסטות והסלטים. מומלץ להצמד לבשר וללכת על אנטריקוט מיושן במקום.
מנות מומלצות: כריך רוסטביף - 48 שקלים, סטייק אנטריקוט 300 גרם - 130 שקלים.
מוזה

בר המוזה בערד
בר המוזה בערד. מעוררים בנו השראהצילום: אילן אסייג

אגנס המקורי
הבר השכונתי בהוד השרון שאין אחד מהאזור שלא מכיר ואוהב. המקום מעוצב בהשראת ברים איריים, והאווירה בו ביתית ומשפחתית. הדגש במקום הוא על הבירות, כשבכל שבוע יש "ברז מתחלף" עם בירה מעניינת אחרת. בנוסף, האגנס מארח הופעות של מוזיקאים שונים, החל מאמני אינדי דרך להקות מקומיות ועד זמרות וזמרים מהמיינסטרים.
מה בתפריט: לא פחות מ-21 בירות שונות, מגוון רחב של משקאות דיספליי ואם אתם מתעקשים על משהו אחר - יכינו לכם קוקטייל קלאסי כלשהו בכיף. חמישה סוגים של המבורגרים מצוינים, פיצות נהדרות, נשנושים כמו נאגטס ופיש & צ'יפס, ואפילו כמה מנות טבעוניות.
מנות מומלצות: המבורגר אוזי - 62 שקלים, קלאמרי בציפוי פריך - 61 שקלים.
אגנס הוד השרון

אגנס הוד השרון
אגנס הוד השרון. המבורגר ובירה מעולם לא נראו טוב יותרצילום: אור ויז'ניצר

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ