אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אקסטרא ברוט: הבירה מעולם לא זכתה ליחס כזה

מקום קטן וממוקד מטרה, טיפול נכון ומסור בבירות, ומנות שיודעות מה הן עושות - האח הקטן של הברוט לא נופל לקלישאות של אינטימיות, ועדיין משרה אווירה של אהבה אמיתית

תגובות

"היום התחלתי לשתות בשעה ארבע בצהריים", "באמת? יפה, התחלת מאוחר היום" - זאת השיחה שנשמעה מצידו השני של הבר הקטנטן, בעוד ששאר הבליינים איכלסו את השולחנות הגבוהים והמעטים לאורך החלל הפצפון. מעבר לזה, אין עוד הרבה מסביב - על הקיר רשום התפריט בגיר, וזהו. ברקע התנגנו להיטי רוק וראפ, סוג של מוזיקת ברים שהיא גם מינימלית אבל נעימה ובווליום שמאפשר לך לספר מה הספקת לעולל לכבד שלך היום. האוכלוסיה היא יותר בוגרת מהמקובל בצד הזה של תל אביב, ובאופן כללי יש הרגשת חברותא של בית מרזח. לאקסטרא ברוט (או בקיצור, ל-א"ב) לא מומלץ להגיע בחבורה של יותר מ-4 אנשים, אלא יותר עם החבר הזה שכשאתם יוצאים איתו לשתות, חברה שלכם מגלגלת עיניים כי היא יודעת איך זה ייגמר.  התחושה הכללית על הבר האינטימי היא שאלה העומדים מאחורי הבר מבלים לא פחות מאלה שיושבים מלפניו, ולעיתים אף לא פחות שיכורים. בא"ב לא מעשנים, מה שכנראה גם תורם לטעמה של הבירה שעליה עוד ידובר רבות בהמשך, אך מחייב את מי מאיתנו שמעשן לצאת החוצה. המלצה שלנו לבעלי המקום - שימו איזה מדף נחמד בחוץ עבור הכוסות שינוחו בכיף, בזמן שאנחנו מדליקים סיגריה. הא"ב הוא מהמקומות האלה שזועקים בלחש "אני חמארה, בוא תשתה כאן, עזוב אותך משטויות". משהו בעובדה שהמקום לא מתיימר להיות משהו שהוא לא, מרחיב מאוד את הלב לאנשים שרק רוצים לשתות את הבירה שלהם במקום איכותי, בעוד שלאחרים הוא עלול להראות דליל ולא מתאמץ במובן הרע של המילה. אבל זאת כנראה ההצהרה - רוצים מגה בר עם די ג'יי לראות ולהיראות בו? לכו לדיזינגוף, לכאן באים לשתות.

העכבר השיכור נותן: 7 לאווירה של בית שתייה לפי הספר

A photo posted by @natanspivak on Apr 21, 2016 at 12:57pm PDT

על אף שיש כמה יינות בודדים בתפריט, יין הוא לא המשקה הרווח פה. בשביל זה אפשר לשבת בברוט הצמוד וליהנות מיינות נהדרים, אבל כאן הבשורה היא הבירות. במקום מוזגים סטלה וגינס בלבד, ושימו לב ליחס האישי - כל בירה נמזגת אך ורק לתוך כוס שנשטפה רגע לפני ההגשה בכיור מיוחד עם מים זורמים, על מנת לשמור על רעננות וניקיון משומנים. ואכן, הסטלה שהוזמנה הייתה פשוט מושלמת – קרה, טרייה, קרמית, מרעננת, והזכירה לי בירה שעדיין נמזגת בכמה שרידים אחרונים שנשארו באזור שוק לוינסקי. מדובר בחווייה שחובב בירות יעריך מאוד, ומרוב שהיא מענגת, היא מאפשרת בקלות לסיים כל כוס בכמה לגימות בודדות. ברגע שתצרפו אליה צלוחית קטנה מהחמוצים של נתן ואיזה צ'ייסר וודקה קפואה שנמזג עוד לפני שתספיקו לבקש, תקבלו את החבילה המהנה ביותר לשתייה. נתן (מהבעלים של המקום) הוא האחראי על החמוצים הנהדרים, ובמיוחד על הפלפל החריף הקראנצ'י שקצר הרבה מחמאות.  מעבר לבירה יש בברוט מבחר אלכוהול מצומצם, אבל כזה שנבחר בקפידה. במקום תמצאו נוכחות מרשימה של סינגל מאלטים, כמה קוניאקים מעניינים, וכמובן מקפיא עמוס בכל טוב, כולל הוודקה "בולבאש" שהיא תגלית משמחת.

בכל תרבות גדולה אוכלים משהו קטן ליד הדרינק. חלק קוראים לזה מזטים, חלק קוראים לזה טאפאס, וחלק קוראים לזה זקוסקה - בא"ב מחליטים להמשיך את המסורת המהוללת ולהגיש מנות בר קטנות ולא מתחכמות יותר מדי, שהולכות מעולה עם בירה קרה או כוסית וודקה לידן. התפריט הקטן בא"ב רשום בגיר על הלוח, ותאמינו או לא - כולו יוצא מתוך הבר הקטן. אל תצפו לשבת פה לארוחת ערב, מדובר בתפריט ממוקד שבא לעשות כיף לאלכוהול. לצד קלאסיקות כמו סלט קיסר או תפוח אדמה עם שמנת ופטריות (שלא נאמר מוקרם) תמצאו מנות יותר ייחודיות שקורצות לאח הגדול מעבר לקיר, כמו החזיר הקוריאני וכריך הרובננקו. ואיך אפשר חמארה בלי מטיאס? אי אפשר. כאן מגישים את המטיאס של מוסי, שעל פי נתן (שחיבתו למאכלים כבושים כבר בוססה) הוא המטיאס הכי טוב בעולם. לשולחן הגיעה פלטת נקניקים וברוסקטת שפרוטים, וכמובן עוד חצי סטלה (כי בכוס הראשונה כנראה היה חור או משהו). בזמן שהמתנתי לבירה, שמתי לב שהיא הקציפה יתר על המידה בעת המזיגה. רגע לפני שהתבאסתי, הבירה המוקצפת נשפכה, הכוס נשטפה בשנית ורק אז הבירה נמזגה שוב - זה סוג התשומת הלב שנותנים על הבר בברוט. צלחת הנקניקים הייתה קטנה אבל כיפית, וכללה שני סוגי סלמי יבשים ושמנוניים בדיוק במידה הנכונה, עם חרדל וכמה טוסטים. ברוסקטת השפרוטים נחתה בצלחת בצורת שני טוסטונים עם ממרח שפרוטים שהיה קרמי ומרוכז.

העכבר השיכור נותן: 8.5 על תפריט מינימלי של בדיוק מה שצריך ולא יותרבדיוק מה שצריך ליד אלכוהול. צלחת נקניקים

אם הברוט הוא האח הגדול והיותר אינטליגנטי, זה שבא להציע לנו קולינריה ויינות מעניינים, אז הא"ב הוא האח הקטן והשובב שפשוט בא לעשות כיף. נכון שלא מדובר במקום גדול (בלשון המעטה), ואין פה בשורה פורצת גבולות בתחום הברים, אבל כן מדובר בבר פשוט והגון, כזה שאנשים שאוהבים לשתות הקימו אותו, ואנשים שאוהבים לשתות באים אליו. על אף היותו מקום קטן, הא"ב מצליח לחמוק מקלישאת האינטימיות. הוא פשוט מקום חברתי, כזה שכיף לעצור בו לכמה בירות ונשנוש אחרי העבודה, לחזור הביתה בראש טוב ולהרהר בסרטים של טרנטינו, ובזה שמייק הפעלולן, לא בהכרח לגמרי צדק.העכבר השיכור נותן: 8.5, ובוחר לסיים בהמלצה לנתן ללכת בעקבות ליבו בכל מה שקשור לחמוצים

חצי סטלה פעמיים – 60 שקלים צלוחית נקניקים- 32 שקלים חמוצים של נתן - 12 שקלים ברוסקטה שפרוטים - 19 שקלים צ'ייסר זוברובקה פעמיים - על חשבון הביתסך הכל: 123 שקלים אקסטרא ברוט - נחלת בנימין 36, תל אביב

*#