יודל'ה: מושלם באופן לא מתאמץ

חוויית השתייה (קאווה) והאכילה (פולנטה) ביודל’ה מהנה על סף המושלמת, ואת כל זה הם עושים שם בחן ובצורה שנראית קלה במיוחד

עכברית ברים, עכבר העיר ירושלים
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עכברית ברים, עכבר העיר ירושלים

כמו בכל הסדרות האמריקאיות המוצלחות החלטתי שגם לי מגיע תקציר של הפרקים הקודמים. ובכן, בשבוע שעבר התחלתי לספר על עלילות חברתי האמסטרדמית בארץ הקודש, אך אפילו לא הספקנו לומר את שלוש המילים: ‘לגליזציה לסמים קלים’, וכבר היא מתעופפת מכאן ומותירה את גברי העיר שבורי לב, בעיקר את אלה העובדים בדוכני השניצלים שאותם היא מקפידה לפקוד. הוחלט לערוך לה דרינק לפרידה. לצורך העניין הוזעקה מתל אביב הרחוקה אחותה כדי להצטרף, לאחר שהותירה שובל של לבבות שבורים באזור מישור החוף, בעיקר בדוכני השווארמה שאותם היא מקפידה לפקוד. » יודל’ה - בית יעקב 11» מחניודה - בית יעקב 10החלטנו ללכת ליודל’ה. שמענו שהמקום מבטיח רבות ורצינו לבדוק אם הוא גם מקיים. בדרכנו עברנו ליד הרכבת הקלה, מה שהביא את האמסטרדמית לעצור ולקרוא: “תראו, אנשים ממש עולים עליה!”, כאילו היא לא מתגוררת בעיר שבה יש רכבות בכל פינה ובאנשים שעולים עליהן. נאלצנו לגרור אותה בכוח, לעבר היודל’ה. השמועות אמרו שבסופי שבוע המקום מפוצץ, לכן בחרנו להגיע בערב באמצע השבוע ובשעה מוקדמת יחסית. הבר הוא אחיו הקטן של מסעדת מחניודה שהתפרסמה ואפילו זכתה למערכון בארץ נהדרת. במקום יש בר בצורת ח’ כשבתוכו נמצא למעשה המטבח, כך שהמנות מוכנות מול עיני היושבים. השמועות אומרות שככל שיורד הערב, הצוות גם מתופף על הסירים ומופקד על המורל. העיצוב במקום נוטף שיק לא מתאמץ. איכשהו הם מצליחים לגרום למחבתות ולסירים שתלויים מעל החלון להיראות מגניב. ישנו קיר אחד שעליו כל מיני משפטים, קיר שעליו כל מיני בקבוקי יין וקיר שעליו אריחים בכל מיני צבעים, והכל נראה מצוין. הצוות היה חברותי מאוד, ואחרי שקיבלנו תפריטים בדקו איתנו כמה פעמים אם אנחנו רוצות להזמין, אך האמסטרדמית עדיין היתה מושפעת מחוויית הרכבת, והיתה צריכה דקה כדי להתאושש. התפריט מותאם גם הוא לוויב של המקום. תפריט המשקאות מעוצב כמו מחברת ולכל קטגוריה יש כיתוב משעשע. יין לבן יבש, לדוגמא, זה ‘אלי לוזון סטייל’, וגם בתפריט האוכל ישנן הגדרות משעשעות כמו: ‘מכירים עוגת גבינה? אז זה יותר מגניב’ או ‘שרימפס התקף לב. אתם אוכלים והקרדיולוג יוצא לחופשה באלפים השוויצריים’. מבחינת ההיצע, תפריט האלכוהול עשיר, עם דגש על סוגי יינות על חשבון הבירות. מהחבית אפשר להזמין רק סטלה או טובורג. תפריט האוכל מציע מנות טאפאס מתוחכמות על גבול המתחכמות כמו טרטר פילה על קרפצ’ו חציל. אנחנו בחרנו להזמין פולנטה וקאווה. לקאווה לקח קצת יותר זמן להגיע מהמצופה, והיא גם לא היתה לחלוטין מצוננת. עם זאת, היא היתה באמת דה לוקס, כפי שהבטיח התפריט. הפולנטה מגיעה כשעליה ארטישוק ובצל ירוק עם שמן כמהין, אך השוס האמיתי היה הרגע שבו חבש השף קסדה והבעיר את המנה לנגד עינינו. הפולנטה היתה מעולה, ובהחלט היוותה פרידה ראויה עבור האמסטרדמית. לצדה הוגש בגט פרוס שהיה נחמד אך לא מדהים. זה היה זמן לסיכומים. אני חשבתי שהמקום הוא קצת כמו קייט מוס של הברים. מושלם באופן לא מתאמץ. ולפתע, אולי בהשפעת הקאווה או אולי היה זה אפקט הרכבת הקלה אבל פתאום האמסטרדמית אמרה: “אולי, בסופו של דבר, אני אחזור לירושלים”.   

» יודל’ה - בית יעקב 11 אז מה היה לנו שם?

פולנטה - 56 שקלשלוש כוסות קאווה קמפו וייחו - 63 שקל

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ