"קיבוץ על החוף": קיץ מסוג שהיה כאן כבר פעם

שחקן חדש ומפתיע בחיי הלילה של העיר מבטיח מחירי אלכוהול מוזלים באופן משמעותי, ומקיים. אמנם גזרת האוכל חלשה משהו, אך הלוקיישן מנצח

נועם סומך
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
נועם סומך

"זרעי קיץ נישאים ברוח, מעירים זכרונות, מעוררים ערגונות, זרעי קיץ באים בנחיריים ורומזים איזה קיץ הולך להיות", מילותיו האגדתיות של מאיר אריאל מהדדות מעל גלי האתר ומסמנים את המובן מאליו, הקיץ כבר איתנו. עם בואו של הקיץ, חיי הלילה בראשון לציון מתחילים להתעורר מתרדמת החורף וזרעי הקיץ מתחילים לנבוט ולצמוח בדמותם של מועדונים ומקומות בילוי חדשים. הכוכב הגדול של העונה החמה הוא ללא עוררין חוף הים של העיר המתעורר לחיים ובכל קיץ מושך אליו, כפרח מלא צוף, את פרפרי הלילה לבילוי בבריזה המלטפת של חוף הים.אירועים בראשון לציון - המדריך המלאהשחקן החדש של חיי הלילה בעיר הוא קיבוץ על החוף, בר חדש המביא איתו את חזון הדמוקרטיזציה של האלכוהול או במילים אחרות, הקיבוץ כאן במטרה להוזיל את מחירי האלכוהול באופן משמעותי. הרעיון המוביל הוא פשוט, אנשים יכולים לשתות ולבלות בחוף הים מבלי לדאוג שבסוף הערב יגיע חשבון מנופח. לא מדובר בעוד סיסמא ריקה מתוכן, מחירי האלכוהול בקיבוץ באמת זולים, שליש גודלסטאר (15 ש"ח), וודקה רד בול (19 ש"ח), למברוסקו (21 ש"ח) וציסר ערק (8 ש"ח), אלה, רק דוגמאות בודדות למחירים המוזלים של הדרינקים בקיבוץ. אך בכדי להינות מהמחירים הזולים תיאלצו להיפרד מ20 ש"ח בכניסה באמצע השבוע ומ30 ש"ח בסוף השבוע.מגשימים את החזון הקיבוצי (צילום: נועם סומך)מבדיקה שערכתי, מסתבר שהרעיון הקיבוצי כבר איתנו זה זמן מה. לפני שני קייצים, בעת המחאה החברתית, החליטו בגוטה בר לשנות את חוקי המשחק ופתחו את 'ליין הקיבוץ',  בו האלכוהול זול בצורה משמעותית. הליין, שנחל הצלחה, הביא עמו את ההכרה כי ניתן למכור אלכוהול במחירים שווים לכל נפש ועדיין להתפרנס בכבוד. וכך חזון הקיבוץ החל לקרום עור וגידים והפך מליין לבר חדש. גם בתפריט האוכל של הקיבוץ תמצאו מחירים שווים לכל כיס, עם מנות כמו נאצוס (19 ש"ח), כנפיים ברוטב צ'ילי מתוק (29 ש"ח) או המבורגר (49 ש"ח) כל אחד יכול למצוא משהו שמתאים לו. מכיוון שהגענו עוד בשלב ההרצה של המקום קשה עדיין לתת חוות דעת מלומדת, אבל בהחלט ניתן לומר שהאוכל הוא לא גולת הכותרת של המקום אלא דווקא נקודת החולשה הבולטת שלו. אם הקיבוץ ירצה לקבע מעמד של קבע בעיר, יהיה עליו לשפר את המנות המוגשות לקהל הלקוחות, אחרת גורלו צפוי להיות מר כגורלה של התנועה הקיבוצית כולה. באשר לאווירה בבר החדש, הקיבוץ בא להחזיר עטרה ליושנה, כלומר, החלום הקיבוצי של היזמים הוא מקום שלא מתקשטים ומתפנפנים אליו לפני שבאים, מקום בו הסלקטורית לא מבקשת מהמגיעים לשלוח 'SMS', מקום בו לא צריך קשרים כדי להיכנס. מסוג המקומות המעודדים סגנון טבעי, לא מתאמץ, פשוט וזורם. זהו לא בר שמתאים לאנשים שבאים לראות או בעיקר להיראות.» הסמטה 41: הבר החדש מכניס הרבה שיק לחיי הלילה של ראשון לציון» 55 Drafts & More: מקדש הבירות החדש בראשון לציון» פנטהאוס על הים: MILA ביץ'» מסעדת באריו דה טאפאס: כמעט ברצלונה» מסעדת "טוקו": טיול על הגבוללסיכום, עם המיקום אידיאלי מעל הטיילת של חוף ראשון במרפסת נוף שטופה בצבעי החוף, מתקבלת כאן בריזת ים קרירה ומצננת שמאפשרת כיף גדול לשבת וליהנות מאוד דרינק טוב ולא יקר, מאנשים שמחים, מנרגילות גבוהות וממוזיקה טובה. האווירה נקייה מגינונים מיותרים, הים מול העיניים ומחירי אלכוהול מזכירים את שנות התשעים. וכמו שפתחנו כך גם נסיים, עם מילותיו של מאיר אריאל שמקבלות משנה תוקף כשזרעי הקיץ רומזים איזה קיץ הולך להיות " קיץ מסוג שהיה כאן כבר פעם, אמרתי בא קיץ - קיץ חזק".

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ