יעל גזית

תל אביבים הם קצת כמו ניו יורקרים - הם סובלים ממקרה קשה של גאוות שכונות. אלה מהצפון הישן בזים לשבורים מדרום העיר, האליטיסטים מאזור לב העיר נגעלים מהסחים בצפון, ואלה שיושבים עמוק בדרום לא מבינים בכלל מה רוצים מהם אי שם מעבר לגן החשמל. לכל שכונה האופי שלה, הדיירים שלה ומקומות הבילוי שלה, וכל אחד נשבע ששלו היא הכי טובה. עם זאת, השכונה עם הכי הרבה אופי כנראה, לטוב ולרע, היא פלורנטין. קצת כמו כוסברה, אלה שאוהבים אותה מטורפים עליה ואלה שלא, לא מוכנים אפילו לסבול את הריח. העובדה שפלורנטין היא שכונה של ברים היא ידועה, אבל כמה היא מחוברת למה שקורה בשאר העיר? זאת כבר שאלה אחרת. יצאנו לטיול לילי בפלורנטין לחפש את החדשים שנפתחו, הישנים ששופצו, ואלה שלא שונו במאום.

» מה עושים היום - לוח האירועים המלא
» ברים חמים בטבריה והכנרת
» הברים המומלצים ברחובות
» מדור לילה - לכל הכתבות
» באר שבע על המפה: רשימת הברים המובילים

פרח השכונות: שאפל בר

יותר שכונתי מזה לא תמצאו. השאפל הוא בר קטן וביתי שיכול לאכלס כ-70 שתיינים. החמימות פה מורגשת מיד, החל מהאווירה החברותית מצד הצוות הנעים והקהל השכונתי, ועד לבדיחות והפאנצ'ים הקטנים בתפריט. כל ערב תמצאו פה מוזיקה מתחלפת שנעה בין הרוק לפופ וגולשת גם לישראלית. המקום מחולק בהתחשבות לאגף ראשי ולחדר מעשנים.
מה שותים: על התפריט רשום "צמאים? תשתו בירה". אז אמנם יש תפריט אלכוהול מגוון וגם כמה קוקטיילים נחמדים, אבל פה הדיבור הוא בירה. בין המומלצות הן בירות מתחלפות ממבשלת ג'מס המקומית (36 שקלים לחצי ליטר). כל הבירות מגיעות בגדלים שנעים משליש ועד לקנקן של ליטר, ומבצעים יומיים מתחלפים כמו 1+1 בימי ראשון ושלישי ללא תחתית הופכים את העסק לממש משתלם.
מה אוכלים: התפריט הוא גן עדן למאנצ'יס ומחולק למחלקות: טאפאסים (מטיאס, עלי גפן, קרפצ'יו סלק - 29-36 שקלים), סנדוויצ'ים (רוסטביף, שניצל, סלופי ג'ו - 49 שקלים) ונשנושים נוספים (פיצה, נאגטס, שניצלונים וטוסטים - 45 שקלים). בכל המחלקות ניתן למצוא אופציות נהדרות לצמחונים וטבעונים.

» שאפל בר - לכל הפרטים

ערב משחקים. שאפלצילום: דוד ששון

רוק 30: פלורנטין 10

מדובר באחד המקומות היותר נעימים ונוחים בשכונה, אולי בזכות העיצוב המינימלי, הצבעים החמים וההשקעה בספות מפנקות וכיסאות בר נוחים ביותר, ואולי בזכות האווירה הטיפ-טיפה יותר בוגרת שמאפיינת את המקום. התאורה הנעימה והמוזיקה בווליום ובגוון המתאים (פופ נעים, לטיני ורוקנרול) הופכים את המקום לאופציית בילוי טובה גם לאלה שחצו את קו גיל ה-30. פלורנטין 10 פתוח 24/7 ומגיש עסקיות בשעות 12:00-17:00, ו-happy hour בשעות 17:00-21:00 של שליש+שליש על בירות מהחבית, ו-15% הנחה על אלכוהול (לא בקבוק/קראף). 
מה שותים: קנקני 1.5 ליטר גולדסטאר/ מכבי 7.9% ב-73 שקלים, הייניקן/אנפילטרד ב-75-88 שקלים עבור 1.5 ליטר. כל יום שני ללא תחתית בשעות 21:00-03:00 וזה כולל 59 שקלים גולדסטאר 69 שקלים לכל בירה אחרת 79 שקלים או יין אדום/לבן ושותים ללא תחתית.
מה אוכלים: בפלורנטין 10 מוגשות ארוחות בוקר מפנקות כמו בוקר אירי (57 שקלים) שכולל נקניקיות, ביצים, סלט ירוק, עגבניות צלויות, גבינה צהובה, לחמים ושתייה. שקשוקות מכל הבא ליד, מחצילים ועד פלפלים חריפים (החל מ-49 שקלים), בלילה אפשר ורצוי למנצ'ס המבורגרים (57-63 שקלים) ומנות פסטה ממכרות (החל מ-41 שקלים ועד לספיישלים מתחלפים במחירים משתנים).

» פלורנטין 10 - לכל הפרטים

יושבים בפינה. פלורנטין 10צילום: אביעד הרמן

נשפכים לרחוב: לני'ס 

בר מסעדה בן 18 שנותן בראש בלילות השבוע ומארח קבוצות רועשות שאוהבות לאכול טוב וגם מציע לדייטים נרגשים לשבת בחוץ על כיסאות בר גבוהים. צעירי פלורנטין מוזמנים לבלות בשעות השמחות כל יום מהפתיחה מ-18:30 עד 21:00, ובימי ראשון ההאפי האוור כולל את האוכל. גם אנשים מחוץ לעיר ותיירים יושבים בלני'ס ומרעישים את הרחוב מול משחקי הכדורגל המוקרנים על מסכי ענק ושואבים גם סתם עוברי אורח רנדומליים.
מה שותים: בירות מהחבית כמו סמואל אדמס, הייניקן, פאולנר, קסטיל רוז', מרפיס החל מ-28 שקלים.
מה אוכלים: קרפצ'יו רוסט - רצועות סינטה מיושנת, עם צ'ילי, בצל סגול וסלסת עגבניות ב-35 שקלים, שניצלים והמבורגרים (45-59 שקלים). 

» לני'ס - לכל הפרטים

טעים בפלורנטין. לני'סצילום: נופר בוגנים

הרכב מנצח לא מחליפים: אגנס

אגנס הוא מותג ידוע עם סניפים בהוד השרון ובתל אביב. אגנס הצעיר מפלורנטין לא מאכזב את השושלת, ומתוכנת להיות מקום של החבר'ה. מגיעים אליו בעיקר צעירים והוא יכול לבלוט בין הברים הגנריים של עוטף שוק לוינסקי עם האווירה הרגועה שלו. מה מתרחש באגנס? מדי פעם מתארח במקום באזאר מכירת בגדים יד שנייה, תצפיות משותפות של החברים על הגרפיטי המושקע מסביב ומבצע של 1+1 על חצאי בירות מהחבית כל יום בשעות 19:00-21:00.
מה שותים: אינסוף בירות במחירים נעימים לכיס (25-34 שקלים), כל הקוקטיילים ב-42 שקלים.
מה אוכלים: מבחר פיצות ב-47 שקלים, מבצע לייט של 1+1 על האגנס-בורגר אחרי 01:00.

» אגנס - לכל הפרטים

מתאים לשכונה. אגנס פלורנטיןצילום: זהר הוך

יורדים לסיני: הודנא

פלורנטין פינת סיני, בבר היחיד בישראל שבמרכזו עובר רחוב, ואפשר להחליט על הווייב המועדף באחד משני החללים. החלל הדרומי משמש על תקן הבר הכי זרוק במזרח התיכון שמארח כבר עשור, עם כיסאות ושולחנות עץ רעועים, בר פצפון וחריטות וקשקושים על כל קיר אפשרי, והחלל הצפוני מארח בכל ערב תוכנית אמנותית אחרת, החל מלהקות קאברים, דיג'ייז, וערבי סטנדאפ לחובבים. באים עם פיג'מה, משתכרים וחוזרים למיטה.
מה שותים: אניסים מהמגוון בתפריט (ערק אליאלי, אוזו 7, אוזו פלומרי, אוזו 12 - 26 שקלים), או וויסקי במחירים בהחלט נעימים (גלנפידיך, גלנליווט, לפרויג - 44 שקלים). יש גם בירות מהחבית ומבקבוק במנעד הסטנדרטי (22-35 שקלים).
מה אוכלים: חומוס, אדממה ונאצ'וס. זה הכל.

» הודנא - לכל הפרטים

מסיבת רחוב. הודנאצילום: נטע הראל

עד למקסיקו: מסקל

אחד הברים המקסיקנים הראשונים בעיר. הרבה לפני כל מסעדות הטאקו והבוריטו למיניהן, מסקל היה שם. העיצוב צועק מקסיקו - כתובות בספרדית וציורים של לוצ'דורים על הקירות ומוזיקה לטינית בווליום גבוה. בשעות 18:00-20:00 שמחים בהאפי האוור עם 1+1 על בירות ו-50 אחוזים בהזמנת קוקטייל שני.
מה שותים: בירות ספרדיות מהחבית כמו סאן מיגל אספסיאל וסלקטה - 28-34 שקלים לחצי ליטר, וגם מיצ'לדה - בירה ומיץ עגבניות עם תבלינים וטבסקו. מעבר לכך יש מבחר עצום של טקילות ומסקלים בהגשות שונות כמו מסקל IBA עם תפוז וצ'ילי ב- 34 שקלים וגם מרגריטות, קובה ליברה ושאר קוקטיילים קאריביים.
מה אוכלים: טאקוס במילויים שונים (32-36 שקלים), צ'ילי קון קרנה, אנצ'לדס וצ'ימיצ'נגות וכל מה שרק השם שלו במקסיקנית כבר פותח את הטבסקו מעצמו (32-56 שקלים).

» מסקל - לכל הפרטים

קפיצה קטנה למקסיקו. מסקלצילום: אלי כרמי

הוותיק והטוב: סאצ'מו

אחד הברים הוותיקים ברשימה שחוגג השנה 18 ומתהדר בכינוי "וויסקי בר". המקום תמיד היה מפלט לחובבי משקה איכותי, מוזיקת רוקנרול ואווירה נעימה ונטולת פוזות, מה שנקרא בעגה המקצועית - פאב. מי שלא ביקר הרבה זמן במקום ישמח לדעת שהוא התרחב ונוסף לו חלל נוסף, וציור הקיר האלמותי של נגני מועדון ה-27 עבר לקיר חדש, עם פרצופים חדשים שנוספו לו. אווירת מאורת הרוקנרול עדיין נשמרת במקום שהוא קול בדרכו שלו, גם אם לא צבעוני וצעקני כשכניו.
מה שותים: גינס (33 שקלים לחצי ליטר), סטלה (31 שקלים לחצי ליטר), טובורג (31 שקלים לחצי ליטר), וויינשטפן (33 שקלים לחצי ליטר) ומרדסו (37 שקלים לחצי ליטר)  כולן טריות וטובות מהחבית. בבקבוקים תוכלו למצוא גם מבחר בירות מעניינות כגון ברודוג מסקוטלנד, ג'מס המקומית ועוד (26-32 שקלים). כמובן שיש גם מבחר נחמד של רום, כמה טקילות, וודקות והרבה הרבה וויסקי, כולל מדף ה-39 שמציע וויסקי איכותי במחיר של 39 שקלים למנה.
מה אוכלים: פיצה, טוסט, פרעצל עם מטבלים, אדממה, נאצ'וס, פלטת ירקות - הכל צמחוני או טבעוני והכל ב-20-30 שקלים.

» סאצ'מו - לכל הפרטים

אווירת רוקנרול שקטה. סאצ'מוצילום: יח"צ

בירות מסביב לעולם: פרלה

הפרלה, שחוגג השנה 13 שנות האנגאובר, הוא עוד מוסד פלורנטינאי ותיק ואהוב הממוקם במרכזו של רחוב פלורנטין והוא כנראה הבר השכונתי הכי פחות שכונתי שקיים באזור. הוא לא זרוק וסטלני אך גם לא מפונפן ומצועצע, פשוט בית שתייה הגון עם בר גדול רחב ידיים וקירות בטון חשופים, כזה שהאלכוהול בו הוא התפאורה העיקרית. בשעות אחר הצהריים הווייב פה הוא דווקא בוגר ויותר של לקוחות קבועים, ולקראת הערב המקום תופס גישה יותר מיינסטרימית עבור גילאי 25 פלוס.
מה שותים: מתוך חדר הקירור המאוד מקצועי של הפרלה מוזגים מגוון מטורף של 24 בירות קבועות ומשתנות מהארץ והעולם המחולקות על פי קטגוריות של צבע. בפרלה יודעים לספר שככה רוב הלקוחות אוהבים לבחור את הבירה שלהם. בין השאר תמצאו בתפריט מלכה הינדית (35 שקלים לכוס גדולה) וויינשטפן (35 שקלים) ולה שוף (37 שקלים). בפרלה אמנם לא מוזגים בירה בכוס של חצי אבל גם לא מנסים להסתיר זאת - זה רשום ממש על התפריט וטוב שכך.
מה אוכלים: נשנושי בר טיפוסיים ונחמדים (החל מ-8 שקלים למנצ'ס). בנוסף יש גם פרעצל פריך (24 שקלים), נאצ'וס חם עם גבינת צ'דר ובצל אפוי (36 שקלים) ופיצות בעבודת יד (החל מ-44 שקלים).

» פרלה - לכל הפרטים

פינה חמה ברחוב פלורנטין. פרלהצילום: gil amir

הבר האולטימטיבי: מיידל'ה 

המיידל'ה, פאב תל-אביבי מסוג שכמעט חלף מהעולם, יצר לעצמו שם מפה לאוזן בעיקר בזכות תפריט האלכוהול המוזל שלו. הוא אמנם אפלולי וקטן, אבל מאפשר שיחות נעימות על הבר ובעיקר אווירה נטולת פוזה. מדי פעם מגיעות מסיבות להתארח עם ליינים של מוזיקה אלקטרונית, טראפ או סתם מסיבות חברים. הישיבה במיידל'ה מרגישה קצת כמו ליל הסדר - אתם יודעים מתי הגעתם, אבל אין לדעת מתי הלילה יסתיים.
מה שותים: במיידל'ה יש ארבע שעות שמחות מדי יום עם 1+1 כל הבר, תבואו בין 16:00 ל-20:00.
מה אוכלים: פסטות במגוון צבעים וטעמים (42-52 שקלים), המבורגרים וכריכים בשרניים כמו כריך ברוסט טלה (42-52 שקלים).

» מיידל'ה - לכל הפרטים

בר קטן עם התרחשות גדולה. מיידלהצילום: דויד ששון

ברלין בפלורנטין

בפינת המאנץ' המפוארת של חיים ויטל-הרב ידידיה פרנקל ניצב לו בר עם אופי ביתי בשם ברלין בפלורנטין. ראוי לפתוח את הבילוי עם משולש בפיצה ג'וספה ולסיים את הבילוי שיכורים עד כלות עם המבורגר בבנץ, בין לבין אפשר לשבת בבר הפינתי שמביא את ברלין לפלורנטין בכל הקשור למחירי אלכוהול מוזלים ומבצעי שתייה כמו 1+1 כל הלילה בימי ראשון ומסיבות בסופי שבוע. מורשתו של הבר השכונתי "ברחוב" שהיה כאן בתחילת העשור נשמרת ואפשר לבוא לברלין בפלורנטין גם עם נעלי בית. אפילו מומלץ.
מה שותים: מלכה אדמונית - 26 שקלים לשליש ליטר מהחבית, 32 שקלים לחצי ליטר מהחבית, בקבוק קסטיל רוז' ב-27 שקלים וקוקטיילים מכל העולמות ב-40 שקלים.

» ברלין בפלורנטין - לכל הפרטים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ