האפי האוור: מדריך לשעות שמחות בתל אביב

מהביסטרו הפריזאי של העיר, דרך הדיל שמציעה מסעדת היוקרה ועד האחות המקסיקנית של אחד מברי הקוקטיילים הטובים במזרח התיכון (וביקום)

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
משקה בהוטל דה ויל
ליבי שפרלינג
ליבי שפרלינג

תל אביב אמנם רחוקה מליישר קו עם אחיותיה שמעבר לים והתושבים כאן עוד לא סיגלו הרגלי שתייה מוקדמת, כמו שנהוגים במקומות אחרים בעולם. עד היום, משך מאה ועשר שנות שתייה תל אביבית, לא הצליחו פרנסי הכרך לבסס כאן תרבות שתייה הומה בשעות השמחות. נאמר זאת שוב, משך כל השנה נעים להתחיל לשתות מוקדם אבל כשבחוץ יש אור עד שמונה בערב זה נעים אפילו יותר. קחו לכם אחר הצהריים באמצע השבוע, צאו מוקדם מהעבודה ועצרו לאיזה דרינק. העיר מלאה מקומות שמבקשים לעשות נעים בחך ובראש ועוד יותר מזה, בכיס. דילים משתלמים על בירה, יין וקוקטיילים הם כבר עניין שבשגרה אבל כשיותר מקומות מתמיד מציעים גם הנחות משתלמות על תפריט האוכל, הערב הופך לחגיגה מוקדמת ונעימה אף יותר. בימים אלו של הקיץ הכבד, נעים במיוחד לשבור  את החום ולהשיב את הנפש עם משקה הגון, שמשתכשכות בו שתי קוביות קרח שמנות ולצידם צלחות קטנות של אוכל נא ונעים. אלו ההמלצות שלנו.

הוטל דה ויל – הלוקיישן הכי פריזאי בעיר מציע בראנצ'ים שווים ועסקיות צהריים שמאפשרות להתחיל לשתות מוקדם. בתפריט תמצאו מנות שמיישרות קו עם המהות כמו אויסטרים, בליני עם ביצי סלמון וקרם פרש, סלט קיסר, קרואסון במילוי שקדי עגל פריכים ואיולי לימון כבוש, טרטר עגל עם קוניאק, צלפים וחלמון ופאטה כבדי ברווז ועוף. המשקאות מושקעים במיוחד ושווה לתת צ'אנס למיסייה זי שתוכו מסקל, ליקר משמשים וצ'יפוטלה או מימוזה עם קמפרי, קרמו ופירות כתומים.

הדיל: 30% הנחה על כל התפריט (אוכל ושתייה), ראשון עד חמישי, בין השעות 17:00-19:00.

הוטל דה ויל
צילום: בן יוסטר

הוטל דה ויל, דיזנגוף 230, תל אביב.  

טי האוס  – אחד הברים החדשים בעיר, עליו כתבנו כאן עם פתיחתו, השיק לאחרונה חצר אחורית נעימה אשר פרנסי המקום רוצים שתחוש לכם כמו גינת תה קסומה לאכו, לשתות ולבלות בה. בתפריט: מנות כמו טום יאם שרימפס נודלס, באן ברווז מפורק, סלט עוף חריף, פופ שרימפס, ירוקים בסטימר עם חמאת סויה מותססת ושלל שיפודי יקיטורי לליווי האלכוהול.

הדיל: חצי מחיר על האוכל ו-1+1 על המשקאות והקוקטיילים, ראשון עד שבת (לא כולל שישי), בין השעות 18:00-20:00.

טי האוס
טי האוסצילום: ניר רן

טי האוס, אבן גבירול 26, תל אביב.

פונטנה – פונטנה היא גינת האפרטיבו החדשה מבית בר הקוקטיילים "אימפריאל" ורשת מלונות אטלס, הממוקמת בחזית מלון 65 על שדרות רושטילד. מוגש פה אוכל קליל וים תיכוני בביצוע מוצלח אבל המשקאות המשכרים הם גולת הכותרת. תמצאו פה יופי של משקאות אפריטיף קלילים מרחבי העולם, שפריצים לא שגרתיים ושילובי ג'ין אנד טוניק שיעיפו לכם את הסכך. בתפריט האוכל תמצאו מנות כמו סלט ניסואז עם טונה אורטיז וביצה חצי קשה, קרפצ'יו דג ים בצ'ימיצ'ורי שזיפים, כריך קורנביף עם חרדל, פרמז'ן ועגבניות לחות, ברוסקטה ארטישוק ובייקון וקינוחים כמו מילפיי מפורק או פרנץ' טוסט עם קצפת רכה.

הדיל: 30% הנחה על תפריט האוכל וכל המשקאות והקוקטיילים ב-29 שקלים בכל ימי השבוע בין השעות 18:00-20:00. 

פונטנה
פונטנהצילום: בן יוסטר

פונטנה, רוטשילד 65, תל אביב.

שחקי שחקי – הבר החדש שפתחו שמעון משל והשפית יהלומה לוי הפכה להצלחה כמעט בן לילה. לוי מגישה בו אוכל אישי ומרענן שמצליח להפתיע. בתפריט: מנות כמו סביצ'ה מוסר על פוקאצ'ה בטטה סגולה עם עשבי תיבול וקרם אבוקדו, טרטר לבנטיני עם יוגורט סומאק ופאנקו חזרת, חלת לובסטר מושחתת, לחם שאור עם בשר מפורק, איולי צ'יפוטלה, מיקרו רשאד ומלפפונים כבושים, מנה טבעונית של ניוקי טחינה וחציל שרוף חרפרף, מרווה, תרד ועגבניות לחות ועוד. 

הדיל: לאחרונה השיקו פה מעין דיל ערב מוקדם שמציע 30% הנחה על תפריט האוכל והאלכוהול במלואו, אבל יותר מזה, בשעות הערב תמצאו פה גם  תפריט ספיישלים מיוחד שמציע גם קטנות במחירים נוחים במיוחד. בין האחרונות: אויסטר גי'לרדו לימון עם סלסה חמציץ, סרדין כבוש בעדינות עם ריקוטה ביתית וסלסה ורדה, קרפאצ'יו בן גוריון ותות שאמי, רוסטביף חרדל עשבים ועוד. ראשון עד חמישי. 

שחקי שחקי
שחקי שחקיצילום: דן חיימוביץ'

שחקי שחקי, טשרניחובסקי 4, תל אביב.

קפה נורדוי – קפה נורדוי, תחת הנהגתו של שף עינב אזגורי, הוא מהמעוזות הנעימים בעיר בעת הזו. קרירות אירופאית נעימה מנשבת פה גם מקירות המבנה היפה ובמיוחד מתפריט האוכל הקלאסי.

הדיל: בכפיפה עם אירופה, נמכרים פה שלל משקאות קלאסיים ב-38 שקלים בלבד (זול יחסית למחירם פה) בימים ראשון עד חמישי, בין השעות 17:00-19:00, בין המשקאות: פורט לבן וטוניק, קמפרי סודה, מוחיטו, אמריקנו ועוד. לצד אלו, מוגש תפריט אוכל קטן ונהנתן ב-20 שקלים בלבד, אפשר למצוא בו למשל, אויסטרים, שרקוטרי וחרדל, ירקות ברוטב טונאטו, צ'יפס וחזרת או שעועית בובעס ובוטרגה, ולקנח בגבינה וריבה. 

קפה נורדוי
קפה נורדויצילום: אנטולי מיכאלו

קפה נורדוי, נחלת בנימין 27, תל אביב.

דיינינגס – לא תאמינו אבל אפילו בדיינינגס, אולי המסעדה הכי יקרה בעיר, נכונים לרדת אל העם או למעשה, לעלות אותו אליהם למרפסת. המסעדה צרה ואפלולית אבל מרפסת מטופחת, המשקיפה אל גגות העיר הלבנה, תגרום לכם להרגיש יפים ונכונים, במיוחד בשעת שקיעה ורודה.

הדיל: כל הקוקטיילים נמכרים פה ב-39 שקלים ומוגש תפריט אוכל שמחיריו (יחסית, יחסית) מהודקים במיוחד, בימים ראשון עד חמישי, בין השעות 18:00-19:40 . בתפריט: סלט סובה בויניגרט שומשום יפני (39), טרטר סלמון בויניגרט ואסאבי חלפיניו (63), שרימפס וירקות בטמפורה (54), מרק ספייסי מיסו פירות ים, צ'ילי, שום וכוסברה (34), מרק טבעוני של מיסו עם פטריות שימג'י ושמן כמהין לבנות (28), דג עונתי בטמפורה תה ירוק עם ירקות עונתיים ומלח תה ירוק (84 שקלים), באן שרימפס בטמפורה (39) ועוד.

כוסות שמפניה, בקבוק סאקה וסושי במסעדת "דיינינגס"
דיינינגסצילום: אנטולי מיכאלו

דיינינגס, נחמני 23-25, תל אביב.

בית קנדינוף – מתחם בית קנדינוף שוכן בבניין עתיק במרכז יפו ומשמש כמרכז צבעוני של קולינריה ואמנות. בסופי שבוע, מגישים פה בראנצ'ים מהמשתלמים בעיר אבל לאחרונה מציעים גם באמצע השבוע שעות חלון להנעים בהן את הזמן בלי לקרוע את הכיס. הביאו לפה את החברים שלכם מעבר לים ופנקו אותם. בתפריט: מנות כמו פרחי כרובים חמים עם לימון, עשבים וטחינה יוגורט, שווארמה דג עם טחינה עמבה ופוקצ'ה, מיקס דגי רשת מטוגנים על לאבנה חריף וסלסה שיפקה, מסבחה שעועית לימה עם זרעי כמון וכוסברה ליד לחם פרנה וקוקטיילים כמו ערק, מלפפונים ומנטה או טקילה, פסיפלורה, צ'ילי טרי, בזיל וליים.

הדיל: 40% הנחה על כל תפריט האוכל והאלכוהול, אפילו על בקבוקי יין שלמים ויין לקנות הביתה, בימים שני עד חמישי, בין השעות 17:00-19:00, 

סלטים, סביצ'ה וקוקטיילים ב"בית קנדינוף"
בית קנדינוףצילום: אנטולי מיכאלו

בית קנדינוף, הצורפים 14, יפו.

קפה אירופה – במסעדה הזאת, שמוגש בה בימים כתיקונם אוכל קלאסי מוקפד לצד בראנצ'ים מושחתים בסופי השבוע, הלכו עד הקצה. בתפריט הפינצ'וס המיוחד לשעות השמחות תמצאו צלוחיות של אבטיח, ברינזה ושאטה, חמון ומלון, חמון, לחמנייה ועגבנייה, במיה פאקורס מטוגנת, אנשובי, מוצרלה ועגבניה, נקטרינה בגריל וגבינת עזים עטופה פחם וערמונים, תירס הוואנה, פלפל פדרון מטוגן, סשימי סלמון ואננס, פוקאצ'ה שום קונפי וסלט קישואים, בצל סגול ואגוזים. במשקאות: טקילה ומרטיני ביאנקו עם אשכוליות אדומות וסודה, קלבדוס עם סירופ תפוחים וסודה, נוילי פרט עם סירופ קשיו, טיו פפה, מיץ תפויזם וסודה, ועוד.

הדיל: דיל שובר שוק של ממש במסגרתו נמכרים הקוקטיילים שצוינו במחיר אחיד של 20 שקלים, בימים ראשון עד חמישי, בין השעות 17:00-19:00. כל הקוקטיילים הללו הם שפריצים שרקחו חברי קבוצת האימפריאל; לצידם מוגש תפריט פינצ'וס, צלחות קטנות במחיר אחיד של עשרה שקלים בלבד. 

קפה אירופה
קפה אירופה צילום: תומר אפלבאום

קפה אירופה, רוטשילד 9, תל אביב.

קאב קם – הבר התאילנדי מיסודם של יריב ולק מלילי, בעלי המסעדה "בית תאילנדי" החל כילד השובב של סצנת האוכל התאי אבל התבגר מאז פתיחתו. היום כבר מוגשות פה עסקיות צהריים שוברות שגרה ותפריט סופשבוע מיוחד. ההאפי האוור הוא יוזמה מבורכת והוא מאפשר להתוודע לתפריט הקוקטיילים שבמקום לצד אוכל קטן ליד. בתפריט תמצאו מנות כמו דג ים כבוש במקום עם שאלוט וג'ינג'ר חריף, שיפוד כרעי עוף בקארי אדום תאי לצד רוטב תמרינדי חריף או סלט בקר חריף עם חלקי פנים בתיבול "איסאן" לצד סטיקי רייס. אל תוותרו על הקוקטיילים הרציניים שמוגשים פה.

הדיל: 30% הנחה על האוכל והאלכוהול, בימים ראשון עד חמישי, בין השעות 18:00-20:00. 

קאב קם
קאב קםצילום: יונתן בן חיים

קאב קם, לינקולן 11, תל אביב.

פר דרייר – הפר דרייר החל כבר יין קטן עם קצת אוכל ליד והפך למסעדונת אינטימית שמגישה אוכל של ממש, אותו ניתן ללוות בשלל יינות פתוחים לכוסות. מסתתרת פה אחת החצרות היפות בעיר והאווירה תמיד רומנטית ואינטימית משהו. התפריט נרחב למדי, אקלקטי והוא כולל להיטים כמו פטה כבד עוף עם פיסטוקים, ריבת בצל וטוסטונים, פיצה תרד, בשמל, בית עין וכמהין, סלט קיסר, שרימפס וארטישוק על הפלנצ'ה, סביצ'ה דגד ים בנוסח מדריד עם רוטב רומסקו וגבינת טולום, ריזוטו קארי ירוק, פסטה קרבונרה, נקניקיות צ'וריסו, צ'דר ושוויצרית על שוקרוט מעושן ובירה ועוד.

הדיל: ניתן לדגום את תפריט האוכל בלבד (לא כולל משקאות, קינוחים וספיישלים) ב- 50% הנחה, בימים ראשון עד חמישי, בין השעות 16:00-19:00. 

פר דרייר
פר דריירצילום: Ovlac

פר דרייר, בת עמי 7, יפו.

אל וסינו – הבר בקצה אבן גבירול, נפתח בהשראה ספרדית והוא מציע מנות טאפאס בינוניות לצד קוקטיילים יצירתיים, יין ובירות. פעמים רבות מארחים פה ערבי יינן ויבואנים שמציעים למזיגה בכוס יינות מאתגרים אז שווה לעקוב. בין הראשונות: עלי גפן על צזיקי, תירס במעטפת טמפורה ואיולי צ'יפוטלה, בּאן במילוי שפונדרה או דג קריספי, סלט פפאיה ירוקה, פלאפל כרובית עם יוגורט עיזים ועוד. בעיקריותף המבורגר מנתח אונטריב, פילה מוסר ים עם ניוקי ביתי, פיש אנד צ'יפס, ניוקי פטריות ועוד. בין המשקאות: סנגריה לבנה או אדומה קרה, דאקירי לואיזה, קפירינייה אשכולית ובזיליקום, מוחיטו, נגרוני ומרטיני שרדונה.

הדיל: 1+1 על קוקטיילים, יין ואלכוהול ולא פחות חשוב, מעין עסקית ערב בה על כל עיקרית מקבלים ראשונה חינם, בימים ראשון עד חמישי, בין השעות 18:45-20:00.

אל וסינו
אל וסינוצילום: דודו בכר

אל וסינו, אבן גבירול 192, תל אביב.

ראמה – בקינג ג'ורג' מסתתר אחד המקומות הכיפיים לשתייה. בבר הראמה תמצאו לצד פיצות מעולות שמוגשות בקרטון לטריבונה שמול גן מאיר גם קוקטיילים שלא לוקחים את עצמם ברצינות. בקוקטיילים, לכו על "זיליף" שתוכו וודקה, גויאבה ובזיליקום ועל "ראמה התשיעי" שמבוסס על טקילה ומתובל בקוואנטרו, ליקר סמבוק שחור ופלפל צ'ילי אדום חריף. בפיצות, נסו את הרומניה שמפציעה עם קרם תירס טרי וארטישוק או את הפיצה הירוקה שמעליה עלי תרד, קישואים ופרמז'ן.

הדיל: 30% על כל תפריט האוכל והאלכוהול, בימים ראשון עד חמישי, בין השעות 18:30-20:30, בשישי בין 13:00-14:00 ובשבת עד 20:30. 

פיצה אסיאתית של ראמה
פיצה אסיאתית, ראמהצילום: ערן לאור

ראמה, קינג ג'ורג' 38, תל אביב.

צ'יקטי – בצ'יקטי, מעין חמארה איטלקית שמחה ברחוב יהודה הלוי, מציעים מאז הפתיחה אפרטיבו שלא נס ליחו. מוזגים כאן שפריצים איטלקיים, קוקטיילים וורמוטים שמצליחים לחדש, על אלו אמנם תשלמו מחיר מלא, אבל כזה שראוי לשלמו. בתפריט האוכל (עליו כן יש הנחה, שמפורטת בדיל מטה) תמצאו למשל, צלחת טעימות מאיטליה, סביצ'ה דג ים עם פיסטוקים, ארנצ'יני על סלסה ורדה, דברים מטוגנים מן הים, קרבונרה עם בייקון טלה, שמנת ואפונה ופיצטה סלומי. שווה לתת לברמנים שיובילו אתכם למסע קסם איטלקי של משקאות חדשים. במקום הזה פעמים רבות מגלים בקבוקים שיבואני האלכוהול מבקשים לבדוק על הקהל טרם השקעה בייבוא סדיר.

הדיל: 30% הנחה על תפריט האוכל, בין הימים ראשון עד חמישי, בשעות 17:00-19:00. 

מנות של מסעדת צ'יקטי
צילום: איליה מלניקוב

צ'יקטי, יהודה הלוי 58, תל אביב.

בבי בר אוכל שכונתי –  בבן יהודה פינת נתן החכם שוכן הביסטרו הזה, שהוא פינת חמד קולינרית אבל גם אסטרטגית לקיץ, עת בריזה מן הים מנשבת פה גם בשעות החמות. בתפריט האלכוהול, שימו לב לערק מתובל בסירופ תבלינים ורוזטה, בלאדי מרי נהדר מתובל בפלפלים וכוסברה או סיק ברבון עם לימון ודבש. בתפריט האוכל (המקורי) אתם עשויים להתלבט בין כיסונים ממולאים חומוס וחרדל שחור, סביצ'ה דג ים על פריקי ולבנה, פטה כבד עוף עם טנזיה וטוסטונים, קרם שעועית לימה ומרווה שרופה, סלט עוף עם ענבים ועוד. בקינוחים, נסו טארט דובדבני אמרנה ולמון גראס ובסבוסה עם שזיפי מירבל ודבש.

הדיל:  מחיר אחיד של 20 שקלים על הקוקטיילים ו-30% הנחה על תפריט האוכל, בימים ראשון עד חמישי, בין השעות 17:00-19:00.

צילום: מגד גוזני

בבי, בן יהודה 106, תל אביב.

דלידה – החמארה משוק לוינסקי הייתה מהראשונות להציע תפריט מוזל והלכה עם ההבטחה עד הסוף. בין הלהיטים פה תמצאו ברולה פלפלים חריפים ופטה, קובנייה פילה בקר על לחם קלוי ויוגורט, גספצ'ו עגבניות, סלט זוקיני נא, לב טלה על פיננסייר שומן כבש וסמבוסק זנב שור.

הדיל: 50% הנחה על תפריט האוכל, בימים ראשון עד חמישי, בין 17:00-19:00.על המשקאות והקינוחים תשלמו מחיר מלא ועדיין, מדובר באחד הדילים השווים בעיר. 

מנות אוכל יפות ומגרות בדלידה בר
דלידה ברצילום: מאשה סקילי

דלידה, זבולון 7, תל אביב.

לה אוטרה – הבר המקסיקני של חבורת האימפריאל ידע עליות ומורדות אולם לאחרונה התייצב מבחינה קולינארית ומוגש בו אוכל צבעוני שמצליח לצבוט בחך ולגרום לאורחים לחייך. בקוקטיילים תמצאו למשל, את "מדאם לילי" שתוכו רום, אבסינט, תפוחים ירוקים וקלבדוס, "אוגה-מוגה-בוגה" עתיר הרכיבים ו"מאמאסיטה קליינטה" שמערבב טקילה, שרטרז צהוב, פסיפלורה וצ'ילי טרי. מהמטבח, שווה להכיר טאקו טבעוני עם כרובית צלויה, אננס טרי, חלפיניו וקריספי שאלוט, בוריטו פרגית וטלה וקלמארי על הגריל בפפריקה מעושנת.

הדיל: כל הקוקטיילים נמכרים בחצי מחיר וכן מוצעים מחירים מיוחדים מוצעים על בירה ויין, בכל ימי השבוע, בין השעות 18:00-20:00.

צילום: דודו בכר

לה אוטרה, הירקון 66, תל אביב.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ