החבית במצפה רמון: מודל לשירות מהיר ואוכל מצוין

זאת מסעדה? זה בר? לא, זה מקום מעולה להעביר בו לילה של שתייה ואווירה טובה בעיר הקטנה והקפואה. כך החבית מצליח להתעלות מעל אופציית האין ברירה

עלמא אליוט הופמן
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
בר החבית מבפנים - דיספליי
בר החבית מבפניםצילום: עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן
  • שם המסעדה: החבית
  • כתובת: נחל ציחור 10, מצפה רמון
  • טלפון: 053-944-1856
  • דירוג: 4.5 כוכבים

אם חשקה נפשיכם בבירה טובה אל תוך הלילה באזור מצפה רמון, האפשרויות העומדות בפניכם מצומצמות למדי. המרכז המסחרי הקטן הסמוך לכניסה למצפה לא מציע יותר מדי, אבל מקום אחד מצליח לעמוד במבחן הזמן - וכנראה שבצדק. ההלחם המיוחד של החבית, שלא מוכן לבחור מה הוא, אלא שומר על דינמיות בייעודו (זאת מסעדה? זה פונדק? זה בר?) מאפשר לו לספק את שלל באי העיר הקטנה, ולעשות זאת במקצועיות וברמה.

לעוד ביקורות ברים
מדור לילה - לכל הכתבות
ביקורת בר - טרביץ: מהנה, אבל מסוגל ליותר
8 ברים מומלצים במעצמת חיי הלילה באר שבע

מה הווייב

החבית, כפי שמצהיר השלט בכניסה, מגדיר את עצמו כקפה-בר-מסעדה. המקום, שפועל במצפה רמון מאז 1987, פתוח בימות השבוע מהשעה 13:00 ועד חצות. בהתאם, הוא מציע תפריט מגוון למדי, כמו גם אפשרויות ישיבה שונות וכך פונה לקהל רחב במיוחד. על אף שמפוזרים בו שולחנות רבים בשני חללים גדולים שונים, גם ב-17:30 ביום חמישי התפוסה מרשימה. ניכר שבשעות הערב המאוחרות די מלא וכדאי להזמין מקום מראש. כאמור, החבית פונה לכולם, ולא מן הנמנע למצוא שם משפחות עם ילדים, זוגות צעירים (עם או בלי תינוק), אוכלוסיה מבוגרת יותר ואפילו נוער. לעין שרגילה לברים שגרתיים לוקח רגע להתרגל לעניין – מדובר ביצור כלאיים שכזה – מסעדה שמעוצבת כפונדק רוקנרולי-משהו, עם תפריט ארוחות עשיר לצד ברזי בירה וכמובן קיר בר מסורתי עם תצוגה מרשימה של אלכוהול. בעיצוב שולטים קירות לֵבֶנים, חביות ושולחנות עץ - נקי, פשוט, חף ממניירות. בכניסה 'קיר תהילה' מקסים עם תמונות של לקוחות וקרובים, מסביב פוסטרים של להקות רוק, ברקע מתנגן רוקנרול רגוע. מחוץ לבר זולה עם ספות וכורסאות נמוכות, ולפניו חביות עומדות המשמשות שולחנות לצד כסאות בר. המקום נגיש וידידותי לעגלות וכסאות גלגלים, יש אפילו אפשרות לכיסא תינוק - רק תבחרו באיזו פינה אתם מעבירים את הערב.

שניצל, סלט, לחם, בירה
אוכל ב'חבית'צילום: עלמא אליוט הופמן
לאבנה, סלט, צ'יפס, פיתות
אוכל ב'חבית'צילום: עלמא אליוט הופמן

מה שותים

תפריט האלכוהול די מקיף: בגזרת היין, בעיקר האדום, מככבים שמות מהאזור כמו יקב רמת נגב/קדש ברנע, יקב ננה וכרם שיזף; בוויסקי תמצאו מעל 40 סוגים, ביניהם ג'וני ווקר בצבעי הקשת, ומבחר יפה של סינגל מאלט כמו גלנפידיך מ-12 ועד 18 שנה, גלנמורנג'י ובלוויני. ברשימת בירות הבקבוק, לצד המוכרות והנפוצות, יש גם את נגרו מודלו, מרדסו, וודט ושימאי, ומגוון בירות בוטיק מקומיות שנשארות בגדר הפתעה, דהיינו - שאלו את המלצרית. ההיצע מהחבית סטנדרטי ולאחרונה הצטרפו אליו מרפי'ס ו-Blanc 1664, הבירה הצרפתית החדשה של קרלסברג. הזמנו חצי ושליש מהאחרונה, שהגיעו במהירות, קרות קרות ובכוסות ייעודיות.  

מה אוכלים

לחבית באים בשביל לאכול. כלומר, בהחלט אפשר להגיע לערב שתייה שכולל מנות תומכות אלכוהול כמו זיתים וצ'יפס, אבל אם אתם כבר שם – כדאי לטעום מהמטבח. אמנם לא מדובר באוכל יצירתי או יוצא מגדרו באופן מיוחד, אך הוא מספק את הסחורה ושומר על רמה אחידה. בתפריט תמצאו עיקריות 'מפוצצות' כמו סטייק אנטריקוט או צלעות טלה, לצד מיקבורגר, שניצל או פילה בקר, ראשונות שכוללות לאבנה, חציל בטחינה, ראש כרובית ופטה כבד, וגם סלטים, מנות טאבון ופסטות. הזמנו לאבנה, סלט יווני, שניצל וצ'יפס קטן. במבט ראשון המחירים ממוצעים ומעלה, אך כשהמנות הגיעו (בזריזות ראויה להתפעלות), גדולות ועשירות, ניכר שהם הגונים למדי. הלאבנה הוגשה לצד זוג פיתות חמות והייתה חמצמצה ועדינה, הצ'יפס היה זהבהב ורותח, ובמידת טיגון נכונה, הסלט היווני חתוך טרי, גדול, ולא רימה מאחורי ערימות של חסה. גולת הכותרת הייתה דווקא השניצל, שהגיע דק-דק ופריך להפליא. האוכל בכללותו היה טוב, משביע וטעים למדי - ונתן תמורה הולמת למחירו. לכמה דקות אפילו שכחנו מהבירות.

בר החבית מבפנים, דיספליי ומלצרית
בר החבית מבפניםצילום: עלמא אליוט הופמן

יצאנו בהרגשה ש...

האווירה הצינית שפושה לעיתים בעולם המסעדנות וחיי הלילה הייתה בקלות יכולה להפוך את בר-מסעדת החבית למלכודת תיירים 'מוצלחת', עקב הקהל השבוי שמגיע אליו לאורך השנה. אולם הבעלים בחרו לספק מקום איכותי, נעים ומזמין, ולשמור על סגנון צנוע ושירות טוב. לא בכדי עם השנים החבית הפך למוסד אהוב ומוכר באזור, וכזה שככל הנראה מציף רף גבוה מבחינת תודעת שירות גם למקומות העמוסים שבמרכז הארץ, ואף נאמר – עצירת חובה בדרך ל.

חשבון בבקשה

לאבנה 28

סלט יווני 55

שניצל 65

תוספת צ'יפס 15

שליש בלאנק 28

חצי בלאנק 35

סה"כ 226 שקלים

החבית, נחל ציחור 10, מצפה רמון.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ