סטלאר: מקום לאנשים שיודעים מה הם שותים

בר הנקסט-דור החדש מבית פונדק וטראק דה לוקס, מציע חוויה מינימליסטית אך מדויקת ומדודה בגזרת האלכוהול והאוכל, לצד יחס חם ומקצועי מהמלצרים. דבר אחד בכל זאת עשוי לעמוד בדרכו

גל סידס, עכבר העיר
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
גל סידס, עכבר העיר

סטלאר. (צילום: בן יוסטר)גל הנקסט דור ששוטף את תל אביב הגיע גם ליפו. לפני כשבועיים נפתח בצמוד לפונדק דה לוקס בר הסטלאר, שממש כמו אחיו הגדולים מאפשר לנו לטעום מאמריקה הגדולה בלבנט. יש משהו בפתיחה של מקום חדש בצמוד לוותיק, המעניק תחושה שבעלי המקום יודעים מה הם עושים ורוצים לתת ללקוחות שלהם עוד מזה - ואנחנו בטח שלא נסרב לקבל.» חדשות לילה: משפחת דה לוקס מתרחבת» ה"זוט אלור" בגבעתיים מגיע עם קלאס ומכוון גבוה» חיית לילה: הברמן שמערבב אתכם בכולי עלמא נחשף» איפה לשתות בזול בתל אביב - המדריך המלא» הברים המבטיחים לתשע"זמה הווייב? יום ראשון, כבר אחרי עשר בלילה, הפונדק דה לוקס נראה מנומנם ובשלבי קיפול. כמעט ופספסנו את המקום, שעל מנת להגיע אליו צריך לעבור בתוך החצר של הפונדק. פתחנו את הדלת ובפנים - אש. נקסט דורז בדרך כלל מתכתבים ברמות מסוימות עם המקום המקורי (להוציא את האקסטרא ברוט שמשמש סוג של אנטיתזה לברוט), אבל בשונה מאווירת הדיינר של הפונדק, הסטלאר הוא מקום קטן ואינטימי עם אופי שונה ועצמאי משלו, כזה שבכיף אפשר לעקור מאדמת יפו ולהניח בכל סמטה קיימת במרכז תל אביב. הבר הארוך והצר ומזכיר לטובה את החלל הקדמי בשסק, עליו השלום. לאורכו נטוע הבר, קטן ומינימליסטי, ממנו גם יוצאות המנות, כאשר אל מול הבר לכל אורך החלל מקובעת ספה אחת ארוכה אל הקיר, ולמולה שולחנות עגולים וקטנים. זה נראה שאין פה אפילו ניסיון להכיל יותר מ-20-30 שתיינים בכל המקום, וזה עוד בערב חזק. בחסות התאורה האפלולית (ביותר) והמוזיקה המשובחת שהתנגנה במקום, ערבובייה אקלקטית אבל לא מפוזרת של אינדי-רוק, אלקטרונית עדינה וקצת ניו דיסקו, והשעה היחסית מאוחרת של היום הראשון בשבוע, תפסנו מקום בקצה הבר, והתיישבנו לראות האם הטיול הנוכחי למרחקי יפו (אנחנו בכל זאת גרים ליד הסנטר) היה שווה את זה.הכתובת הייתה על הקיר. מנות מתפריט הסטלאר (צילום: בן יוסטר)"ערב טוב", בירכה אותנו הברמנית החיננית ומיד הגישה לנו כוסית על חשבון הבית - אפריטיף של ברנדי קר. מאוד נחמד להיכנס למקום ולקבל משהו קטן בחינם ברגע שהתיישבת. "הנה תפריט היינות, תפריט אלכוהול אין, הבר קטן, הקוקטיילים הם קלאסיים, והאוכל רשום על הקיר" הוסיפה בחן. במילים אחרות היא אמרה "ערב טוב, הגעתם לבר שבו אנשים שיודעים מה הם רוצים יושבים לשתות". אלה מאיתנו שדווקא כן מעדיפים שנותנים להם את האופציות כתובות על דף וממסגרים עבורם את החוויה, ייתכן ויחושו מעט חוסר מאמץ מצד המקום. סך הכל הסטלאר מרגיש ומתנהג כמו בר שכונתי על פי הספר, אז מי שמחפש חוויה תואמת או משלימה לחוויה בפונדק לא יקבל אותה.העכבר השיכור נותן - 8.5 על אווירת בר ביתי אינטימי, בלי הרבה יומרות ופוזותמה שותים? תפריט אלכוהול כאמור לא תמצאו פה, דבר שנסלח לנוכח הדיספליי הקטן והצנוע, אבל תפריט יין דווקא יש, וגם הוא, בדיוק כמו המקום - קטן ומשמח. היינות בסטלאר הם בחסות ג'יאקונדה, בית היין הקטן והמגוון מכיכר מסריק המתמחה בהבאת מותגים שונים ומעניינים למפת היין הישראלית. בתפריט אפשר למצוא כמה בקבוקים שווים במיוחד כגון האלברינו של לאגאר צ'רברה, ענב שהפך לסופר אופנתי בעירנו לארוחה, המנזוני של פורדורי - איטלקי עשיר ועמוס בטעמים, ואת הבורגון המצוין של ז'קסון - כולם מתומחרים בצורה הוגנת למדי, בהחלט חגיגה. למרות המגוון העשיר, אנחנו הלכנו על בירה, היחידה בסטלאר– לונדון פרייד , אייל בריטי מעולה ומהולל שהיה קר וטרי (בייחוד כשמדובר בבירה שמשנה את טעמה מהר מאוד אם אינה נמזגת בקצב סדור), והגיעה לצערנו בכוס הייבול פשוטה ביותר מהסוג שמקבלים בו מיץ תפוזים בארוחות בוקר בבתי מלון. חבל מאוד, כי מדובר בבירה עם אחת הכוסות היותר נעימות לשתייה. דבר שציער אותנו אפילו עוד יותר היה התמחור השערורייתי של 31 שקלים לשליש בירה, מחיר שקצת פחות מתאים לטייטל השכונתי. אל הבירה הצטרף כמיטב המסורת צ'ייסר זוברובקה קפוא מהמקפיא, ועל כך מגיע לבעלי המקום פרגון, שלמרות ההיצע היחסית צנוע בבר הם בהחלט יודעים להביא את המותגים הנכונים. אין ספק שמי שרקח את התפריט ותצוגת השתייה בסטלאר שתה דרינק או שניים בחייו, מספיק כדי לצמצם את ההיצע לטעמו האישי, וזהו בדיוק הקו הדקיק שעובר בין דיוק לדלילות. העכבר השיכור נותן  8.5 - על בר קטן והדוק וברמנית שיודעת מה היא עושה לא לכוס הזאת פיללנו. סטלאר (צילום: בן יוסטר)מה אוכלים? אם בשאר הנקסט דורז בעיר אפשר למצוא תפריט אוכל שמתכתב בצורה מסוימת עם מסעדת האם, כאן התמונה היא שונה לגמרי. אם בר - אז עד הסוף.המטבח פה מורכב למעשה בתוך הבר, מתוכו רוקחים מיני מנות קטנות ומעדנים ששמורים לנדל"ן שקרוב לכוס המשקה שלכם. על הלוח הגדול מעל הבר כתוב בגיר התפריט הקטן והנחמד שמתחיל בפיצוחים וזיתים (16 שקלים), עובר דרך ההרינג המעולה של דורפמן (35 שקלים), איש הדגים המלוחים האלמותי משוק הכרמל, ועוד שני סלטים הכוללים דגים כבושים (37-39 שקלים) וטוסט מפנק ומושחת של גבינת ברי, טלה מעושן וריבת תאנים (48 שקלים). הקריצה היחידה לאימפריית הבשר שמעבר לקיר קיימת בפלטות נקניקים (43 שקלים) מבית "הוק", הקצבייה ומפעל הבשר של פונדק דה לוקס.אל השולחן שלנו הגיע ההרינג של דורפמן, עדין ונמס בפה, שהוגש פה עם איולי חזרת ולא מספיק לחם, ולצידו צלחת של קופה - נקניק צוואר חזיר מיושן שמיטיב להאכל עם וודקה, זורק לצפון איטליה, וסובל גם הוא מאותה דלילות בגזרת הפחמימה. אבל סך הכל היה מדובר בשתי צלחות שעושות את עבודת ספיגת האלכוהול בצורה טובה וטעימה, ובכלל – פה זה לא טוקיו, ואנחנו יותר משמחים למצוא על הצלחת שלנו דג כבוש במקום דג נא, כמעט בכל יום.הפינה נסגרה לחלוטין באותו פוקק עורקים מענג הקרוי פה גרילד צ'יז -טוסט שלתוכו נמרחה גבינת הברי בנדיבות, ופיסות הטלה העניקו לו מליחות וטעמי עישון נעימים. ריבת התאנים עטפה הכל במתיקות שהייתה מעט אגרסיבית, ואוזנה על ידי סלטון חמצמץ של אורוגולה שהגיע ליד. סך הכל עוד מנת ברים הגונה שבכוחה לספוג ליטרים רבים של אותו אייל אנגלי משובח.על תפריט אוכל קטן וממזרי שמשמר את אותה תחושת מינימליסטיות, העכבר השיכרון נותן - 8פה זה לא טוקיו. מנה ממזרית בסטלאר (צילום: בן יוסטר)יצאנו בהרגשה ש... הסטלאר הוא בדיוק מה שרצו שיהיה - בר קטן, שכונתי ונטול פוזות, אחד כזה שבהחלט יכול להפוך למעוז של לקוחות קבועים. בשורה גדולה לא תמצאו פה, אבל המוזיקה והתאורה הופכים את המקום לאחד המזמינים באזור, כך גם האוכל והשתייה. תמחור הוגן יותר לבירה היחידה שמוצעת במקום, יכול לעשות את ההבדל בין בר בו הלקוח מבקר פעם בשבוע או יותר, לבין עוד בר שנבקר בו רק באירועים מיוחדים.ציון כללי - 8.5

כמה כאב בכיס: הרינג - 35 שקליםצלחת קופה - 43 שקליםלונדון פרייד - 31 פעמיים - 62 שקליםגרילד צ'יז - 56 שקליםצ'ייסר זוברובקה - על חשבון הביתברנדי אפרטיף - על חשבון הביתסך הכל - 196 שקלים

Stellarעולי ציון 7 תל אביבשעות פעילות: ראשון-חמישי ושבת,  החל מ-19:30 ועד אחרון הלקוחות

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ