מייק'ס פלייס החדש: גאד בלס אמריקה

בירה טרייה שנמזגת ללא תחתית, חטיפים קריספיים שסופחים אותה באלגנטיות, וווייב אמריקאי שלא השתנה כבר 15 שנה - ביקרנו במשכן החדש של הפאב הכי חם מול הים, והרגשנו כמו תיירים בעיר של עצמנו

גל סידס, עכבר העיר
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
גל סידס, עכבר העיר

מייק'ס פלייס המחודש (צילום: גיל אמיר)בימים שבהם לא שמעו על איוונטים, ועל מסיבות שוות היו מתעדכנים רק דרך חברים ממש מגניבים – מייק'ס פלייס היה המסיבה הכי גדולה בעיר. בשנת 2001 המקום פתח את שעריו לראשונה בטיילת הרברט סמואל התל אביבית, והביא את הבשורה האמריקאית ישירות לחופי הים התיכון. מייק'ס פלייס, שמיצב את עצמו לאורך השנים כבית החם של תיירי העיר, ממשיך לאכלס כבר 15 שנה בליינים מכל הגילאים, השפות והז'אנרים, ועושה זאת באדיקות פוריטנית ששמורה לאמריקאים בלבד. לאחרונה החליטו בעלי המקום לזוז 50 מטרים צפונה ולשנות אווירה, ועבורנו זאת הייתה סיבה מעולה לבדוק מה עוד השתנה בפאב המיתולוגי מלבד העיצוב. אז למען האמת? לא הרבה, וטוב שכך.» אירועי האלווין ברחבי הארץ» הברים המבטיחים לתשע"ז» איפה לשתות בזול - הדילים הכי משתלמיםמה הווייב? הגענו למקום בשעת שקיעה, ולמרות שזה הרגיש נורא מפתה לשבת בחוץ על שולחנות הפיקניק החדשים והמבריקים, החלטנו לבדוק את הפלייס מבפנים. במייק'ס פלייס החדש את סירת הפיראטים החורקת והתמיד-מעט-דביקה, החליף חלל חדש ורחב ידיים עם לוק תעשייתי ויותר מודרני.  דיפ פרפל בווליום הגיוני קיבל אותנו כשנכנסנו למקום שנראה די רגוע באותן שעות. כאן מנגנים רוק אנד רול, נקודה. על הבר ישב טיפוס מזוקן שנראה כמו חבר בכנופיית אופנועים, לצד אמריקאי בחולצת הוואי שיותר מכל דבר אחר היה נראה בפנסיה. לידם ישבה גברת מבוגרת ולגמה וויסקי בשקט. הם נראו כמו השילוב ההגיוני היחיד שישב על הבר בשעה הזאת, והיו עסוקים באירוע ספורט כלשהו שהוקרן על אחד מהמסכים הרבים במקום. החלל הפנימי המרווח בנוי קירות בטון ולבנים חשופות, עליהם אפשר למצוא את אותן התמונות, הפוסטרים והצעיפים שהועברו מהמקום הקודם ומצאו להם בית חדש, בליל מזכרות של מוזיקה כדורגל ואלכוהול, והרבה פריטי וינטג' שנצברו להם במהלך 15 שנות מזיגה. בחלל אפשר לפגוש את אותם הספסלים המוכרים מבחוץ, שנוספו להם בגלגול הנוכחי גם ספות מרווחות ושולחנות בר גבוהים. בקצה המקום הוצבה לה במה חדשה להופעות המתרחשות פה כמעט מדי ערב, והמקום כולו מרגיש לחלוטין כאילו לקחו את כל האלמנטים המרכזיים, אלה שעובדים פה כל כך קשה כדי לשמר אותם, ונתנו להם מקום חדש ופראשי להתקיים בו.

על העיצוב הרענן אך הנאמן למקור - 8.5כיף גם בחוץ, וגם בפנים. מייק'ס פלייס (צילום: גיל אמיר)מה שותים? ודאי לא הייתם מצפים ממקום כמו המייק'ס פלייס לעבור למשכן חדש ומשופר ולהזניח את הבר. שלא כמו במקום הקודם שחולק לשני ברים קטנים, הפעם מדובר בבר אדיר שיכול להכיל בקלות כ-20 שתיינים, הדיספליי הוא גדול ומגוון ומכיל מבחר מרשים ביותר של וויסקי וסינגל מאלטים. מעבר לכך ישמחו לערבב עבורכם את אחד מהקוקטיילים הרבים והמגוונים המופיעים בתפריט, נקודה שדווקא בה ניתן היה לשנות ולרענן, היות ומדובר בתפריט קוקטיילים מעט מיושן שכולל שימוש בהרבה ליקרים וממתיקים שדי עבר זמנם -  אבל לא לשם כך באנו. למייק'ס פלייס, וזה ידוע, באים לשתות בירה. במרכז הבר נטועה לה סוללת ברזים מסועפת ומגוונת, ובדיוק כמו באירועי הספורט המוקרנים על המסכים מסביב, גם בחביות אפשר למצוא נציגות מבלגיה, אירלנד, גרמניה ואפילו גם כמה מישראל. כל הבירות והמשקאות הקלים מוגשים ללא יוצא מן הכלל בכוסות פיינט ממותגות בלוגו הפרחים המוכר של המייק'ס, דבר שבמקרה של חצי כוס הגינס שנמזגה לה לאיטה למעני היו בשורות טובות, אך כשמדובר בבירות מסוג לאגר או חיטה – החוויה קצת פחות אידאלית. הגינס הייתה טובה וטרייה, נמזגה בסבלנות הראויה, ונלגמה בזריזות ההכרחית למי שמשלם בתעריפי האפי האוור. מלווים בגינס הנהדרת יצאנו החוצה אל כיוון שולחן הפול, וחשבנו כמה נחמד לעשות קצת ספורט בחיק הטבע (וכן, זה מספיק קרוב לים כדי שנרגיש בטבע). הבירה השנייה לא איחרה להגיע ישירות אל השולחן, יחד עם צ'ייסר מתקתק וזרחני על חשבון הבית - וזה הזמן לציין את העובדה שהשירות במייק'ס פלייס הוא נהדר. מספרם הרב של המלצרים לא היה משהו שניתן להתעלם ממנו, והיה נראה שבכל פינה חיכה מלצר חייכן לעזור או אפילו לפתוח עבורך את דלת אם ראה שאתה בדרכך לאחת. לאחר שהוכרע המשחק, שבנו אל הבר תשושים, רעבים, וצמאים לעוד קצת סטאוט אירי, שלווה במנה הגונה של רוקנרול.

על אחד הברים המגוונים בתל אביב וגינס שנמזגה למופת - 9    הבירה לא משקרת. גינס במייק'ס פלייס (צילום: יח"צ)

מה אוכלים?

תפריט האוכל, כך הובטח לנו בלעדית על ידי הברמן שהועתק גם הוא מן המקום הקודם, לא השתנה במאום. עדיין מדובר באחד התפריטים הכי שמנוניים בכל תל אביב, כזה שמיטיב לספוח אלכוהול ולהזין את נשמותינו השתויות, אחד שחובב אלכוהול אמיתי חייב לבוא וליהנות ממנו לפחות פעם אחת. אווירת הדיינר האמריקאי שולטת בתפריט ביד רמה, כשהתפריט מחולק לראשונות ועיקריות, ואגף שלם המוקדש למטבח הטקסני והמקסיקני בו טורטיות, פהיטס ועוד מעדנים מאזור הגבול הדרומי. באגף הכריכים תוכלו למצוא את הסלופי ג'ו האימתני, את הפילי-צ'יז-סטייק הכי טוב בארץ, ואת גולת הכותרת - הביג מייק בורגר שמורכב משתי קציצות, גבינה ובייקון. למרות כל השפע הזה, אנחנו החלטנו ללכת על האופציה היותר אלגנטית של באפלו-צ'יקן-פינגרס  - אצבעות עוף בציפוי פריך מוקפצות ברוטב חריף חמוץ, ומוגשות עם סירה של רוטב רוקפור לטבילה בצד. תענוג צרוף, חריף, קריספי, ושמנוני. רוטב הרוקפור היה סמיך וקרמי, ואט אט טבילות מהוססות הפכו להטבעות חסרות רחמים ברוטב העשיר והממכר. מיותר לציין את הקלות שבה הבירה השנייה חוסלה בצמוד למנה שכזאת. כמה כיף לראות בר שלא מתיימר להביא את הבשורה הקולינרית הבאה בתל אביב אלא נצמד לקלאסיקות. כמה נחמד לא למצוא בתפריט של המייק'ס פלייס עוד מנת דג נא או עוד חציל שעבר שבעת מדורי גיהנום. המטבח של המייק'ס פלייס הוא מטבח ברים אמריקאי קלאסי, ואולי האמיתי והיחיד שעושה את זה בצורה הכי אותנטית בעיר.

על אחד מתפריטי האוכל הכי פחות מתנצלים בתל אביב – 8.5איך אפשר לסרב לו? (צילום: יח"צ)יצאנו בהרגשה ש

אנשי המייק'ס פלייס ידעו מה הם עושים לפני 15 שנה ויודעים עד היום. תשומת הלב לפרטים הקטנים ביותר הופכת את הבילוי לחוויה קלאסית ונדירה, והפסיליטיז החדשים במקום רק משדרגים אותו כמה רמות למעלה. את ההשקעה במקום הזה אפשר להרגיש בכל ספסל ובכל פינה - החל מהשירות המקצועי, דרך הערבים המגוונים ועד אתר האינטרנט הידידותי והנגיש. הפאב המיתולוגי אמנם זז כמה מטרים ספורים ממשכנו הישן, אבל לא עזב במילימטר את השאיפה להמשיך ולהיות המקום הכי חם מול הים.

ציון כללי - 8.5 כמה כאב בכיס? גינס פעמיים - 64 שקליםהנחת האפי האוור - 1+1 = -32 שקליםסודה - 12 שקליםבאפלו צ'יקן פינגרס- 42 שקליםצ'ייסר זרחני - על חשבון הביתסך הכל - 86 שקליםמייק'ס פלייס טיילת הרברט סמואל 90, תל אביב

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ