ביר גארדן כיכר דיזנגוף: מי צריך יותר מנקניקיה ובירה בחורף?

גינת הבירה החביבה ברחוב ריינס קולעת היטב למסורת גני הבירה האירופאיים ויוצרת חוויית שרינג זורמת עם תפריט אוכל ממוקד ואפס פוזות. ביקורת

גל סידס, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
גל סידס, עכבר העיר

המלך אלברט היה מרוצה. כריך קורנביף בביר גארדן (צילום: חיים יוסף)הגרמנים הם אנשים רציניים, זה לא חדש לאף אחד. הם רציניים כשזה מגיע לחוקים, לרכב, וכנראה לפני הכל - הם רציניים כשזה מגיע לשתייה. עוד ב-1553 המלך אלברט הכריז על כך שמעתה ואילך חוק הטוהר הבווארי יכלול את הסעיף המתיר לבעלי מבשלות בירה לבשל אך ורק בחורף, זאת כדי להקטין את הסיכוי לשריפות בזמן הבישול. מרתפי בישול בירה בהם היצרנים מזגו ללקוחות המזדמנים כוסות של המשקה הטרי שזה עתה בושל כבר היו נפוצים בכל רחבי האזור. טריק נוסף שבעלי המבשלות (שבדרך כלל היו ממוקמות בקרבת נהר) למדו על מנת לקרר את מרתפי הבירה התת קרקעיים שלהם בצורה יותר טובה, הוא לפזר חצץ על האדמה ואף לנטוע בה עצי אגוז, שיעזרו לשמר את הטמפרטורה הקבועה והנמוכה אי שם למטה, בחדרי החביות. התוצאה (בערך 300 שנה אחרי) הייתה שכל יצרן ובשלן שהלך עם השיטה שם לב לפתע שהוא אף מתהדר בגן נחמד ומוצל. ומי בכלל רוצה לשתות במרתף טחוב אם אפשר לשבת בגן הירק וללגום? כך נולדו להם גני הבירה הראשונים בעולם.» איפה שותים בזול בתל אביב - המדריך המלא» 10 ברים שיעשו לכם חורף מושלם» קחו אוויר: הברים השווים מתחת לכיפת השמיים» מדור לילה של עכבר העירפאסט פורוורד של 200 שנה נוספות ו-3700 ק"מ מזרחה - תל אביב. גם התל אביביים כמו הגרמנים רציניים לא פחות לגבי השתייה שלהם, וגם אותם תוכלו למצוא עד היום מתחלקים לאלה שנוהגים לרדת לשתות במרתפים טחובים וחשוכים, ואת אלה שמעדיפים את אווירת הגן (נו טוב - גן ברחוב, הכי קרוב שמצאנו). בינתיים קונספט גינות הבירה תופס תאוצה מחודשת בעולם כולו ואנחנו מוצאים את עצמנו בערב קריר של אמצע השבוע בכיכר דיזנגוף מחוץ לביר גארדן.מה הווייב? סממן ראשון של כל גינת בירה ראויה היא הספסלים הארוכים והבלתי נגמרים שהותקנו על מנת לאכלס את השתיינים זה לצד זה, אפילו אם לא הגיעו ביחד. ובהחלט כל מי שיורד מכיוון כיכר דיזנגוף (שבקרוב תהפוך לז"ל) יכול לחזות בשולחנות רחבי הידיים, שבימים קודרים אלה הוצמדו אליהם פטריות חימום, ואפילו כירבוליות פליז לחמודות שבקהל. אווירת הגן האמיתי דווקא נשמרת בתוך הבית ושם נמצא גם הכיף - פחות גן, יותר חממה אפשר להגיד. במכרז הרחבה נטוע לו עץ, ומהתקרה (המוארת בצורה שקצת מזכירה שמיים במקום פחות מזוהם מתל אביב) משתלשלים להם עציצים גדולים וירקרקים וקיר אחד כולו שעשוי רק ירק, נעים. מישהו אמר בר ג'ונגל? בתוך החלל אפשר למצוא מגוון של אופציות ישיבה, שולחנות גבוהים ונמוכים, בר רחב ידיים שיכול להכיל בקלות כ-25 שתיינים, וגם כיסאות בר סביב אותו העץ עליו נתלו פירות אדומים שמזכירים קצת את הכפר בו לא גדלנו. הווייב הכללי פה הוא להגיע בחבורות. נדיר למצוא מסביב שולחנות המכילים פחות מארבעה חברים, שמנהלים שיחות ערות וקולניות בליווי מוזיקת פופ שמתנגנת בווליום נעים. גם התאורה לא מאוד חשוכה ולא מדובר בכלל בעוד בר סליזי, אך גם לא בפנינה מתקתקה ורומנטית. מה שנקרא - פאבליק האוס. השירות פה הוא ידעני ותקתקן - לא לקח למלצרית הרבה זמן להגיע ולהניח את התפריטים על השולחן, לחייך בקצרה ולעזוב מיד. כשחזרה לאחר לא הרבה זמן, כבר ידענו בדיוק מה נשתה ונאכל, שזה טוב לה ולנו, אבל פחות לאנשים שהם פחות מיטיבי לכת בסיטואציות שכאלה.מקרבים בין שתיינים. ביר גארדן (צילום: Shlomi Mizrahi)סך הכל אפשר להגיד שהאווירה במקום היא נעימה ומכניסה, ובהחלט מעוררת צמא קל. אתגר גדול יהיה אם יגיע סוף סוף גשם רציני, כי עם כל הכבוד לפטריות והכרבוליות, גשם אחד כזה מכניס את כל המקום פנימה, וכשהחלל החיצוני מהווה יותר מ-50% מהמקום זאת עלולה להיות בעיה. אגב 50% - זה גם מה שתשלמו פה בין השעות 18:30-20:30 על כל הפריטים בתפריט, בהאפי האוור מפרגן ונדיב שאי אפשר לא להתייחס אליו.העכבר השיכור נותן 7.5 על אווירה חיובית, שמעודדת שתייית בירה גם בחורף.מה שותים? היות ומדובר בגן בירה, חשבנו לעצמנו שנשתה בירה. אמנם אחת היושבות פלטה לרגע את המשפט התמוה: "דווקא בא לי קוקטייל", אך שרשרת מבטי הלייזר שחטפה מכיוון שאר השולחן החזירו אותה מיד אל דרך הישר. קנקן של ויינשטפן הוזמן אל השולחן, ואותו ליוו ארבעה צ'ייסרים של וודקה (כל אחד ב-10 שקלים בזכות הקנקן, כמה נחמד). הקנקן לא איחר להגיע, קר מקציף ואף טרי, בהחלט לא פחות משציפינו במקום שנקרא גן הבירה. אגב שתייה, חלקנו התפנו למחשבות על אוכל, וחלקנו העובד למחשבות על אלכוהול, בגזרתו מצאנו תשע בירות מהחבית ללא יציאות מיוחדות, בירות בקבוק בגדלים שונים, וגם יין וקוקטיילים למרבה ההפתעה. דווקא במקום כזה היינו שמחים לשמור את זה פשוט - אולי עוד שניים או שלושה ברזי בירה היו עושים את העבודה, ואת היין היינו שומרים לברי היין שנפתחו לאחרונה בעיר כמו פטריות אחרי הגשם (מישהו מזהה פה מוטיב חוזר עם עניין הגשם והפטריות?). דבר נוסף ששווה לשים אליו לב - הבירה מוגשת בכוסות רנדומליות ולא ייעודיות או ממותגות. דווקא מגן בירה גרמני היינו מצפים הקפדה יתרה על נושא המיתוג התואם לכוס, כנ"ל לגבי התחתיות. לעומת זאת, האמיצים שיזמינו ליטר בירה יזכו בחוויה משנת החיים של לגימת בירה מכוס בצורת מגף.העכבר השיכור נותן - 8 על מגוון מרשים ומרווה.מה קוקטייל עכשיו? בירה ופרעצל בביר גארדן (צילום: חיים יוסף)מה אוכלים? תפריט האוכל בביר גארדן הוא קטן וממוקד, ויש בו משהו לכל אחד. הוא מכיל שני סלטים (36-38 שקלים) ומתוך הצמחוניות את הפייבוריטים - מנות חציל, בטטה וארטישוק (32-36 שקלים) וגם פרעצל כדי שיהיה משהו לטבול איתו (28 שקלים). אבל בחגיגת שתייה נוסח מינכן יש רק דבר אחד שאפשר לאכול - בשר. החלטנו לדגום את שלוש המנות הבשריות בתפריט: כנפיים, נקניקיות וכריך קורנביף. נתחיל בנקניקיות - מתוך שלוש לבחירה שמוצעות בלחמנייה או בצלחת, הלכנו על עגל עם גבינה בצלחת. הנקניקייה הגיעה, ארוכה וסקסית, צרובה יפה מבחוץ ועם פסים קטנים לכל אורכה, ולוותה בחשודים העיקריים - חרדל, קורנישונים, כרוב כבוש ופרוסת טוסט, והייתה מתפצחת מבחוץ וטעימה ביותר. אחריה הגיעו הכנפיים הפריכות שטוגנו ואז נטבלו להן ברוטב חריף מתקתק, שהיטיב לקרב את ידינו אל הכוס כדי לכבות את השריפה הקלה. קינחנו בכריך קורנביף שהיה בנאלי בסך הכל אבל עדיין טעים, רך ומוגש בנדיבות. הדבר הכי משמח כנראה בתפריט האוכל פה בגן הוא שאין בו אף מנת דג נא, או במילים אחרות - הוא לא מתיימר (יותר מדי) אלא משחק את התפקיד של תפריט נשנושים של בר-שכונתי-עם-נגיעות-גרמניות. מנות פשוטות לא פורצות דרך ושופעות מעוף, אלא מנות בר הגונות, שגם מתומחרות בהגינות ומשחקות יפה מאוד את התפקיד שלהן בחבילה הכוללת.העכבר השיכור נותן - 8 על תפריט ממוקד שעושה את העבודה.נותנים לך כנפיים. כנפי עוף וצ'יפס בביר גארדן (צילום: חיים יוסף)יצאנו בהרגשה ש... גני בירה אמורים להיות מקומות חברתיים ומסבירי פנים שכיף ונעים ללכת לשתות בהם ללא יומרות ופוזה, ואין ספק שבמטרה הזאת הביר גארדן פוגע ובקלות. לא מדובר פה על מקדש בירה כמו פורטר אנד סאנס, או שמורת טבע בווארית כמו הביירן, לאלה יש את הסטייל שלהם, האווירה שלהם והלקוחות שלהם. מדובר במשהו שהגרמנים הבינו כבר לפני הרבה שנים, ואנחנו פה בישראל וברחוב דיזנגוף בפרט יישמנו כבר מזמן - אלכוהול מקרב, שולחנות ארוכים וגדולים זה כיף, לשתות ביחד זה תענוג. האנשים הטובים בביר גארדן רק חיברו יחד את הנקודות.ציון כללי - 8כמה כאב בכיס: שני קנקני 1.8 ליטר ויינשטפן - 252 שקליםנקניקיה - 38 שקליםכנפיים - 36 שקליםקורנביף - 44 שקלים4 צ'ייסרי וודקה - 40 שקליםסך הכל - 410 שקלים.שעות פעילות: ראשון-שבת החל מ-18:30 ועד אחרון הלקוחותביר גארדן - ריינס 2 (צמוד לכיכר דיזנגוף), תל אביב

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ