"הצרפוקאים": רון כחלילי ממשיך להתנגח בקיר מדומיין
גם בסדרה החדשה שלו מאשים כחלילי את האשכנזים השמאלנים בקשיי הקליטה של יהודי צרפת בישראל. הוא לא מתייחס לכך שמי שאחראי לקליטתם היום הם בכלל הבית היהודי, ישראל ביתנו והליכוד
בסדרה החדשה שלו, "הצרפוקאים" (כאן 11), ממשיך רון כחלילי בפרויקט שהחל בשתי הסדרות הקודמות שלו, "ערסים ופרחות — האליטות החדשות" ו"אכלו לי שתו לי": הפניית אצבע מאשימה לאשכנזים, השמאלנים, הפריבילגים, על אפליית העולים המזרחים.
בסדרות הקודמות הוא עסק בהשפעת העבר על ההווה, והפעם הוא מנסה ללכת צעד נוסף ולטעון כי מה שהיה בשנות ה–60 ממשיך גם היום. כבר משם הסדרה, "הצרפוקאים", כינוי לעגני ליהודים שהגיעו לצרפת מצפון אפריקה, ברורה הנחת הבסיס — העולים החדשים שהגיעו מצרפת זוכים לאותו יחס מפלה שקיבלו עולי צפון אפריקה שהגיעו לישראל בשנות ה–50. בערך בדקה 16 של הפרק הראשון אומר את זה דניאל בן סימון, בהנחיית כחלילי המראיין. גם מתחת למעטה הצרפתי, נטען, הישראלים תמיד רואים את המרוקאים, למרות התרבות המערבית שהעולים האלה צמחו בתוכה ושאותה הישראלים מעריצים. אבל השאלה עצמה כבר מפנימה את עמדת הנחיתות: צרפתי זה טוב יותר ממרוקאי. אם אנחנו צרפתים היו אמורים להתנהג אלינו אחרת, אז למה מתעקשים לקרוא לנו מרוקאים?