הבעלים של מסעדת "ימית" ממחיש את תרבות החלטוריזם הישראלית

שי הוא בור מוחלט בבישול, לא מבין במסעדנות וכל מה שמעניין אותו הוא לדפוק את לקוחותיו כדי להרוויח יותר כסף. בניסיון לשפר את המסעדה שלו, השף אסף גרניט הנציח את החלטוריזם

רוגל אלפר
רוגל אלפר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רוגל אלפר
רוגל אלפר

מהפכה במטבח פרק 9, אתר רשת 13

שי, הבעלים של מסעדת "ימית" על החוף ביפו, הוא דוגמה טובה לחלטורה הישראלית בשיאה. את המסעדה ירש מסבו. אין לו מושג בניהול, הוא בור מוחלט בבישול ולא מבין כלום במסעדנות. אפילו שהמסעדה נושקת לגלים, מגיש שי טונה מקופסאות שימורים ודגי בס קפואים שהופשרו. את המסעדה הוא מחזיק לרווחתו בלבד. הדבר היחיד שמעניין אותו זה רווח כספי. ולכן הוא גובה מחירים מופקעים, שערורייתיים ממש. למשל, בקבוק יין במחיר של פי ארבעה מערכו האמיתי. את לקוחותיו הוא שונא. בעיניו הם חצופים, כפויי טובה, נודניקים, וכחנים שעושים לו כאב ראש. הוא מעדיף לגרום להם להרגיש לא בנוח כדי שיקומו וילכו. כדי לחסוך בעלויות, אין מלצר. שי ממלצר. הלקוחות ממתינים זמן רב למנות, ישובים סביב שולחנות מלוכלכים, ולא אכפת לו.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ