משייטל מדמם לקינוחים מגרים: הילדים של "מאסטר שף" מדברים

לא מסתפקים בשניצל וצ'יפס, בטוחים שהשופטים לא חסכו מהם ביקורת, ומעריכים את ז'ואל רובשון ומיקי שמו. עודד עובדיה ואביה דוזלי מתמודדים ב"מאסטר שף ילדים". ראיון

יעל רייף, עכבר העיר
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
יעל רייף, עכבר העיר

ילדים זה שמחה, אבל גם רייטינג גבוה. לאחר עונה מוצלחת במיוחד של בית ספר למוזיקה, בה הוכיחה "קשת" לכל עם ישראל שילדים ברוכי כישרון הם הריאליטי החדש, החליטה הזכיינית לקחת את הקלף המנצח הזה ולשדך אותו לקלף מנצח לא פחות: ריאליטי אוכל. שתי העונות האחרונות של מאסטר שף שברו שיאי רייטינג חסרי תקדים שפתחו לכל אחד מהצדדים, הזכיינית והצופים, את התיאבון. תרתי משמע. כעת, בגרסת הצעירים צפוי גם מעמד הדרדקים להצטרף לחגיגת הרייטינג המבטיחה.  » מאסטר שף - כל הביקורות והכתבות» "מאסטר שף ילדים": תפסיקו לדבר ותתחילו לבשלהפורמט המחודש מצוייד באותו פאנל שופטים מחמיר מהעונה הקודמת (מיכל אנסקיחיים כהןאייל שני ויונתן רושפלד) ובאותו מזווה מפנק על טהרת נתחי בשר משובחים ושמן כמהין, מינוס אש, להבות וכלי עבודה מסוכנים ופלוס מבוגר אחראי שישמש כסו שף נאמן לענייני בטיחות. ילדי המאסטר שף בגילאי 10-14, מגיעים מכל קצוות הארץ, החל מזיקים דרך ירושלים, תל- אביב, דאלית אל כרמל ועוד, וחולקים אהבה משותפת לבישול ולאוכל משובח. ואם זה לא מספיק אטרקטיבי, אז יש גם את מוטיב התחרותיות שלא פוסח על אף ריאליטי כהלכתו: בכל תכנית יתפצלו 16 המשתתפים לשתי קבוצות שיתמודדו עם משימות בישול מורכבות, בסופן יבחר צוות השופטים את המנה המצטיינת של המשימה, אשר תזכה את המתמודד שהכין אותה בציון לשבח ותבטיח לו מקום בחצי הגמר של העונה. אחרי שערכנו היכרות ראשונית והתרשמנו עמוקות מהביצועים המדוייקים, הידע והגישה היצירתית של נבחרת הבשלנים הצעירים בהברקה הקולינרית  מאסטר שף ילדים, ורגע לפני שנתמכר כולנו לעונה החדשה והמרעננת שתשודר בימי ראשון ושלישי בקשת, ערוץ 2, כינסנו שניים ממתמודדי הנבחרת הצעירה לשיחה מעניינת על אוכל, השראה, אומץ, בקורתיות וגם על אותו מאכל מסתורי שלא יסכימו לאכול לעולם. בין קובֳה לזעפרן עודד עובדיה בן 12 מרעננה הוא הילד הצעיר ביותר במשפחתו, אך המזהיר ביותר בכל הקשור לתחום הקולינרי. בנוסף לאהבת הבישול מתאמן עודד באומנויות לחימה, אהבתו השנייה. ביפן הוא אמנם טרם ביקר, אך מעוניין מאוד להתנסות בבישול של בשר קובֳה, נתח בשר מבקר הגדל במחוז ואגיו שביפן ומאופיין במרקם משוייש, עדין ורך הודות לשיטת גידול מסורתית הכוללת טכניקת האכלה ייחודית ועיסוי גוף הפרה. רוצה להתנסות בבישול קובֳה. עודד עובדיה (צילום מסך)אביה דוזלי בת 10.5  מנס ציונה אוהבת לרקוד, לשיר ולטפל בחיות שבפינת החי במושב. בנוסף לתחביבה הקולינרי, אוהבת תנועה ומתאמנת בהתעמלות קרקע. שאיפתה הגדולה בכל הנוגע לאוכל היא להתנסות בבישול עם זעפרן. רוצה לבשל עם זעפרן. אביה דוזלי (צילום מסך)איך הגעתם לתוכנית?עודד: "כולם בבית הספר ידעו שאני אוהב מאוד לבשל וילדה שלומדת איתי סיפרה לי שהיא ראתה במאקו לשונית שהיה כתוב עליה 'הרשמה למאסטר שף ילדים', אז נרשמתי. שמחתי כי אני אוהב מאוד אתגרים וחשבתי שזה יאתגר אותי".אביה: "אחותי רשמה אותי לזה. היא עשתה לי הפתעה וככה נכנסתי לתוכנית. מאוד שמחתי כי זה כיף לדעת שהולכים למקום שאפשר להפגין בו כשרונות ולבשל. זה קצת הלחיץ בהתחלה אבל התרגלתי וזה מאוד כיף".

אהבתם לבשל גם לפני התוכנית?עודד: "מאז ומתמיד בישלתי. כבר מגיל שלוש התחלתי לבשל ואחת המנות הראשונות שבישלתי עם אבא שלי היתה המבורגר שהכנו מבשר שטחנו על המקום והוספנו אגוזים וחצילים. זה לא שנולדתי ככה, פשוט נורא אהבתי לבשל ולאכול אוכל טוב, וחשבתי לעצמי 'אם אני אוהב לאכול אוכל טוב, אני אשמח מאוד ללמוד להכין אוכל טוב', וככה התחלתי לבשל המון עם אבא שלי".אביה: "בטח, בישלתי הרבה לפני התוכנית, כבר בגיל שש או שבע כבר הייתי חותכת דברים ומכינה לבד. אמא היתה איתי במטבח והייתי מתנסה בדברים וטועמת, ומאז התחלתי לאהוב ולהימשך לזה".מי לובש את הסינר בבית, אבא או אמא? אביה: "אמא. את הכל למדתי מאמא. זה שהייתי איתה במטבח תרם הרבה וככה יכולתי לנסות ולהתחיל ממשהו. אחר כך כבר התחלתי לעשות את זה בעצמי". עודד: "זה התחיל מאבא שלי, כי הוא הלך לקורסים מקצועיים לבישול וכל מיני סדנאות. תמיד כשהוא הגיע לכזה קורס, כל האנשים מסביב היו מבוגרים ורק אליו הצטרף ילד בן שלוש. עכשיו את רוב הארוחות בבית אני מכין. אני חוזר הביתה מבית הספר ויש חזה עוף, אז אני מקפיץ. אם יש דג, אני מכין אותו". כדי להכין דג כמו שצריך,  חייבים להקפיד על טכניקה ולשמור עליו כדי שלא יתייבש. מאיפה רכשת את המומחיות הזו?"אני מאמין שיש כאלה אנשים שנולדים עם טאצ', אז לדעתי אני נולדתי עם טאצ' כזה לבישול ולכל הנושא של אוכל. כל הזמן ניסיתי ללמוד דברים חדשים וברור שבהתחלה לא היה לי ידע אבל עם השנים התחלתי לצבור ידע.  בהתחלה אבא שלי לימד אותי קצת, ובהמשך גם קראתי הרבה מאוד ספרי בישול וצפיתי בתוכניות בישול ואוכל".נולד עם טאצ' לבישול. עובדיה (צילום מסך)

אפשר בהחלט ללמוד משהו מהבחירה של השף האהוב על השניים, וזה הכיוון שלהם באוכל. בעוד עודד, שמצהיר שז'ואל רובשון הוא השף האהוב עליו בעולם, ובוחר בסטייק שייטל כמנה שהוא הכי אוהב להכין, אביה מזגזגת דווקא לכיוון הקינוחים ומעריכה דווקא את מיקי שמו וקרין גורן.  ואם כבר להכין, מה לגבי האכילה? עודד: "אצלי זו למעשה אותה מנה: סטייק שייטל מדיום רייר שאני פשוט מטגן על מחבת עם טיפה פלפל, מלח ושמן זית. זו מנה שאני הכי אוהב לאכול בגלל הפשטות שלה וזו גם המנה שהכי כיף לי להכין, כי עד כמה שהיא פשוטה, יש בה הרבה מאוד פרטים קטנים שצריך להקפיד עליהם. אני אוהב נתח בשר טוב ושאפשר להרגיש את זה, ואז, כשהוא נוגע במחבת החמה שומעים את הרעש של הטיגון ומריחים את הריח של החריכה". אביה: "אני אמנם אוהבת לבשל קינוחים. נשיקות קוקוס, פנקייקס, ועוגות, אבל באופן אישי אני לא ממש אוהבת דברים מתוקים".

יש משהו שמפחיד אתכם לבשל? חומר גלם שמרתיע אתכם?עודד: "לא, אין שום דבר כזה. אני מוכן לנסות הכל".אביה: "אין משהו כזה שאני יכולה לחשוב עליו".

אם חשבתם שהשניים האלה מסתפקים בספר האלמותי "ילדים מבשלים", אתם טועים. הם אמנם אוהבים להעמיק את הידע שלהם בספרים ותוכניות בישול, אבל ההשראה אמיתית מגיעה מהמוח ההצעיר שלהם. אביה מעידה שהיא ממציאה כל מיני שילובים או מכינה משהו מהזיכרון, ואילו עודד מעדיף לאלתר: "אני אוהב מאוד לאלתר ולהמציא מתכונים. זה הדבר שאני הכי אוהב, כשאומרים לי 'קח מצרכים, יש לך ככה וככה זמן וחומרי גלם, תכין משהו'. זה הדבר שאני הכי טוב בו. גם כשאני מקבל מנה לעבוד עליה ממתכון, אז בפעם הראשונה אני באמת עושה אותה לפי המתכון, אבל בפעם השניה אני נותן לעצמי להשתחרר ולעשות שינויים במנה".

מי מפחד מיונתן רושפלד?   על אף גילם הצעיר, עודד ואביה מפגינים ביטחון בכישורים שלהם כמו שפים מנוסים. למרות שבתוכנית אין הדחות, כדי לחוס על המתמודדים הרכים, השופטים הביעו דעתם על המנות שהכינו, ביקרו ואף נתנו כלים לדרך. זה לא היה מפחיד לעמוד מול שופטים כאלה רציניים?עודד: "בהתחלה, לפני שהגיע הרגע, חיכיתי מאוד למפגש עם השופטים ורציתי שמישהו שיש לו המון ידע והוא מבין באוכל יטעם את המנה שלי ויגיד לי מה הוא חושב עליה. מאוד רציתי את זה. ברור שברגע שהגעתי ועמדתי מול השופטים זה היה מלחיץ, אבל מאוד נהנתי מהתגובות".אביה: "השופטים היו מאוד נחמדים ולא קשוחים כמו שכולם חושבים".

לא קשוחים. השופטים: רושפלד, אנסקי, שני וכהן (צילום: ינאי יחיאל)אתם לא חושבים שהם עשו לכם הנחות בגלל שאתם צעירים?אביה: "אני חושבת שהם שפטו לפי טעמם והקריטריונים שלהם, אבל הם פשוט הסבירו את הדברים בדרך נעימה".עודד: "ממש לא. לא עשו לנו הנחות. העונה היתה קשה מאוד, ויש כאלה שיגידו שאפילו קשה יותר מהעונה של המבוגרים. השופטים לא ויתרו לנו והיו קשוחים מאוד".

אגב ביקורות, הצלחתם להבין את השפה שאייל שני מדבר בה?עודד: "דווקא אותו הכי הצלחתי להבין. מאוד התחברתי אליו. אני מבין את מה שהוא אומר ואני מבין למה הוא מנסה להקביל את זה. הוא משתמש בהמון מטאפורות ולדעתי זה מאוד יפה. ממש סוג של שירה".  בתכנית בגרסת המבוגרים היה הרבה מאוד פירגון בין כולם. כולם עזרו לכולם. גם אצלכם היה ככה?עודד: "לא הרגשתי בכלל שהיתה תחרות. היינו כל- כך ביחד ועזרנו אחד לשני שפשוט לא הרגשתי שקיימת התחרות, אלא שפשוט מבשלים ביחד. עד היום אני בקשר עם כל הנבחרת".

מה אתם רוצים לעשות כשתהיו גדולים?  אביה: "אני רוצה לפתוח קונדיטוריה עם כל מיני דברים שאני יכולה לאפות בעצמי במקום פתוח ושיותר נוח לעבוד בו".עודד: "אני עדיין לא בטוח, אבל אני חושב שהייתי רוצה להיות שף או לעבוד במשהו בתחום המדעים הריאליים, אני מאוד טוב בזה. כמובן שהייתי שמח לשלב בין שניהם".רוצה לפתוח קונדיטוריה. דוזלי (צילום מסך)ולסיום, יש משהו שאף פעם לא תסכימו לאכול? אביה: "כל מיני איברים פנימיים כמו לבבות או כבד".עודד: (חושב ארוכות) "כבד של נחש". לאחר שאני משתפת את עודד בקולקציית החיות המוזרות שבאו אל קרבי, מפתיע אותי בן ה-12 במגוון מעורר קנאה שצבר גם הוא בתחתית הקיבה: "כריש, קיבה של עגל, ברקודה ועוד כל מיני דברים מוזרים. זה היה כשטסתי עם אבא שלי למסע בן עשרה ימים לטיול קולינרי בחבל טוסקנה ולאציו שבאיטליה, ופגשנו שם שפית ישראלית במקור שגרה כבר 14 שנים באיטליה. היא הראתה לנו את כל המסעדות הטובות והסבירה לנו עליהן וככה עשינו טיול ברמה מאוד מקצועית". מסע קולינרי בגילך? תסביר."זה היה אחרי שעשיתי הסכם עם אבא שלי. בכיתה ה' לקחנו את כל כל ספרי המתמטיקה של כיתה ז' וסיימתי את כולם בחופש הגדול, אז בתור פרס ובגלל שאז הייתי חזק מאוד בכל הנושא של הבישול, אמא שלי הציעה שאבא שלי ואני נצא לטיול קולינרי באיטליה".

"מאסטר שף ילדים", בימי ראשון ושלישי, 21:00

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ