רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

"ישראל מבשלת": איך זה לבשל עם התוכנית באמת?

בתוכנית שלהם גיא לואל ושף אהרוני הבטיחו ארוחת גורמה של שלוש מנות בשעה טלוויזיונית. יעל רייף איתגרה את עצמה ואת בן זוגה והכינה את מנות התוכנית בזמן אמת. למרות התוצאה המעולה, המטבח ההפוך והשעון הוכיחו שאין אמת בפרסום

תגובות

ארוחה מלאה בשעה? מניפת רוסטביף ותפוחי אדמה צלויים? סלט עלים ואגסים מקורמלים ובסוף גם מוס שוקולד מושחת? אפילו לנו, חובבי בישול שמבלים חלק ניכר מזמנם במטבח, המשימה נשמעה בלתי ישימה. כבר יותר משבועיים מבטיחים לנו שף אהרוני והמנחה הקופצני גיא לואל ארוחה לארבעה סועדים בשעה אחת (שעה ו-13 דקות כולל פרסומות, אבל מי סופר?). לקראת התוכנית ישראל מבשלת החלטתי לאפסן את הסקפטיות בצד, להתאבזר במצרכים שפורסמו באתר האינטרנט של ערוץ 10, ולעקוב אחרי ההוראות, ההדגמות וההסברים, כדי לבדוק אם יש אמת בפרסום. האם גם אני אוכל להשוויץ בסוף הערב במניפת רוסטביף ורדרדה וטעימה ואז להסמיק בצנעה ולומר "כל זה? קלי קלות! רק שעה אחת של עבודה?".

» רייטינג יומי: "ישראל מבשלת" רק 9.1% צפייה» "ישראל מבשלת": זיו יצחקי חושב שמדובר בתבשיל שנשכח על האש מ-85'» ישראל מבשלת - כל הכתבות גורמה גורמה גורמה

רוסטביף פוטוגני אופטימיים מתמיד עברנו למנה השנייה: רוסטביף עם תפוחי אדמה צלויים. כאן כבר חוממו כנראה השרירים כי המתכון הנ"ל עבר ביתר הצלחה בזכות קצב שפוי יותר והסברים מדוייקים מפי אהרוני, שלוו בטיפים יעילים נוסח המלצה על מחבת בעל תחתית עבה, שמסייעת בצבירת ושמירת החום הנדרש כדי לסגור ולצרוב את הסינטה כהלכתה.  בהתאם להנחיות, הסינטה נצרבה כנדרש בזמן שתפוחי האדמה בושלו במים הרותחים. בשלב הפלומבה, אני מודה, קצת חששנו לחיי המטבח. בסוף עברנו גם את זה. הסינטה הוכנסה לתנור לעשר דקות ותפוחי האדמה עברו למחבת יחד עם שמן זית, רוזמרין, מלח ושום. או אז התפשט במטבח ריח נהדר ומבשר טובות. עשר דקות לאחר מכן פרסנו רוסטביף פוטוגני להפליא לפרוסות לא דקות, צילחתנו יפה בצורת מניפה, הוספנו את תפוחי האדמה השחומים והריחניים, העמדנו את המלפופונים החמוצים בדום מופתי, וחתמנו את היצירה בתלולית של חרדל. כשעברנו לשלב הטעימה, הגענו למסקנה כי סינטה בדרגת צלייה מידיום רייר המוגשת בפרוסות עבות, היא מתכון וודאי למחנק והיא לנצח לא תגיע לדרגת עסיסיותו של האנטריקוט המשוייש בשכבת שומן. על אף שהבשר היה מאיכות מעולה ונקי משומן, ולמרות שאנחנו חובבי דם, דרגתו הוורדרדה ועוביו הפכו אותו לבלתי לעיס בעליל. החזרנו למחבת לצלייה ולשיפור המרקם, ובסופו של תהליך קצרצר זה התקבלה מנה מצויינת, טעימה ומשביעה. המלצתנו היא לשנות את צורת החיתוך לאלתר או לצלות קצת יותר.

בגלל הביצה כשכוחנו עדיין במותננו עברנו לקינוח המושחת בעל השם המבטיח "מוס שוקולד ומקופלת מושלם". ההתדרדרות החלה כבר בשלב הפרדת הביצים והפכה למפולת של ממש ככל שהתקדם הזמן והבלאגן מעבר למסך. הפרדת ביצים היא לא משימה מסובכת מדי, אך מצריכה ריכוז ותשומת לב שקצת קשה ליישם ב-20 שניות - הזמן הטלוויזיוני שהוקדש להפרדת ארבע ביצים שלמות. אצלנו, בחיים האמיתיים בהפרדת הביצה השנייה התחולל אסון וחלמון חדר לחלל הסטרילי בו שכן החלבון. רצנו מייד לשלט ולחצנו על ה- pause. אחרי שהאשמנו איש את רעהו בתקרית ואת אהרוני בכך שלא המליץ להפריד כל ביצה  לתוך כוס ורק אז לאחד לתוך הקערה, התחלנו את כל התהליך מהתחלה, דבר שגזל זמן מיותר. בשלב הבא יחד עם צביקה פיקטל מוסרי ופנינה טורנה, הצלחנו במשימה  ועברנו להקצפת החלבונים. באולפן ניצב לו מיקסר חדיש ולנו בבית היה מיקסר ידני מהדור הישן אך-מתפקד. מרקע הפעלתו לא שמענו מילה ממה שתרחש באולפן ונאלצנו להשתמש ביכולת קריאת שפתיים שפיתחנו במהלך ההקצפה. את ההקצפה בגירסה הידנית סיימנו כחמש דקות לאחר החברים באולפן אך התוצאה היתה שווה את המאמץ המינורי והשכיחה את תקרית הביצה שהתערבבה. המוס היה כל מה שמוס משכמו ומעלה צריך להיות: מריר, עדין, קטיפתי, ענני וכל מילה נרדפת לתואר "מענג", והמקופלת שברה את אותה חלקות במרקם שובב וטעם חלבי מתקתק.כל מה שמוס אלוהי צריך להיות. מוס שוקולד (צילום: יעל רייף)בסופו של הבילוי הלילי עם אהרוני וגיא לואל נתקבלה ארוחת ערב מצויינת, כזאת שלו היתה מוגשת במסעדה, היתה עלולה לרוקן את הכיס.  מבחינת צדק חברתי הצלחנו להאכיל ארבעה אנשים רעבים בשלוש מנות שלא מביישות את המונח "גורמה", בסכום הגיוני לכיס של 50 שקלים לאדם, וזאת בהנחה שאת חלק מוצרי הבסיס יש לכם בבית מראש. המטבח לעומת זאת נראה כמו אחרי פוגרום; רוזמרין הציץ מכל עבר, שרידי שוקולד מריר נותרו על הארונות ועל הבגדים והשיש היה גדוש בכלי עבודה- תוצר של עבודה במצב בהלה. לגבי היחס הנבדק בין הבישול הביתי בזמן אמת אל מול התרחש אצל אהרוני ושות', תשכחו מ"יש אמת בפרסום". אם אינכם רוצים למצוא עצמכם מתזזים במטבח אחוזי פאניקה, רתמו לעזרתכם את היס מקס, הסתפקו בגרסת האינטרנט או היעזרו בסו שף מוכשר שיאפשר לכם לפעול בפרק זמן הגיוני להעמדת ארוחה- השונה בתכלית מזמן המסך של אהרוני וחבריו. אנחנו, שמטבח מעולם לא קרא עלינו תיגר, נזקקנו ל-20 דקות נוספות עד שיכולנו להכריז "ישראל מבשלת וגם אנחנו בעניין". 

*#