אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

השף שעזב את המטבח שלו: איך הפך ישראל אהרוני לכוכב טלוויזיה?

מי שהביא את הבשורה של האוכל הסיני לישראל ונחשב לשף מקצוען, כבר שנים אינו מתחזק מסעדה משלו ומתרכז בקריירה טלוויזיונית קולינרית. איך הפך השף הצבעוני בעל החזות האקצנטרית, למנחה טלוויזיה שבגיל 58 מגיע לפריים טיים?

תגובות

בגיל  58, כשמאחוריו קריירה מפוארת מול הסירים, מצלמות הטלוויזיה ומאחורי שולחן הכתיבה, מגיע השף ישראל אהרוני בריצה קלה אל חיקו  הלוהט של הפריים טיים.ביום רביעי הקרוב הוא יתחיל להגיש בערוץ 10 את התכנית "ישראל  מבשלת", בתקווה שהערוץ הרצוץ  ימשיך לשדר עד אז.» "המסע המופלא של גידי ואהרוני בדרך המשי" - כמה מצחיק, ככה טעים

כמו גורדון רמזי, ז'ואל רובשון ושפים גדולים אחרים ברחבי העולם, שכבר אינם מבשלים מדי ערב בעצמם, גם אהרוני של היום, הוא שף ללא מסעדה. "ההגשמה העצמית של טבח היא לא רק להוציא מנות במסעדה", מבהיר השף ארז קומרובסקי. "אולי דווקא היכולת להשפיע על קהל סועדים יותר גדולה כשלא מוציאים מנות רק ל-80 סועדים, אלא דווקא כשעושים תוכנית טלוויזיה". השף והמסעדן צחי בוקששתר  מספר שאהרוני הוא "לייט בלומר": "תמיד כשהייתי קצת מתבליין במועדונים, אהרוני היה מספר לי בהתלהבות על 'האומן' ואז שאלתי אותו 'מה זה חדש לך?', והוא אמר לי שכן 'כל החיים עבדתי, לא חשבתי על הדברים האלה'. ואז הוא נכנס לזה וגם עוד הפך לדי ג'י" מגלה בוקששתר ומוסיף: "כשאהרוני מגלה משהו והוא מדליק אותו ואז הוא נהיה גדול בו". והילה אלפרט מסכימה: "כשהוא רוצה משהו, אהרוני לוקח. את מה שהוא עשה עם המוזיקה הוא עשה גם הגוף שלו. הוא איש מאוד אמביציוזי וחרוץ בצורה בלתי רגילה". גם קומרובסקי נותן לאהרוני קרדיט על ההתפתחות המקצועית שלו: "שף טלוויזיוני זה סוג של אבולוציה, זה משהו אחר מלהיות שף של מסעדה. הוא מקצוען בצילום אוכל בטלוויזיה, האוכל אצלו תמיד נראה מהמם". 

האוכל נראה מהמם. מתוך "מכון בטוח": 60 לפריים טיים אבל מי כאהרוני יודע שמי שלא יכול לשאת את החום, שלא ייכנס למטבח. כמי שהזיע גלונים מול סירים בשנים שתכניות אוכל עוד לא היו בתכנון, הוא מעולם לא חשב  שאפשר להתבטא בנושאים קולינריים בלי לדעת את המלאכה על בורייה. "המסך מלא באנשים שמדברים שטויות בחוסר ידע ובחוסר אחריות", אומרת אלפרט. "אצל אהרוני הניסיון והידע והיכולת שלו ללמד לא קשורה לאם יש לו מסעדה או אין לו מסעדה. ישנם שפים היום על המסך שיש להם מסעדה אבל היכולת שלהם ללמד והידע הם דלים". גידי יהושע, עורך תוכנית הבישול החדשה של ערוץ 10 בהגשת אהרוני  ישראל מבשלת: עם ישראל אהרוני וגיא לואל, סבור שהעובדה שישראל אהרוני הגיע לגיל 60 ובפעם הראשונה מוצא עצמו במרכזה של תוכנית פריים טיים הוא דבר ראוי להערכה: "זה רק אומר שגם בגיל 60 אפשר להגיע לאזורים חדשים, והוא מאוד מאושר מזה. זה מאוד מעודד. אם בגיל 50 אפשר להוריד 30 קילו ובגיל 55 אפשר להפוך פתאום לדי ג'י, אז בגיל 60 אפשר גם להנחות תוכנית בפריים טיים בקנה מידה כזה גדול". אבל מתברר שדמות הדי ג'יי השמח שמזוהה היום עם אהרוני היא התפתחות חדשה. "הוא למד להיות יותר סבלני כבן אדם. הוא עשה דרך מאוד מרשימה בעיני. בהתחלה היית רואה את אהרוני והיה בו משהו קפוא, שהלך ונפרם. הוא בנה דמות שלא באה מהמקום הכי חם והכי מחבק. הוא בא מהמקומות שלו".  על המהפך  בהתנהגותו, זה שאולי הביא לו את התכנית, אומרת המבקרת וכתבת האוכל, הילה אלפרט. את "ישראל מבשלת" ביססו בערוץ 10 על תוכניתו של השף גורדון רמזי, "גורדון רמזי: מבשל בלייב". השף הידוע במזג החם שלו ובחוסר חביבותו, בניגוד לדמותו הנקיה של אהרוני. גידי יהושע מספר על הבחירה להכניס את אהרוני החביב לנעליו המרושעות של רמזי: "ישבנו פעם במסעדה וגורדון רמזי התקשר אל אהרוני. גורדון מאוד מעריך אותו, כי הוא קרא עליו ושמע עליו לפני. זה היה מעניין לשמוע את השיחה ביניהם כי הוא ממש שמח שהוא עושה את התוכנית ואיחל לו בהצלחה". אהרוני אינטראקטיבי. "ישראל מבשלת":

איך אתה מתרשם מתהליך העבודה איתו?"מה שהפתיע אותי זה שהוא באמת מקצוען. עבדתי עם ירון לונדון, דודו טופז ועוד המון. אבל הוא שייך למקצוענים, לא רק ברמה הקולינרית. ברמה הטלוויזיונית הוא באמת ברמה  הגבוהה ביותר. יש לו חלוקת קשב עם האוזנייה, הוא מסוגל להחזיק שידורים מאוד מורכבים. לשחק על הסט, להקשיב להוראות ובמקביל לבשל".

מצד שני, יהושע אבל לא שוכח שמדובר בפרסונה פרפקציוניסטית ולא קלה לעבודה. "הוא תמיד אומר: 'אתם לא מעריכים מספיק את האוכל, אתם לא מבינים מספיק את העוצמה של האוכל'. אומר יהושע, "הוא כעס עלינו מאוד כשהפריימים של האוכל לא היו מספיק טובים. הוא יודע איך שהוא רוצה שהאוכל יהיה מצולם ויראה. בגלל זה אני חושב שאנשים מאמינים לו, כי האוכל מאוד חשוב לו והוא לא מזייף בעניין הזה. האמונה הזו מחלחלת. אנשים גם אם הם לא יודעים מה בדיוק מדבר אליהם בו - עדיין האמת הזו מחלחלת".

ואולי התחנה הבאה בקריירה של אהרוני היא שיפוט ב"מאסטר שף"? "אני לא חושב שבשביל אהרוני להגיד 'תתקדם ותגיע למאסטר שף' זה משהו  שעובר אצלו בראש. אני חושב שהוא יותר טוב מהמשתתפים ב"מאסטר שף". הוא יותר אולד סקול, והוא לא צריך ללכת למניפולציות הרגשיות. ברמת השף הוא ברמה יותר גבוהה מהשפים במאסטר שף".

*#