רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מבשלות קריירה במאסטר שף: המעצבת שנשארה מאחור והרופאה בדרך לצמרת

גילי הלפטק רוצה לבשל עם רושפלד ומתלבטת אם לוותר על הקריירה כרופאה. איריס כספי השתדלה להיות יצירתית ולתת 200 אחוז, אבל זה לא הספיק. רגע לפני הגמר - ראיון עם מודחת ועם כמעט מנצחת

תגובות

המשימות במאסטר שף מעמידות  את המתמודדים במבחן מורכב: המצאת מתכונים, הרכבת מנות חדשות, התמודדות עם חומרי גלם לא מוכרים, זמן קצוב וחבורה של שופטים שנכנסת להם לסירים בזמן הבישול. "הרבה פעמים הייתי מעדיפה לעבוד בשקט מבלי שהם יבואו לדבר באמצע המשימה",  אומרת הלפטק. "20 דקות לפני הסוף הם באים ואומרים "את בטוחה שזה מה שאת עושה? את בטוחה שזה יצליח?" ומה אני אעשה עכשיו ב-20 דקות? מה זה יעזור לי שהם אומרים את זה?" היא מתלוננת. "בתוכנית האחרונה המשימה הייתה סנדוויץ', והתחלתי עם רעיון ממש טוב, וחצי שעה אחרי תחילת המשימה באים השופטים ואומרים 'אל תעשי סנדוויץ' של מסיבות'. השד יודע מה זה סנדוויץ' של מסיבות, אבל שיהיה" אז מה עשית? "שיניתי לגמרי כיוון, איבדתי את חוט המחשבה, את הריכוז ולא ידעתי מה אני עושה עם עצמי. עשיתי משהו אחר, יצאתי מפוקוס ושום דבר לא הלך כמו שצריך". 

היית רוצה לבשל עם מישהו מהם?  "הייתי שמחה לבשל עם רושפלד. האמת שגם נראה לי ממש כיף לבשל עם איל. אנחנו מאוד שונים בסגנון ואפילו בטעמים, אבל נראה לי עם כל אחד מהם כיף לבשל", אומרת הלפטק ואילו כספי קצת מתחמקת: "מבחינת סגנון אני נורא אוהבת את רושפלד". ומה לגבי אייל? "אין ספק שהוא אמן אבל אני חושבת שהוא גם פילוסוף. הוא לא שם את הדגש על הדיוקים, הוא זורם עם הטעמים ועם המראה. רושפלד, הוא נורא מדויק".

איך את מסכמת את החוויה?"הייתה חוויה מאוד חיובית, מדהימה, שאני לא חושבת שהרבה אנשים יכולים לדמיין לעצמם מה זה. לפעמים גם צריך להתמקד בתהליך עצמו, ובמקרה הזה התהליך לימד אותי המון, נתן לי הרבה השראה, נתן לי רעיונות איך לקדם את עצמי מעבר למה שאני עושה היום. ומבחינתי, גם התוצאה טובה, הגעתי למקום טוב בתחרות, רחוק יותר ממה שחשבתי. רק להיכנס לנבחרת עשה אותי מאושרת".

חברי הנבחרת של "מאסטר שף" עסוקים כך שהם מבשלים רק תחת המצלמות ובטבח של התוכנית, מתברר שלא. לא מזמן היה לכם מפגש אצל יוסי אזולאי, וכל אחד הביא משהו שהוא בישל. מה היה הכי טעים?הלפטק: "זו הייתה אחת הארוחות היחידות לאחרונה שממש נהניתי בהן. מאוד נהניתי מהממולאים של שלה. אני חייבת להגיד שהאישה יודעת להכין ממולאים, היא יודעת לבשל. וגם לא מלחיץ אותה כלום, היא כל כך רגילה לזה, היא מבשלת כל כך הרבה שנים. אני בטוחה שאם היא הייתה נשארת עוד היא הייתה מגיעה מאוד רחוק, זה היה ההימור שלי מההתחלה כשראיתי אותה. אני חושבת שגם השופטים חשבו ככה והם מאוד הופתעו שהם נאלצו להדיח אותה".

אבל היא הודחה כבר די מזמן, אז מי הפייבוריט שלך לנצחון?כספי: "לכל אחד יש את הכישרון שלו, אני לא יכולה להצביע על מישהו ספציפי. שי יכול להוציא מנה מדהימה ומאוד צבעונית ויפה, גילי נורא פרפקציוניסטית, אליהב מאוד יצירתי, עמנואל מאוד מדויק, יש לו טכניקות טובות. לא סתם כל אחד מאיתנו שם, כל אחד מביא משהו שבולט בתוכנית וככה אנחנו משלימים אחד את השני".הלפטק: "אליהב. אני חושבת שהוא גאון בצורת החשיבה שלו. זה נובע גם מזה שהוא מעצב וזה מתבטא באוכל. הוא משתמש באזורים במוח שאני לא משתמשת בהם. החלק הויזואלי שלו מאוד פעיל, יש לו את הערך המוסף הזה, הוא מאוד יצירתי. הוא חושב על דברים שאני בחיים לא הייתי חושבת עליהם ואני חושבת שגם חלק מהשופטים בעצמם לא היו חושבים עליהם".

התוכנית, שמתקרבת בצעדי ענק אל קו הסיום, גורמת למשתתפים בה לא מעט הרהורים לגבי המשך דרכם הקולינרית. המתמודדת שמעוררת את מירב השאלות היא באופן צפוי הלפטק, שעובדת כסטאז'רית לרפואה בבית החולים שערי צדק. האם ההשתתפות ב"מאסטר שף" תגרום לה להחליף את חלוק הרופאים במדי שף? "אני מתלבטת, כי קיבלתי גם כמה הצעות, אבל יש לי את החשש שזה יהרוס לי את הכיף שבבישול. גם בתוכנית יש קטע שבו אני בוכה שהשקעתי ברפואה כל כך הרבה שנים ופתאום אני לא בטוחה שזה מה שעושה לי כיף לקום בבוקר. בינתיים חזרתי כי אני רוצה לסיים את הסטאז' ולקבל את התעודה. אשמח להיכנס לזה קצת, ומידי פעם לבשל לאנשים, לעשות ערבים מיוחדים במסעדות, וגם יש לי כמה הצעות לזה. אבל לא יודעת אם ממש לעבור לזה במשרה מלאה".

*#