רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אייל שני ממשיך לחפש: חוזר בעונה שניה של "איפה האוכל?"

אחרי שבדק את השורשים של העגבניות, החיטה, החלב והבקר, שב שני לחפש את מקורות האוכל. בעונה השניה של הסדרה הדוקומנטרית בכיכובו, מתחקה השף אחר בשר, דגים, זיתים ותפוח אדמה

תגובות

"איפה האוכל?", תכניתו של השף אייל שני, תחזור לעונה שנייה בערוץ 8 של HOT. העונה החדשה תכלול רק ארבעה פרקים וצפויה לעלות במהלך השנה הבאה. בעונה הקרובה ייצא השף הכי מפורסם בארץ למסע בעקבות ארבעה חומרי גלם המאפיינים את המטבח הישראלי והים תיכוני: בשר, דגים, זית ותפוח אדמה.

 כזכור, בעונה הראשונה של הסדרה התחקה שני אחרי מרכיבי אוכל אחרים: חיטה, גפן, עגבנייה, חלב ועוף, וחקר אותם מבחינה חקלאית, גסטרונומית, חברתית והיסטורית. בעונה השניה יחקור שני  את גלגולם של החומרים מבחינה היסטורית, תרבותית ופוליטית. הוא יעקוב אחר תהליך הייצור והגידול שלהם, אחר תפקידם במטבח ובתרבות הישראלית בכלל. בנוסף, בסוף כל פרק יבשל שני מנה הקשורה לנושא של אותו הפרק

בשנים האחרונות לשני יש רומן מתמשך עם תוכניות הקולינריה. ממש היום (חמישי) תעלה העונה השנייה של מאסטר שף, הריאליטי של קשת בו הוא משמש כאחד מארבעת השופטים. שני השתתף גם בעונה הראשונה, והרבה בזכותה זכה להכרה. כבר ב-2004 הגיש יחד עם הבמאי שחר סגל את תוכנית האוכל "אוכל למחשבה" ששודרה בערוץ 8. התוכנית עסקה בנושאים כמו משפחה וזוגיות, כששני נהג לבשל בה בהשראת אנשים שפגש במהלך התוכנית ולתאר את הקשר הפילוסופי שמצא בין המנות לנושא התוכנית. עד 2009 פרסם שני טור קולינרי בעיתון "הארץ".

*#