רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מבשלים עד הפנסיה: השפים הוותיקים השתלטו על המסך

הפשטות של צחי בוקששתר, העממיות של חיים כהן וההקפדה היתרה של אהרוני. מה סוד הקסם של השפים הוותיקים שנמצאים על המסך שלנו?

תגובות

קונספט: "כמה פשוט- ככה טעים" כפי שבוקששתר בעצמו אומר לאורחיו בתכנית הראשונה.סוד הקסם: צחי בוקששתר נראה כמו השכן השמנמן שאוהב לאכול. הוא נגיש, נעים ומחלק מתכונים לא מסובכים. הוא לא שופט, לא קוטל ולא מבקר  ועושה רושם שהוא כאן כדי להינות. על פניו, נראה שבוקששתר בכלל לא מגיע מאסכולת השפים הפלצנים ועתירי ההשכלה הקולינרית, מה שמדבר לצופה ולסועד, באותה מידהרק בתוכנית: היחיד שלובש סינר. עושה חשק לטעום: מרגז ובמיה מוקפצים על לחוח.בין הסירים: השף עם השם הכי בעייתי בטלוויזיה, למד בישול באירופה, התמחה במסעדות שף מפורסמות והיה הבעלים והשף של התרווד הורוד, מסעדת הגורמה הראשונה בתל אביב, בתקופה שכולם הסתפקו בהרבה פחות. אי אפשר לשכוח את פרפה החלבה שהביא ללוונט. מאז שהמוסד התל אביבי נסגר, הוא ביקר מסעדות, נתן ייעוץ קולינרי למסעדות ועסקים בתחום המזון ותפס מקום בטוח בתור שף של רשת מסעדות בשרים. את דרכו הטלוויזיונית התחיל בתוכנית הבישול החלוצה "טעמים", ששודרה במשך 12 שנים במסגרת שידורי הטלוויזיה החינוכית, הישג בלתי מבוטל בטלוויזיה הרב ערוצית של ימינו. הפורמט היה ארכאי, המטבח מיושן והשף ידידותי למשתמש ולא מתחכם. התכנית ירדה מלוח השידורים בצורה מפתיעה לפני שנתיים, קצת לפני שירדה תוכניתו הותיקה של השף חיים כהן "שום, פלפל ושמן זית" ששודרה בערוץ 1. היו כאלה שמיהרו להספיד את תוכניות הבישול, אך ההספד נכתב ללא ספק מוקדם מדי.

המטבח הקטן בעל המראה הנוסטלגי של "טעמים" הוחלף במטבח גדול ומודרני, אך בוקששתר הוא אותו בוקששתר – חייכן, קליל, מסתחבק ומתחבק עם אורחיו, אוהב לאכול, אוהב לבשל, אוהב לשתות יין. רבים ממתכוניו מבוססים על מאכלי עדות מוכרים, עם נגיעות מעטות של מקוריות כמו במתכונו לקובנה, מאכל תימני שקיבל תפנית מתוקה עם פירות יבשים. בסופו של דבר אין פה בשורה חדשה בז'אנר תוכניות הבישול, או טעמים מפתיעים מדי. ימי ראשון - שלישי, 18:50, ערוץ 2

קונספט: "אני מזמין אתכם בבית להצטרף לבשל איתנו ביחד".סוד הקסם: עממיות זו לא מילה גסה. גם כשהוא נותן מתכון צרפתי רב מרכיבים וטעמים, חיים כהן נותן את ההרגשה שמדובר במשהו פשוט שמתאים לכל מטבח ולכל טבח חובב. במאסטר שף הוא שמר על חינניות ונעימות. מאז שסגר את מסעדות היוקרה שלו ונשאר עם דיקסי, המותג חיים כהן מדבר לכל המשפחה ולכל מעמד סוציו אקונומי. רק בתוכנית: החלופה בינו ובין אייל שני מרעננת את המסך ומשלבת בין העממיות של כהן והפואטיקה של שני. עושה חשק לטעום: צ'יגה מוגש עם קרפצ'יו טלה. בין הסירים: חיים כהן הדוד העממי והנחמד, התחיל את דרכו הקולינרית ב"הקיוסק" של שאול אברון, שם עשה הכרות עם מאכלים צרפתיים שטרם יצא לו לפגוש. הוא התמחה אצל השף הצרפתי רוז'ה ורז'ה ופיתח את האופי של המטבח שלו: עירוב של מוצרים מקומיים ים תיכוניים במנות צרפתיות וחומרי גלם צרפתיים במנות מקומיות. המסעדה הראשונה שלו, בדומה לבוקששתר היתה מסעדת גורמה יקרה. מסעדת קרן התחילה את דרכה כמסעדה צרפתית קלאסית ברחוב אבן גבירול בתל אביב ועברה לבית היסטורי ביפו. במקביל התחיל כהן להגיש את תוכנית הבישול של ערוץ 1 "שום, פלפל ומן זית" והמשיך לפתוח מסעדות, בהן דיקסי המפורסמת. כהן לא פסח על שום שלב בדרך להיות שף כוכב. הוא פרסם ספרי בישול ואף הקים אתר אינטרנט המיועד  לבשלנים ומשלב תוכן קולינרי ומבחר מתכונים המתעדכן על בסיס קבוע. חיים כהן הולך עם האג'נדה של המאמי. כהן ב"שום פלפל ושמן זית":

משם, הדרך לערוץ 2 המסחרי היתה קצרה. כהן הגיח לעונה קצרה של "מועדון ארוחת הערב", תוכנית ששילבה אוכל ומוסיקה, אותה הנחה עם מרינה מקסימיליאן בלומין. החשיפה שקיבל כהן בשנותיו בערוץ 1, לא התקרבה ולו במעט לחשיפה אותה קיבל כשהצטרף מאוחר יותר, לצוות השופטים בתכנית הריאליטי מאסטר שף. כהן לקח את המאמיות המטבחית שלו צעד קדימה והחל להשתתף בפרסומות. מבשל תוכנית: בעקבות ההצלחה הגדולה של התכנית, חיים כהן, יחד עם אייל שני, קיבלו זמן מסך נוסף ב"קשת" והם מגישים לסירוגין את "מבשלים ביחד" בימי שישי בערב. סט המטבח מייצר תחושה חמימה וביתית למדי, למעט הסו-שפים לבושי המדים הלבנים שניצבים מאחור ועוסקים בהכנות. בכל תוכנית מתארחים שני אורחים שיש בניהם קשר חברי או משפחתי, שלרוב אינם מגיעים מתחום האוכל, אך כולם חובבי בישול. כמו "במאסטר שף" גם כאן השניים, בנפרד, מנסים ללמד את אורחיהם כיצד לפלט דג, לצלות בשרים בדיוק במידה הנכונה ולעשות כבישה קרה. במתכונים של שניהם ניכרת אהבה רבה לבשרים, דגים ועשבי תיבול טריים, אך ברובם לא מורגשת מקוריות וחדשנות. ניגוד לאייל שני שמביא למסך קורטוב של רעננות, תשוקה לא מרוסנת ופואטיות צרודה, חיים כהן שומר היטב על הפרסונה הפשוטה, החביבה, הנעימה והחדגונית שהוא מביא למסך מזה שנים.יום שישי, 18:30, ערוץ 2.

ישראל אהרוני: השף הקפדן

קונספט: "עשינו בתכנית מיליון פעמים ממולאים, ובטח גם נמשיך לעשות עוד מיליון פעמים.."סוד הקסם: אהרוני הוא שף ליודעי דבר. הוא קפדן, מדוייק ועינייני. אם היה דוקטורט בבישול, סביר להניח שאהרוני היה זוכה בדוקטורט של כבוד, על האיכות והרצינות שבה הוא מתייחס לאוכל. הוא נותן כבוד למרכיבים ולדרך ההכנה ומי שחובב בישול חושי ואינטואיטיבי, מוטב לו להתרחק מאהרוני, הידוע בפדנטיות שלו. רק בתוכנית: על רקע התפאורה ההייטקיסטית ואהרוני הציורי, המוסיקה העדכנית נותנת קצב והיא חלק בלתי נפרד מהתוכנית. עושה חשק לטעום: אוסובוקו בבירה וירקות שורשבין הסירים: ישראל אהרוני, הוא בהחלט עוף מוזר וחריג בנוף תוכניות הבישול. הוא לא נופל למיין סטרים, אין בו נינוחות או עממיות, והמתכונים שלו מורכבים, מדויקים וללא קיצורי דרך. אהרוני הביא לישראל את הבישול הסיני, כשאף אחד עוד לא ידע מה זה סצ'ואן. הוא התוודע לאוכל הסיני עוד כשהיה סטודנט לאמנות באמסטרדם, מה שהביא אותו לנסוע למזרח הרחוק ללמוד את אומנות התקנת האוכל האסיאתי. הוא חזר לארץ ופתח את הסינית האמיתית הראשונה בישראל: מסעדת היין יאנג בשדרות רוטשילד, שהפכה למוסד. אהרוני פתח עוד מסעדות יוקרה, כתב ספרי בישול ומדורי אוכל והגיע, כצפוי, לטלוויזיה. מבשל תוכנית: הוא הנחה תוכנית אוכל עם גברי בנאי, פליט הגששים ואת התוכנית "אהרוני מבשל לחברים" ואף השתתף בתוכנית "מתכון בטוח" עם שלל שפים מוכרים ומוכרים פחות.  בערוץ 10 התקנאו בערוץ 2 ומשכו את אהרוני אליהם, שם הוא מגיש כבר שלוש שנים את תוכנית הבישול שלו. התוכנית שינתה בעונה האחרונה את השמות המתחלפים של הפרקים מ "אהרוני – גורמה", "אהרוני – בתנור" וכו' לאהרוני לפי מיני מזונות. בכל יום אהרוני מטפל היטב במזון אחר: ירקות, פסטה קטניות ואורז, עופות ודגים,  מתוקים, בשר. במטבחו המתכתי והמעוצב, השף מוותר על אורחים ושיחות סמול טוק ומתרכז באוכל. בשונה מבעבר, המתכונים בעונה האחרונה מאופקים על גבול השמרנים ולא מדגימים את המקוריות והיצירתיות הרבה שאפיינו את אהרוני בעבר.ימי ראשון – שישי, 19:00, ערוץ 10. אין מקום לאילתורים, המטבח נועד לדייקנים. אהרוני ב"מכון בטוח":

מצפייה בתוכניות הבישול של ותיקי עולם המסעדנות הישראלי, מפתיע לגלות שדבר לא השתנה בהם ובמטבח שלהם. בוקששתר שומר בקנאות על דמותו החייכנית, חיים כהן לא יוותר על העממיות ואהרוני לא יתפשר על הדיוק וההקפדה. בעולם שבו הצופים מעדיפים את המנחים שלהם צעירים, יפים ומגניבים, הדינוזאורים של עולם המסעדנות תופסים את מקומם על המסך ומקבלים את אהדתם של הצופים, שמצביעים בשלט. נראה שכשזה מגיע לאוכל, אנחנו מאמינים יותר למי שנראה כמו אחד שאוכל אותו, לבר סמכא ולבעל הנסיון. כפי שהמסך נראה עכשיו, עושה רושם שדור המייסדים של הקולינריה הישראלית, ימשיך לנהל את ארוחות החג שלנו ואנחנו נמשיך לצפות ולתת קומפלימנטים לשף.

*#