הטוענים לכתר: נכנסים למתמודדי "רויאל שף" לתוך הסירים

מי כבר סומנה בתור "השפית היפה" והאגו של איזה מסעדן עלול לחבל לו בניצחון? כל הטריוויה הגסטרונומית על אצולת מתמודדי "רויאל שף"

יעל רייף, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
יעל רייף, עכבר העיר

בקרוב מאוד תבחן חיבתה של דעת הקהל העולמית לישראל בזירה אסטרטגית שונה. לא מדובר חלילה בעוד משחק כיסאות מביך כמו זה שייסד דני איילון. העתיד - וצפייה בפרק הראשון של "רויאל שף" תוכיח בקלות את הטענה -  מפחיד הרבה יותר. » המדריך לריאליטי הבישול של החורף» ומה מתכננים ב"קשת" ו"רשת"?קחו את אנגליה, מדינה שכולה עידון ונימוסים מהולים באיפוק. כעת הניחו בה שישה שפים ובשלנים ישראלים, מקצוע שמגיע עם טמפרמנט נפיץ ועל אחת כמה וכמה כשהוא מגובה באופי מזרח תיכוני. הפגישו את כל הטוב והמתובל הזה עם נושאי תפקידים גבוהי אף וצוננים, מייד אין אינגלנד, שבראשם עומד שופט אנגלי חמור סבר וממושלן למשעי. מה קיבלתם? את זה כנראה נגלה בפרק האחרון של רויאל שף או בטיול הבא שלנו לממלכה המאוחדת. בריטים קפוצי פי טבעת, היכונו למתקפת חילבה. הפרומו:הפורמט: שישה שפים/בעלי מסעדות ביתיות מוכרות, המייצגות פסיפס עשיר של המטבח הכל-ישראלי האותנטי, נסעו לחודש ימים לתחרות בישול באנגליה. בין מגוון משימות מקומיות, חלקן נושאות אופי ביזארי כבישול בקייטרינג בחתונת כלבים, הם התחככו בתרבות ובמנהגים הבריטיים ולמדו מהמומחים הגסטרונומים המובילים בתחומם. בסופה של התחרות יבחר השופט השף אלבר רו, מי שבבעלותו שתי מסעדות המנצנצות בשני כוכבי מישלן, את המנה הזוכה שתשולב בתפריט מסעדות העילית שלו. המתאבן של כל המאורע הקולינרי הזה הוא אייל ברקוביץ' בתפקיד מנחה שהוא גם מנג'ר, גם קואצ'ר וגם מתורגמן לעת מצוא. רגע לפני שתמצאו עצמכם נשאבים לעלילות בינו גבסו ושות' בעיר האנגלית הגדולה, הנה תעודת זהות קצרה של כל אחד מנושאי דגל ההסברה.

שני ירושלמי ומירב בן שושן הכירו: כוהנות מקדש הקובות העיראקיות, תאומות זהות בנות 36, נשואות ואמהות לשלושה. מהיום שהן זוכרות את עצמן, עבדו במסעדה של אביהן, דוד חביב ובניו. על אף שם המקום, שני ומירב הן שמנהלות בפועל את המטבח. מה אוכלים: כיאה למוסד קובות שזכה בשני פרסים נכספים: "אות מגן האיכות" ו"תו השנה", מייצר המקום סוגים רבים של עיגול הסולת הממכר, החל בקובה במיה חמוץ מתוק, קובה חלבית, קובה סורית הממולאת בשר ובצל, קובה בורגול צהובה ושטוחה, קובה סלק, קובה חמוסטה וקובה טומייה. לצד אלו יש גם מגוון בישולים עיראקיים ביתיים דוגמאת כרעיים, פאצ'ה- קיבה ממולאת, בשר עם במיה ושיפודים. כל אחד מהמתכונים עובר מדור לדור והומצא, כפי שמספר הבעלים, לפני מאה שנה בשוק בבגדד. אינטרפטציה בריטית: הבישול האנגלי מושפע רבות מהמטבח האסיאתי ובייחוד ההודי - הן בתבליניו הריחניים והן בפתיחות לטעמים חדשים. האחיות יוסיפו לו מרקמים חדשים ושילוב בין חומרי גלם שהוצאו מהקשרם המקורי. לדוגמה: טיגון הבורגול המהווה את מעטפת הבורגול או שידוך קובה לציר ירקות על בסיס נענע, קישואים ושום. קשיי קליטה: היות שהאחיות ניחנות באופי נעים ובאחוות יחידה של שיתוף פעולה ועבודה צוותית יעילה, לא צפויים קשיים משמעותיים, פרט לשפה וקצת שיגועים.סיכויים לנצח: גבוהים. החך האנגלי בשל למטעמי המטבח העיראקי המאופיין בטעמים שאינם קיצוניים או משתלטים.» דוד חביב ובניו - כל הפרטים

יוצאות יחידת פאצ'ה. האחיות שני ומירב, עם סטמקר (צילום יח"צ: ישי בוטבול) בינו גבסו הכירו: ד"ר שקשוקה ומי שהכניס בשנים האחרונות סעיף לא פחות חשוב לרזומה: מלך השווארמה של יפו תל-אביב.מה אוכלים: במסעדתו הטריפולטאית למהדרין מנת הדגל היא השקשוקה המגיעה בכמה וורסיות. לצידה מבשלים מגוון מאכלים מהמטבח הטריפוליטאי המסורתי, דוגמת לוביה עם בשר, מפרום, קוסקוס, ממולאים ובמיה עם בשר. אינטרפטציה בריטית: מגובה בביטחון עצמי לרוב, הדוקטור יילמד את האנגלים דבר או שניים על שימוש אלטרנטיבי בעגבניות. לא עוד סקונס לצד סנדביצ'י מלפפון זעירים. נעים מאוד, תבשילים מהבילים, מתובלים וריחניים. קשיי קליטה: נודה על האמת, הדיקציה של הד"ר אינה שירת מלאכים ולעיתים מתקשה גם האוזן המיומנת ביותר להבחין האם מדובר בעברית או אנגלית. מספיק לצפות בתגובתו הראשונית של השופט רו כדי להבין שחובת ההוכחה המוטלת על גבסו רבה מאוד. בנוסף, נטייתו לרגשנות יתר ולדמעות עלולה להוות עבורו מכשול בכל הקשור בעמידה בתנאי תחרות מאתגרים.סיכויים לנצח: נמוכים. בשונה מהמטבחים ומטכניקות הבישול של הקולגות, המזון של גבסו  אומנם טעים ומנחם, במיוחד כשבחוץ רק וסגרירי, אך בכל הקשור למראה, ניחוחות ויצירתיות -  יש מרשימים יותר.» ד"ר שקשוקה - כל הפרטיםנטייה לרגשנות יתר שעלולה להוות מכשול. בינו גבסו מ"ד"ר שקשוקה":

לירן גבאי הכירו: נסיך אוכל הרחוב של ישראל, בן 35, גרוש +2 ובזמנו הפנוי מתאגרף וסופר ילדים. שף ובעלים של פלאפל גבאי, מוסד תל אביבי ידוע שלא עוצר בגבולות הכדור המטוגן. לצידו במטבח מבשלים ומגישים חבר'ה חדורי מטרה ומורעלים שלא היו מביישים סיירת מובחרת.מה אוכלים: לא רק פלאפל מכינים כאן. מסתבר שאת פרסומו ואת יוקרתו הרוויח גבאי ביושר בזכות נבחרת מרשימה של מרקים (סה"כ מונה הרזומה שלו לא פחות מ-70 מתכונים שונים), כאשר כל אחד מהם נקרא על שם ידוען המוכר בחיבתו לאותו מרק. לצד אלו מבשלים כאן אוכל ביתי כקובה, ממולאים, פרגית, קוסקוס, תבשילי בשר ואפילו אורז בוכרי.אינטרפטציה בריטית: למטבח האירופאי המדויק יוסיף גבאי את אותה תכונה נהדרת המאפיינת שפים מוכשרים - יד חופשית ומוח יצירתי שיכול לקחת גם את קומבינציית חומרי הגלם המשמימים ביותר ולעשות מהם תוצר מוגמר עשיר וטעים הרבה יותר מחלקיו המופרדים.קשיי קליטה: על פניו, נראה שהוא האיש הנכון. הוא ניחן בביטחון עצמי גבוה, תחרותי, מודע ליכולותיו וכשהוא רוצה - צ'ארמר לא קטן. עקב אכילס שלו הוא גם נקודת החוזק הבולטת - אגו מנופח. סיכויים לנצח: בינוניים. למרות הרקורד, מתמחה באוכל ביתי-עדתי שחסר את אותה הברקה שיכולה לגרום גם לאנגלי המאופק ביותר לצרוח בהנאה.» פלאפל גבאי - כל הפרטיםצ'אמר לא קטן. לירן גבאי (צילום יח"צ: שי בוטבול)מריה פיסנץ הכירו: נסיכת האוכל הרוסי בישראל, 25, יפה וקשוחה עד כאב. שותפה, שפית ומנהלת המסעדה והמטבח של מסעדת באבא יאגה. הרזומה הוויזואלי שלה, אגב, כולל זכייה בתואר מלכת היופי של הצפון.מה אוכלים: אוכל רוסי קלאסי ומסורתי ועל הדרך עושים היכרות עם המטבח הרוסי הפחות מוכר. בתפריט זרקוייה - תבשיל מבשר בקר שמייצג נאמנה את המטבח הרוסי, ביף סטרוגונוף, בורשט, מרק סלנקה עם שבעה סוגי נקניקים מעושנים, בשר בקר ומלפפון חמוץ, וריניקיס עם תפוחי אדמה, פילמיני ווריניקיס עם דובדבנים. אינטרפטציה בריטית: מעניין יהיה לראות כיצד מתכתב המטבח האנגלי חובב תפוחי האדמה עם המטבח הרוסי, שהנ"ל הם אחד ממרכיביו העיקריים. מעניין עוד יותר יהיה לצפות בטכניקות המוקפדות של פיסנץ באות לידי ביטוי גם בזמני לחץ ובשלבים המתקדמים והמאתגרים יותר של התחרות.קשיי קליטה: מריה מספרת שמאז ילדותה חלמה לשחק. בבגרותה אף למדה במשך שנה בבית הספר למשחק "יורם לוינשטיין", ואף הפציעה בתפקיד אורח בטלנובלת עבר. מדובר ללא ספק בשפית העונה בצורה מושלמת לתואר "גם יפה וגם אופה". אלו, לצד היותה חרוצה ובעלת יכולת למידה טובה, מכחידים בקלות כל קושי או אתגר.סיכויים לנצח: גבוהים. כי אותה חריצות וביצוע מדויק של מתכונים משפחתיים מסורתיים שמייצגים את הטעם הרוסי האמיתי, יקסימו גם את הקשוח במבקרים.» באבא יאגה - כל הפרטיםחרוצה ודייקנית, אה - וגם מלכת יופי. מריה פיסנץ:

חנוך סטמקר

הכירו: הכוכב ההודי של באר שבע, 34. רווק ושף מסעדת הודו הקטנה בבאר שבע. בזמנו הפנוי רקדן ריקודים הודים מסורתיים וחובב סרטי בוליווד. מגיל 12 מסתובב במטבחים, שראשיתם אולמות אירועים. בבגרותו טס לאמריקה ושם למד במשך 4 חודשים את רזי הבישול ההודי. כשחזר ארצה עבד במסעדת 24 רופי והקים עם חבר את מסעדת סאב קוץ מילגה. לבאר שבע הגיע בזכות אהבה, אך למרות שלא צלחה, החליט להישאר בבירת הנגב, שם מצא את השלווה.מה אוכלים: אוכל הודי צמחוני, חלבי ודגים. על מנות הדגל של המקום נמנים הפניר על סוגיו השונים, כדורי גבינה, פרג וסולת שמכינים במקום, אורז ביראני, מסאלה, דאלים שונים, תבשילי ירקות ואפילו סלט ירקות ישראלי פריך. אמו של סטמקר אחראית למתכונים ואף רוקחת לבדה תערובת מסאלה המורכבת מ-21 תבלינים. אינטרפטציה בריטית: לא בטוח שסטמקר יצליח לחדש משהו לחך האנגלי שאוכל הודי ברמה גבוהה הוא חלק משגרתו הקולינארית, ונמצא בגרסה זו או אחרת בכל פינת רחוב. קשיי קליטה: לא צפויים, גם בזכות אופיו הנוח וחוש ההומור וגם הודות לסטאז' שעשה במסעדת  "Natraj Indian Kitchen"  במינסוטה, ארצות הברית.סיכויים לנצח: בינוניים, בשל, כאמור, הפופולאריות של המטבח ההודי בבריטניה. בכדי ליצור את המנה המנצחת שתצליח לרגש, הוא יצטרך להזיע.»הודו הקטנה - כל הפרטים יצטרך להזיע כדי לרגש. חנוך סטמקר (צילום יח"צ: ישי בוטבול)נתן כהן הכירו: הפילוסוף של החילבה, 54, נשוי בשנית ואב לחמישה. בעלים, שף, מלצר, אחראי טאבון ושוטף כלים במסעדתו הבאר-שבעית "הבית התימני האורגינלי". כהן משוטט בין הסירים מזה 28 שנה ואלמלא היה מסעדן ושף, היה ללא ספק אחד הקומיקאים המובילים. הכרזות המקשטות את המסעדה מעידות על חוש הומור בריא וכך גם חוסר יכולתו לנהל שיחה רציפה מבלי ליפול להתקף צחוק עוצמתיים. מה אוכלים: את כל הפרה, מתחילתה ועד סופה: החל במרק רגל דרך תבשיל מוח, בשר ראש, בשר זנב, ממולאים, מפרום תימני, וכלה בעוף העובר עישון בטאבון כל הלילה, ויש גם דג חריף. גולת הכותרת היא הטאבון, ממנו מוציא כהן פיתות ריחניות, שיפודים ושאר מטעמי תימן.אינטרפטציה בריטית: כהן כאן בשביל ללמד שימוש בתבלינים מהו. יהיה מעניין לצפות במפגש הראשון בין החיך הבריטי לחילבה הידוע לשימצה. כנ"ל לגבי הדייט המקדים עם סחוג כהלכתו.קשיי קליטה: לבד מהשפה ומהיכולת להפוך כל דבר לבדיחה (מוצלחת, יש לציין), לא צפויות מהמורות משמעותיות.סיכויים לנצח: גבוהים. לבד מהצ'ארם, עושה רושם שדווקא האוכל התימני בנדיבות, יצליח להוציא מדעתו את השופט רו, במובן החיובי של המילה. ואם זה לא יצליח, תמיד יוכל כהן למכור את החילבה המפורסם שלו כתחליף טבעי לוויאגרה.» הבית התימני האורגינלי - כל הפרטים גם קומיקאי, גם שוטף בסוף כלים. נתן כהן מ"הבית התימני האורגינלי": 

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ