מאסטר שף VIP: מבשלים עם כוכבים

שי אביבי שוקל להיכנס לתחום הקולינריה, איה קרמרמן הכשירה את האולפן ובטי רוקוואי מתגלה כבשלנית מוצלחת במיוחד - כך נראים חיי המתמודדים אחרי שספגו ביקורות מרושפלד

יוליה ניקנקין, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
יוליה ניקנקין, עכבר העיר

"בניגוד לכל הלשונות הרעות שדיברו על כך שהעונה לא עלתה כי היא לא הייתה מספיק טובה, אני בטוח שכשתראו אותה תבינו כמה היא מרגשת וחזקה", אמר אתמול (שני) המפיק אסף גיל באירוע ההשקה לעונת ה-VIP של מאסטר שף. גיל מתייחס בדבריו לדחיית שידור התוכנית, שצולמה כבר בתחילת 2013 והעלתה ספוקלציות רבות בנוגע לסיבת העיכוב. לפי גיל, על אף ההמתנה הארוכה, העונה הנוכחית צפויה להיות לא פחות מותחת מהעונות הקודמות.

גרסת הסלבס תעלה בשלישי הבא למסך, כשפאנל המתמודדים יורכב מ-12מפורסמים מקומיים מתחומים שונים בעולם הבידור והתרבות, ויכלול את אבי נוסבאוםשלמה שרףשי אביביעדן הראלנועם טורדורית רביניאןבטי רוקאווישלומי אלדראיה קרמרמןנורמן עיסאפנינה טורנה ואתי לוי .

במסיבת ההשקה שהתקיימה במסעדת ננה בר, שנרכשה לאחרונה על ידי השופטת מיכל אנסקי, התייצבו רוב משתתפי התכנית כדי להציג את התבשילים שייגרו אותנו על המסך, ובין ביס לביס גם שיתפו בחוויות מימי הצילום ורמזו על הבאות. "יש כאן סופרת, מאמן כדורגל, שדר חדשות וכתב חוץ", מספר חיים כהן. "אלה אנשים שרגילים לנהל ולהעביר ביקורת על אחרים, ופתאום הם מצאו את עצמם בצד השני של המתרס. באופן טבעי לאנשים האלה יש אגו גדול יותר מהמתמודדים בעונות שעברו".

לוקח את התחרות ברצינות. חיים כהן (צילום: דין אהרוני)

את האגו, מתברר, רואים בעיקר ברגעי השיפוט. "בטי רוקוואי, למשל", ממשיך כהן, "היא שופטת קשוחה, אבל לראות את בעלת סוכנות הדוגמנות ושופטת ה'דוגמניות' מקבלת ביקורת מרושפלד, זה משהו שלא כדאי לפספס". רושפלד דווקא ממהר לפרגן: "היא הטבחית הכי טובה שפגשנו בז'אנר האנשים שמבשלים בבית. היא עד כדי כך טובה שאתה לא מבחין אם מדובר באוכל של בשלן חובב או טבח מקצועי שנמצא בביתו ומבשל בנונשלנטיות".

מבקרים את חבריהם למקצוע. פאנל שופטי מאסטר שף (צילום: דין אהרוני)

כשעוסקים באוכל, המצלמות נמסות

היות שהמתמודדים מכירים את השופטים ומחוברים בדרך זו או אחרת, היו לכולם חששות וסקרנות לגלות איך תיראה העונה. "יוצא לנו להפגש מחוץ לצילומי התוכנית והיה מביך למתוח ביקורת רעה", משתף כהן. "אבל יש משהו בתחרות הזאת, שמהרגע שאתה בתוכה, אתה עובד ברצינות. אף אחד לא בא רק כדי להיראות על המסך. כולם נכנסו לזה ולכולם היה באמת חשוב לנצח, ואנחנו שפטנו אותם בהתאם". אנסקי מוסיפה: "מבחינה מסוימת זה היה קל יותר. כשמכינים ועוסקים באוכל, המצלמות נמסות. לשפוט אדם שמכין לך ארוחה תמיד יהיה מביך, אבל גם כן ויפה".

רמת המשימות לא השתנתה לעומת העונות הקודמות?כהן: "לא, ממש לא. להיפך - לא רצינו שיחשבו שאנחנו מקלים עליהם בגלל שהם מפורסמים, ודווקא בגלל המודעות שלהם למצלמה לא עשינו להם הנחות. מה שיפה במאסטר שף זה שאנשים מגלים בעצמם יכולות שלא הכירו. אני תמיד נדהם לגלות את זה מהצד, ומודה לאלוהים שאני לא נמצא במקומם. ביום יום כולם, מתמודדים ושופטים כאחד, מצליחים להתמודד עם עומס, ורגילים לעמוד על במה ומול מצלמות, אבל בתכנית יש אלמנט של לחץ גדול במיוחד. אף אחד לא רוצה ללכת הביתה ראשון, והעונה זה הורגש במיוחד. הייתה התנפלות מדהימה על המשימות. כולם בצורה כזאת או אחרת הפתיעו ברצינות שלהם ובמוטיבציה".

אתה חושב שמישהו מהמתמודדים ישקול לעשות הסבה לקריירה קולינרית?"(צוחק) אני חושב שאם מישהו מהם חשב על זה לפני, אחרי התוכנית הוא בטוח יוותר על הרעיון. הם הבינו במה זה כרוך".  

אף אחד לא רוצה ללכת הביתה ראשון. נורמן עיסא ודורית רביניאן (צילום: דין אהרוני)

ללמוד להעמיד סירים

למשתתפים לא חסר ניסיון ותשוקה בכל מה שקשור לבישול. נועם טור למשל, שפרץ לראשונה בריאלטי הישרדות, הגיע לתכנית אחרי שנים של התנסויות במטבח. "אני אוהב לאלתר מתכונים של דגים ובשר ולגלות בכל פעם מחדש מה יצא בסוף. לא תמיד זה מצליח כי חסר לי ידע", הוא מספר. "הייתי שמח שילמדו אותי פה, אבל הכל כל כך אינטנסיבי, שרוב הזמן צריך ללמוד לבד". הסופרת דורית רביניאן, מחוברת מאוד לבישול הפרסי: "בתבשילים שאני שולחת את ידי בהם, אני עושה רק את המסביב, וזה בא לידי ביטוי בתוכנית. אמא שלי היא הכוכבת האמיתית, אני רק השוליה שלה". לאיה קרמרמן, שהייתה כתבת רכילות וחצי מהצמד "איה ושירלי" (עד שחזרה בתשובה), היה הרבה זמן ללמוד לבשל אחרי הקמת המשפחה. "אני אוהבת לבשל", היא משתפת, "אבל גיליתי את זה רק אחרי שהתחתנתי עם גבר מנתניה. לאמא שלי לא הייתה מודעות לאוכל ולא בישלו אצלנו כלום. ברגע שהבנתי שאני רוצה להחזיק בבעלי, הבנתי שאני צריכה ללמוד להעמיד סירים".

אלתורים על דגים. נועם טור (צילום: דין אהרוני)

הייתה לך בעיה להתמודד עם מגבלות הכשרות?"אני חייבת לציין שקיבלתי הדרכה מרב לפני התכנית, וקיבלתי הבטחה שלא יהיה במזווה אוכל לא כשר. הזמינו עבורי בשר מוכשר במיוחד, את ציר העוף והבקר הכנתי והבאתי מהבית. מאוד הקפדתי - ברוב המשימות רואים אותי מתפללת שאכשיר את הדברים כמו שצריך. עשיתי מה שיכולתי".

ההשתפות בתוכנית עשתה לך חשק לפתוח מסעדה בעתיד?"יש לי מסעדה! אני מארחת כל יום שבעה אנשים".

פיתחה מודעות לאוכל. איה קרמרמן וחיים כהן (צילום: דין אהרוני)

גם עבור שי אביבי הצמחוני, בישול זה עניין שלם. לאחרונה העלה מופע סטנד אפ  עם אשתו בנושא זוגיות, וכנראה שהצחוקים לא נשארים רק על הבמה. הוא חולק את המטבח עם זוגתו ושניהם מבשלים הרבה בבית. "התכוננתי לתוכנית הרבה", הוא מודה, "ובמהלכה למדתי איך להוציא לפועל רעיונות שהיו לי וקיבלתי השראה ממנות ומאנשים אחרים".

עושה עניין מבישול. שי אביבי (צילום: דין אהרוני)

השופטים סיפרו שהאוכל שלך הפתיע לטובה. היו רגעים שהרגשת שהצמחונות בכל זאת הקשתה עליך?"לכאורה הייתה לי יד אחת קשורה מאוחורי הגב, אבל כבר מההתחלה הבנתי מה השטח שלי ואיפה נקודות החוזק, וזה פיקס אותי מאוד. גן התחרותיות התעורר ונורא רציתי שיאהבו את האוכל שלי. בסופו של דבר, מה שחשבתי שעשוי להיות חיסרון התברר כיתרון על". זה עשה לך חשק לעשות הסבה מקצועית?"אני רוצה להיכנס לתחום האוכל, אבל לא יודע אם אני רוצה מסעדה, כי מסעדה זאת עבדות. נראה. בכל מקרה אני רוצה הרפתקה בתחום האוכל".

מאסטר שף VIP תעלה לשידור בשלישי הבא, ה-3 בפברואר, בקשת

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ