"השפית וכוכב המישלן": כשאשה נכנסת למטבח

דרכה של מסעדת "אלכסנדר" לכוכב המישלן רצופה תסכולים וסיכונים כלכליים. בדוקו האוכל המהנה שמלווה את מסעה צץ מכשול נוסף בדמות שפית אשה, שתעשה הכל כדי להילחם בדעות הקדומות

גילי איזיקוביץ
גילי איזיקוביץ
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מתוך "השפית וכוכב המישלן". אסקפיזם זה נחמד. וגם חמאה
מתוך "השפית וכוכב המישלן". אסקפיזם זה נחמד. וגם חמאהצילום: באדיבות yes דוקו
גילי איזיקוביץ
גילי איזיקוביץ

שש נשים, שש שפיות מצטיינות, מופיעות במדריך המסעדות מישלן לשנת 2016. לצדן מופיעים 132 גברים, השפים במסעדות הנחשבות ביותר בעולם, המרכיבות את המדריך היוקרתי מכולם. אחת מהן היא השפית איזבל ארפן, שפית המסעדה "אלכסנדר" שבבריסל. ב–2016 זכתה לראשונה בכוכב הנחשק שלה.

ארפן ומנהלת המסעדה, אנקה פטרסקו, הן כוכבות הסרט התיעודי המהנה "השפית וכוכב המישלן" שישודר הערב ביס דוקו, במסגרת ספיישל דוקו שף המשודר בימים אלה בערוץ. הוא מתנהג כמו סרט ספורט העוקב אחרי עונה בחייה של קבוצה או ספורטאי והדרך לכוכב או להיעדרו רצופה עבודה קשה ותיסכול. "אלכסנדר" נהנתה בעבר מכוכב מישלן שנילקח ממנה, והמשך קיומה תלוי במידה רבה בהישגיה של השפית, שהיא לא רק אוטודידקטית אלא גם — אף אחד לא מושלם — אשה. בדרך לכוכב היא תסבול מקריסה פיזית, צוות לא מיומן ועומס פיזי ורגשי, אבל גם אחרי הזכייה דרכה לא בדיוק סוגה בשושנים. עולם המסעדנות קשה ומתיש ורבים בו התחרות והסיכונים הכלכליים. בסרט מיתוסף לכל זה גם עניין המיגדר שבפני עצמו נראה כאן כמיכשול, בעיקר של דעות קדומות וקיבעונות, שיש לצלוח.

אוהבים טלוויזיה? בואו לדבר על זה בקבוצת הפייסבוק שלנו "שומרי מסך"

נעים לצפות ב"השפית וכוכב המישלן", להתבונן באנשים שדירוג המזון שהם מכינים יכול להבטיח את עתידם ולהתפעל מול טקס רב רושם וחשיבות, מלווה בכיסוי תקשורתי אינטנסיבי, שמהותו היא אוכל טעים והיכן ניתן לאכול אותו. אסקפיזם הוא עניין נחמד. גם חמאה.

"השפית וכוכב המישלן", יס דוקו, 21:05

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ