בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שימוש במתכונים מתוכניות בישול עלול לגרום להשמנה

על פי מחקר חדש, אנשים המכינים מאכלים לפי תוכניות בישול בטלוויזיה צפויים לשקול כחמישה ק"ג יותר מאלה שצופים בתוכניות האלה רק לשם הבידור

10תגובות

מחקר חדש שהתפרסם בכתב העת "אפטייט" (תיאבון) קובע כי אנשים המכינים מאכלים לפי תוכניות בישול בטלוויזיה צפויים לשקול כחמישה ק"ג יותר מאלה שצופים בתוכניות האלה רק לשם הבידור. כל זאת בניגוד למחקרים קודמים שטענו כי צפייה בתוכניות האלה יכולה ללמד את הצופים להכין ארוחות בריאות בבית במקום לאכול אוכל מוכן ועתיר שומן מחוץ לבית. "אחת הסיבות לכך היא שהמתכונים שמציעים בטלוויזיה אינם במיוחד בריאים והם מאפשרים לצופים להרגיש שזה בסדר להכין את המעדנים הפחות מזינים ולאכול אותם במנות גדולות יותר", מסביר אחד ממחברי המחקר, הד"ר בריאן ואנסינק, פרופסור למזון ומותג באוניברסיטת קורנל האמריקאית, שכתב את הספר "מעוצבים להיות רזים: פתרונות קלים לאכילה ביום־יום".

מחקר בריטי התומך במחקר החדש מצא כי המתכונים של השפים בטלוויזיה היו עתירי שומן, ובכלל זה שומן רווי. לפי המחקר של הווארד, וייט ואדמס מ-2012 המתכונים הטלוויזיוניים הכילו יותר קלוריות, חלבונים ושומנים ממנות מוכנות מראש שאפשר לקנות במרכולים, שבעצמן נחשבות ללא מזינות.

צוות החוקרים שעבדו עם ונסינק חקרו 501 נשים בני 20 עד 35 (הם התעניינו בקבוצה זו משום שלדבריהם נשים צעירות הן שומרות הסף של תזונת משפחותיהן). החוקרים בחנו את הרגלי הבישול שלהן וכיצד הגיעו למתכונים חדשים וכן את הגובה והמשקל שלהן בתקווה להגיע לנתונים מובהקים. מבחינה זו גילו החוקרים כי אלה שהגיעו למתכונים מתוכניות בישול בטלוויזיה ובישלו הכל בבית שקלו חמישה ק"ג יותר מאלה שצפו בתוכניות ולא בישלו בהשראתן וגם מאלה שחיפשו מתכונים באינטרנט או בספרים ועיתונים, או ממקורות אישיים.

אי־פי

"רבות מהתוכניות האלה הופכות אכילת יתר למקובלת. לא מפתיע אם כך שהן משפיעות לרעה על ההרגלים הקולינריים", כתבה ד"ר לזלי פופ, אחת החוקרות. "לכן חשוב שבשלנים ובשלניות שאוהבים לצפות בתוכניות האלה יכירו בהשפעות וילמדו לעדכן כך את המתכונים שיהיו יותר בריאים, או שימצאו מתכונים ממקור אחר".



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו