עבודתו האמיתית של השף הכוכב

"התשוקה לטעם – אלן דוקאס", יס דוקו, 21:00

שני ליטמן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שני ליטמן

השף אלן דוקאס, בעל מסעדות גורמה מדופלמות ועטורות כוכבי "מישלן" ברחבי העולם, נולד למשפחת איכרים פשוטה בדרום מזרח צרפת וכנער התפרנס ממריטת אווזים. כשמסתכלים עליו היום, קשה להאמין לסיפור הזה, כי הפרסונה הנוכחית שלו התאחדה לחלוטין עם הקלישאה של שף צרפתי כמו בסרט "רטטוי" – מתנשא, לא נחמד, פרפקציוניסט ומלא פוזה. דוקאס שמח למכור את הנוסחה הזו, כמו שהוא שמח למכור את המנות במסעדה שלו במחיר של יותר מ-200 דולר. כדי לתעתע בבלוטות הטעם התיישבתי לראות את הסרט על אחד השפים הטובים בעולם חמושה בסלט ירקות מהסוג הבסיסי. שרדתי את מנת השרימפס שלא נראתה מפתה, אבל נשברתי כשהוא פיצלח באיבחת כפית סופלה מנדרינה מושלם למראה, רק כדי לראות את המרקם, ואז טעם ממנו מעט ועבר למנה הבאה.

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ