נדמה לנו שזה מזון, אבל בעצם אנחנו מנגבים פיתות במושבי אסלות

מנחות "עושות חשבון" מתפלצות באופן הרבה יותר אינטליגנטי מאבי הז'אנר של תחקירי החומוס, רפי גינת. אבל תחקיר הסלטים המוכנים שלהן חייב אותן להפגין אפס יכולות תחקיר עיתונאיות

רוגל אלפר
רוגל אלפר
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רוגל אלפר
רוגל אלפר

עושות חשבון, 21:00, ערוץ 10

בטלוויזיה הישראלית יש מסורת ארוכה ומפוארת של התפלצות מחיידקים בחומוס. ייסד את הז'אנר רפי גינת. יש כל מיני דרכים להזדעזע מהעובדה שאנחנו אוכלים טינופת. נדמה לנו שזה מזון אבל מתברר שבעצם אנחנו מלקקים בלשוננו קיר בשירותים ציבוריים וקוראים לו סלט. מנגבים מושבי אסלה עם פיתות.

אין ספק שלינוי בר־גפן וסיון קלינגבייל מתפלצות באופן אינטליגנטי הרבה יותר מגינת הפומפוזי עד כדי גיחוך. אבל תחקיר הסלטים המוכנים שלהם עדיין חייב אותן להפגין אפס יכולות תחקיר עיתונאיות. הן קנו סלטים מוכנים בסופר, הכניסו לעגלה, שמו במבחנות, סימנו אותן, הביאו למעבדה — והקריאו תוצאות. הן גילו שכל החומוס, והחצילים במיונז, והסלט ביצים ואבוקדו הם למעשה מרבצי שומן וזיהומים. האמת היא שאת תכולת השומן הגבוהה הן גילו באמצעות קריאת התוויות על הקופסאות. אותן תוויות שהצופים מסוגלים לקרוא בבית בעצמם, בלי עזרה.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ