בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

רוצה שוקולד, מריר?

"סודות מתוקים", ערוץ 2, 18:50

43תגובות

אני צופה בתוכנית האפייה של קרין גורן ותוהה למה היא מדברת אלי כאילו אני לא בסדר. אני רוצה ללמוד להכין קאפקייקס. זה לא מדויק אבל לצורך העניין, נאמר שכן. הכנתי פנקס ועט והמון רצון טוב וריכוז, אבל קרין גורן מדברת אלי כאילו אני סובל מאיזושהי הפרעה התפתחותית, וזה לא המצב. אמנם אין לי תואר ראשון (חסרות לי שתי עבודות סמינריוניות), אבל אין סיבה שידברו אלי בכזה טון מתנשא. "אז זהו, היום אני מרביצה פה בופה של קאפקייקס", פותחת גורן את התוכנית שלה, "שזה בעצם עוגות אישיות קטנות, מ-קו-שטות ב-מלא קיטש". מילא המלים שהיא בוחרת, אבל מה שמטריד באמת זו ההגייה. "זה הכי קאפקייק של בנות", היא אומרת ומבטאת את המלה "בנות" כמו ילד בן שש שאומר מלה גסה. "זהו, הגיע הזמן להשתגע", נותנת גורן את אות הפתיחה ל"השתגעות", שהיא רגע הנחת התוספות לקאפקייק. "מעבד מזון שלי, מנוע חזק, קורע להם את הצורה", הוא משפט שנשמע ממש מטריד מפיו של ילד קטן, כלומר, מפיה של קרין גורן.

התוכנית "סודות מתוקים" לא מיועדת לילדים, לפחות לא באופן רשמי. אין דבר בהוראות ההכנה של המאפים או בתקציר התוכנית בשקופית המידע של הוט או יס, שמסגיר כי מדובר בתוכנית לגיל הרך. על פניו, מדובר בגרסת המתוקים לתוכניות הבישול של ישראל אהרוני או צחי בוקששתר. ועדיין, גורן עושה הכל בשביל לפנות לקהל שעדיין לא רשאי להפעיל תנור ללא רשות ההורים. כשהיא מציגה את הרכיב הסודי בקאפקייקס, זה שבשבילו חיכינו את כל הפסקת הפרסומות, היא מזהירה אותנו מראש ומוודאת שלא ניגעל. מדובר במיונז. היא מיד מבהירה שלא צריך להיבהל מהרכיב הזה, שהשד לא נורא. המסר שלה חינוכי - מגיע מגבוה ומבוגר לנמוך וצעיר. הוא גם הגיוני, הרי אין סיבה אמיתית להיגעל ממיונז. ובכל זאת, ילדים הם ילדים וכדי לגשר על הפער בינה (רציונלית ומשכילה) לצופים שלה (ילדותיים וקפריזיים), היא משתמשת בטון מתיילד, כמו הורה שמסביר לבנו שמיונז זה בסך הכל רוטב טעים ומזין ואין סיבה אמיתית להיגעל ממנו.

עשו לנו לייק וקבלו את מיטב הכתבות ישירות לפייסבוק שלכם

קרין גורן מכינה מתוקים וילדים אוהבים מתוקים, אבל זה לא אומר שקרין גורן פונה לקטינים במובן החוקי של המלה. כולנו נהיים ילדים כשאנחנו בקרבת מתוקים. יש בשוקולד ובפודינג ובריבת חלב ובקאפקייק עם ציפוי וניל ופצפוצי עוגיות וסירופ מייפל, אלמנט מיסטי שהופך אותנו אוטומטית לבני שלוש. קרין גורן אכן פונה אל ילדים, אל הילדים שהם אנחנו כשיש מתוקים בסביבה. קשה להאשים אותה, לשוקולד יש השפעה מטפשת על המין האנושי. בטח יש איזה מחקר כזה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו